Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Cerna obrazovka pri prepnuti z konzole  (Přečteno 2178 krát)

thomasio

• Návštěvník
Cerna obrazovka pri prepnuti z konzole
« kdy: 03 Března 2007, 10:51:51 »
Dobry den!

Mam tenhle problem:
Kdyz se prepnu do textove konzole ( Ctrl+Alt+F1-6 ) nebo z ni, naskoci jen cerna abrazovka a nic na ni. Ani blikajici kurzor.
Obvykle se muzu nekolikrat prepnout z konzole do grafiky, nez se tohle stane, ale obcas to spadne hned napoprve..
Pocitac asi pracuje normalne ( soude podle prace disku ), ale naslepo se mi prihlasit do jine konzole nepodarilo.

Pouzivam Ubuntu Edgy, ale s XFCE. Graficka karta Ati Radeon 9600 XT , standartni ovladac ati.

Diky za odpoved.

Fred Rooks

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 03 Března 2007, 14:01:00 »
S tímto jsem se setkal. Naštěstí pro Radeon 9252 je dobrý svobodný ovladač, který mi problém vyřešil. Je to chyba v ovladači od ATI. Už je strašně stará a nevím že by jí v ATI už vyřešili. Nikdo jiný ji vyřešit nemůže. Tohle je praktický důvod proč na svých systémech nemáme chtít proprietární binární ovladače. ATI, styď se.
Promise her anything, but give her GNU.

Skeletonix

• Host
« Odpověď #2 kdy: 03 Března 2007, 17:22:29 »
mno nevím, ja jsem se svým binárním proprietárním ovladač od nvidie naprosto spokojen!

thomasio

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 03 Března 2007, 22:47:02 »
Diky panove!

Problem je vyresen.. :)

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #4 kdy: 04 Března 2007, 08:32:38 »
Ako? Pomohli by to ostatnym.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

thomasio

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 04 Března 2007, 17:00:07 »
No presne tak, jak rekl fred.
Nainstaloval jsem ovladac fglrx podle navodu http://wiki.ubuntu.cz/Grafické_karty_ATI a vse bezi jak ma.. :)

Fred Rooks

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 04 Března 2007, 17:22:54 »
To to zírám. Blahopřeju. Ale moje zásluha to není. Evidentně jsme se nepochopili. To je už ale jedno. Hlavně že to jede.

Pro Skeletonixe: já svůj binární ovladač nvidia z duše nesnáším. Sice s ním nemám ani zdaleka takové problémy (vlastně u nejnovější verze žádné) jako s ovladačem pro ATI na 9252, ale furt je to proprietární binární ovladač a špiní mi systém.
Promise her anything, but give her GNU.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.