Zdravím. Přešel jsem na Linux, testnul několik distribucí a vrátil se k Ubuntu, která mi vyhovuje nejvíce. Zhruba měsíc jsem řešil připojení USB rámečku s HDD, což se mi nijak nepovedlo, přestože mi už jiní radili, takže přestávám doufat v rozchození, přesto mám další problémy, které bych se rád pokusil vyřešit:
Mám MDA Vario (Qtec 9100) se systémem WM5. Hledal jsem informace a zjistil, že náhrada za ActiveSync od Windowsem je Synce. Když v Synapticu dám hledat synce, najde mi to jen verzi pro KDE. Jde nahrát tato, nebo podobná aplikace pod Gnome? Potřebuji do mobilu instalovat software, půjde to v tomto? Nebo je jediné řešení instalace nějakého virtuálního PC a do něj nainstalovat Win?
Druhý docela velký problém je, že u NTB HP nx7300 mi po každém vypnutí a zapnutí vytuhne klávesnice. Zadávám heslo před najetím systému, ale heslo nejde napsat. Řešení je vytáhnout baterii a odpojit od sítě, což mi jaksi moc nevyhovuje (vždy na to zapomenu, najedu k heslu, uvědomím si to, tak NTB zase vypnu, vytasím baterii, odpojím od sítě, zapojím baterii a pouštím opět). Našel jsem řešení, kde popisoval zadat nějaký parametr a pak kompilovat jádro. To bohužel neumím a netuším jak to udělat. Není nějaké jiné, jednodušší řešení?
Nechci aby to vyznělo, že se mi nechce nic řešit a čekám, až to za mne vyřeší jiní, ale v podstatě více než tři týdny 90% volného času na PC jen řeším problémy s rozchozením věcí, které potřebuji, takže už jen doufám v nějaké jednoduché, elegantní řešení :oD. Gooorila