Zdravím všechny,
omlouvám se, že musím zakládat nový thread, ale projel sem snad celý internet a vyzkoušel všechna možná nastavení, ale ubuntu mi stejně nejde nainstalovat. Problém mám s tím, že když v UEFI BIOS settings vyberu USB flashku, spustí se GNU GRUB fialové okno a tam mám samozřejmě na výběr (Try Ubuntu without installing atd.) Když dám *Install Ubuntu, tak se objeví černá obrazovka a ta taky zůstane, takže comp musím vypnout natvrdo. Dočetl jsem se, že se to dá opravit nějakým nastavení, při zmáčknutí F6, jenže když mačkám F6, tak se také nic neděje. Na výběr mám jen e - command with boot settings, c - command line a nebo ESC.
Prostě už nevím co mám dělat. Na PC už mám nainstalované Windowsy, takže se jedná o dual boot.
Až se mi to podaří (po vašich radách

Nainstalovat, tak se ještě zeptám ohledně disku. Instalovat budu určitě na SSD, kde jsem si vytvořil nějakých 60 GB místa. Je opravdu nutné, abych ho ještě rozděloval na části jako /boot, /home, /swap? Bude to v pohodě fungovat, když instalaci zapnu prostě na ten jeden vybranej, kde bude mount jen / ?
Děkuji všem předem za čas, který mi věnujete.
M4rty