Dobry den!
Prave se mi podarilo nainstalovat Ubuntu 6.10 na jeden pocitac. Vsechno funguje bez problemu, ale vsechno je hrooozne pomale.
Pocitac - (nejaky) Celeron 1.6 Ghz, 384 mb ram, GK intel 815
Nevim, cim to muze byt, ale veskera cinnost je ukrutne pomala. Kdyz si necham vyjet nejakou zakladni nabidku, tak se ikony zobrazi tak po 5ti vterinach, kazde okno se nacita strasne dlouho a kdyz s nim hybu, tak za sebou nechava dloouhe stopy, nez se puvodni smaze. I obycejne posunuti stranky v prohlizeci je jakesi trhane.
V xorg je jako driver i810, coz je myslim spravne. Vsechen hardware se nalezl a nainstaloval uz pri instalaci s vyjimkou sitove karty, kterou jsem vymenil.
Dale jsem se koukal na vyuziti CPU a pameti a pri tech cinnostech, ktere jsem drive popisoval jel CPU tak max 10% a s pameti bylo take vse ok.
Dalsi informace: Je to compaq PC designed for windows. Pri startu pise BIOS, ze kdyz chci pouzivat UNIX, tak musim zmenit nastaveni BIOSu, ale po prolezeni vsech nabidek jsem nenalezl nic, co by mohlo problemy zpuobovat(i kdyz pocitacovy guru priznavam ze nejsem)
Nemel by nekdo nejakou radu? Tento pocitac uz se snazim rozbehnout druhy den, stravil jsem hodiny googlovanim a opravdu si uz nevim rady.
Predem dekuji