Tak jsem se snažil dohledat vybavení TV a nic se prostě najít nedá. Papírový návod se již nedělá, je nápověda přímo v TV a jeden papír A4 s obrázkovým popisem zapojení, instalace a první spuštění TV. Návod v elektronické podobě sice existuje, je ke stažení na stránkách výrobce, ale je to vlastně stránková verze nápovědy v TV. Z toho důvodu nemělo smysl psát jestli TV umí nebo neumí protokol cifs/sam, proto jsem rovnou nainstaloval sambu a mediaserver doporučený o několik rad výše. Výsledek je prachbídný. Samba se nedá spustit, teda ta stažená a nainstalovaná pomocí moonu. Po kliknutí jen problikne ikona a nic. V dolphinu je položka "síť" a po rozkliknutí je tam několik položek, jako "síť", "sdílené složky samby", "síťové služby" a "přidat síťovou složku". Tamto síťování nedávám, zkoušel jsem to už několikrát s kompem dcery a NB a nikdy se mi to nepodařilo. Jestli se nainstaloval úspěšně mediaserver netuším, nikde nic nevidím, nikde se nic nehlásí, nepřipomíná. Přesto jsem fandou tohoto OS a Win fakt nechci i když by to určitě už běhalo. A jak jsem psal výše, jsem rád za každou radu a pomoc.
Takže děkuju a možná se to někdy rozjede.