1. těch chyb tam evidentně je víc než jen "pár" a to i v LTS. Navíc nikde není psáno, že tyto verze s krátkou podporou nejsou vhodné pro běžné používání. To je stejné, jako kdybych si nainstalovala macOS 13.0 a další verze ignorovala a nainstalovala až 14.0. Prostě to beru tak, že každá nová verze opravuje chyby z té předchozí a přidává nové funkce a nové verze programů. A když to tak funguje jinde, je naprosto logické, že to očekávám i tady. Chápu, že Linux nedělají profící, ale jen dobrovolníci ve svém volném čase (snad s výjimkou Red Hat a SUSE), ale je to operační systém, který prostě musí fungovat. A jestli nefunguje, je něco špatně a musí se to opravit. A nebo nechat umřít, což se zjevně neděje. A já nejsem povinna být programátorka abych mohla používat počítač.
2. já to neřeším z toho důvodu, že by mi to chybělo, ale z toho důvodu, že ostatním systémům stačí méně, proč tedy má mít Ubuntu 650 MB, když macOS stačí 200 MB a Windows dokonce jen 100 MB (a reálně je to spíše pár jednotek MB). Prostě jsem použila normální velikost a teprve z návodu jsem zjistila, že z nějakého důvodu se má použít 650 MB a opravdu nechápu proč. Když už je to potřeba, měl by instalátor na to upozornit. Navíc to evidentně potřeba není, když to použilo 100 MB oddíl pro Windows.