Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pad GNOME [vyřešeno]  (Přečteno 1759 krát)

Tommy Angelo

• Návštěvník
Pad GNOME [vyřešeno]
« kdy: 06 Března 2007, 11:30:38 »
Dobry den, po zamrznuti pc som ho resetol, ale potom mi nenabehlo adni jedno sedenie: Gnome, XGL...nic. No a tak som skusil teda na zaciatku vybrat Zachranny GNOME (nie recovery v boot menu, ale GNOME zachranny uz po nacitani kernelu). No a ten mi takisto nenabehol korektne..nie je tam ziadny panel, ba cierna plocha s mojimi ikonkami...a na zaciatku spustania tohto GNOME zachranneho sedenia mi vyskocia tieto hlasky :

Vyskytla sa chyba pri nacitavani alebo ukladani konfiguracnej informacie pre "update-notifer" Niektore z vasich konfiguracnych nastaveni nemusi pracovat spravne.

"to co je s uvozdovkami "" , tak podobne hlasky vyskocia len s tym inim ciernym...cizenautilus, evolution-alarm-norify, gnome-panel, print monitor, gnome-session"

a ked kliknem na detaily tak tam su vsade tieto texty:
Pridanie klienta do serveru zlyhalo, chyba COBRA:IDL:omg.org/COBRA/COMMON_FAILURE:1.0

predposlednou hlaskou, takou vecsiu je toto :
Pri spustani demona nastavenia GNOME nastala chyba.NIektore veci ako temy,zvuky,alebo nastavenia pozadia nemusia spravne fungovat.Posledna chybova sprava bola: Unable to deterine the address of the message bus (try 'man dbus/lunch' and 'man dbus/daemon' for help)
GNOME sa napriek tomu pokusi po najblizsom prihlaseni restartovat demona nastaveni

a posledna hlaska:
Chyba GConf:Pridanie klienta do zoznamu serveru zlyhalo, chyba COBRA:IDL:omg.org/COBRA/COMM_FAILURE:1.0
Vsetky ostatne chyby budu zobrazene v terminali

Prosim ako to napravit aby som mohol co najskor pracovat
Za odpovede dakujem

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Pad GNOME [vyřešeno]
« Odpověď #1 kdy: 06 Března 2007, 12:27:09 »
Heh, to je nějaká zapeklitá chyba. Máte dostatek místa na disku? Oddíl / . Do konsole napsat:
Citace
df -h
Můžete zkusit nainstalovat nějaké jné grafické prostředí, pokud je funkční Xorg. Třeba Fluxbox:
Citace
sudo apt-get install fluxbox
To pak vyberete při logování v menu.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Tommy Angelo

• Návštěvník
Pad GNOME [vyřešeno]
« Odpověď #2 kdy: 06 Března 2007, 12:38:25 »
Tak zabralo toto ;)

vymazat .gconf, .gconfd, .gnome, .gnome2, .gnome2_private a .ICEauthority,  .Xauthority, tím by se mělo vymazat veškerý nastavení gnome, mělo by pak najet tak jak je po instalaci

Díky hoši...už mi to fachci

Vojtin

• Host
Pad GNOME [vyřešeno]
« Odpověď #3 kdy: 06 Března 2007, 14:17:41 »
Samozřejmě by šlo najít co zlobí, ale podle mě je rychlejší smazat všechno nastavení Gnome a pak si to nastavit znova :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.