Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Import Outlok Expresu do Evolution [vyřešeno]  (Přečteno 2043 krát)

nesvara

• Návštěvník
Import Outlok Expresu do Evolution [vyřešeno]
« kdy: 04 Března 2007, 21:49:59 »
Dobrý večer!
Zazálohoval jsem data včetně "Dokument and settings", tedy i pošty. Přeinstaloval jsem Xpéčka na
OS Linux Ubuntu. Chci naimportovat poštu. Můžete mi prosím poradit jak ? Děkuji Nešvara

Vojtin

• Host
« Odpověď #1 kdy: 04 Března 2007, 23:13:56 »
No myslím, že teď už to nepůjde. Pokud ovšem Outlook umí zálohovat do standardních formátů jako je .mbox (pošta) .ics (kalendář, úkoly), tak to půjde bez problému.

nesvara

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 04 Března 2007, 23:29:50 »
No to jsem byl z odinstalování Win... moc rychlej. Zálohu jsem provedl pouhým zkopírováním. Pokusím se u někoho kdo má Win... tu poštu otevřít a vyexportovat. Díky, alespoň vím, jakou mám jít cestou. Nešvara

Jony

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 05 Března 2007, 18:29:55 »
Pravdu máš... bylo to moc rychlé =)
Já osobně, když někoho "překlápím" na linux, tak ho nejprve ve win "učím" používat multiplatformní aplikace (Firefox, Thundrbird, GAIM, OpenOffice, GIMP, VLC, Audacity,...), pak je jejich přechod na linux mnohem snažší, protože alespoň ty aplikace již znají... systém, na kterém to běží už pak někteří ani neřeší... maximálně hledají ty své A:, C:...

nesvara

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 11 Března 2007, 02:33:48 »
Tak už se to povedlo. Nainstaloval jsem si Kmail. Ten umí importovat  formát Outlook Expres. Před importem jsem musel změnit formát zpráv v kmailu na MBOX. Poté jsem naimportoval poštu do Kmailu. Poté jsem si otevřel Evolution a provedl import z místa kde má Kmail uloženy e-mailové soubory.

Postup v Evolutionu: soubor-import-importovat jeden soubor-procházet(poté pravé tl. zobrazit skryté soubory)-kde-share-apps-kmail-mail- a dále adresáře kde jsou jednotlivé složky.
Toto se musí provést pro každou složku zvlášť (příchozí, odchozí atd. ....) Nemám to ze své hlavy, ale z internetu a funguje to. Snad jsem napsal postup správně a bude to někomu k užitku.

(slohově je ten postup hroznej , ale .....)

S pozdravem

nesvara@centrum.cz

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.