Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Po prohlaseni jsem hned odhlsen pres x-session-manager  (Přečteno 2308 krát)

pawel

• Návštěvník
Po prohlaseni jsem hned odhlsen pres x-session-manager
« kdy: 09 Března 2007, 08:32:44 »
Ahoj, prave jsem instaloval nove audio kodeky z ftp://202.65.194.211/pc/audio/realtek-linux-audiopack-4.05f.tar.bz2, protoze jsem si myslel ze tam bude nejaky eqalizer :D. Pri automaticke instalaci to neudelalo pouze posledni krok, ./alsaconf to nenaslo. Instalaci jsem vzdal a zrestaroval PC, protoze mi zvuk uz vubec nesel. Po prihlaseni na me vybehne okenko ze jsem se nejak rychle odlasil a s chybou x-session-manager: error while loading shared libraries: libsound.so.2 cannot open: no such file or directory. A potom me to zase hned hodi na prihlasovani. Jak se tam muzu prihlasit abych opravil, co jsem zpackal? Mozna i jak to opravit :-/ ?

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #1 kdy: 09 Března 2007, 09:07:57 »
Asi jste si smazal soubor libsound.so Jak to vrátit nevím.
Ale kodeky instalujte dle návodu na wiki: http://wiki.ubuntu.cz/Pr%C5%AFvodce_po_instalaci

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

pawel

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 09 Března 2007, 10:45:32 »
Kodeky atp. uz mam naistalovany. Ja se jen pokousel do Ubuntu dostat nejaky globalni ekvalizer. Ted se ale ani nemohu prihlasit a vubec nevim co s tim :(

loG53

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 01 Dubna 2007, 20:11:19 »
mám stejný problém, taky po nedokončené instalaci ovladačů zvuku..
verze ovladače: alsa-driver-1.0.14rc3.tar.bz2
typ laptopu: asus f3jc-ap024

pawel

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 01 Dubna 2007, 21:07:21 »
Do konzole se z prihlasovani prepnes pres alt + ctrl + nejaky F... ja v tom baliku mel takovej samoinstalacni skrpit install, pokud jsi to taky spustil a ono se to nedodelalo, budes muset pravdepodobne znovu prekompilovat jadro. Ten samoinstalacni smejd odstreli nejaky moduly ci co, ktery se tam zase prej daji dat zpatky pouze prekompilovanim jadra. Nejdriv jsem samozrejme zkousel pouze odistalovat komplet zvuk - alsa, alsa-driver, alsa-utils, atd. a znovu naistalovat. Konfiguracni soubory alsy jsem si vzal z nabehnutyho LiveCD (tam zvuk funguje). A ono to stejne neslo. Linux (asi jadro) totiz vubec nevidi ze tam tu zvukovku mam :-(. Ja jsem to nakonec cele preistaloval, protoze jsem ubuntu mel pouze cerstve vygenerovany a nic jsem tedy nemusel zalohovat.

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #5 kdy: 01 Dubna 2007, 21:23:06 »
otázka pro zkušenější: nemělo by stačit přeinstalovat jádro, pokud jsou jenom poškozené moduly?

otázka pro poškozené: dostanete se do recovery-modu? (je to volba při nabíhání GRUBu)
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

pawel

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 01 Dubna 2007, 21:24:26 »
Pokud jsi tam instaloval pouze alsa-driver a ono to hlasi, ze mu chybi pouze ten libsound.so.2, se prepni pri graf. prihlasivanim do konzoloveho prihlasovani, prihlas se a zkus pouze preinstalovat balik libsound

pawel

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 01 Dubna 2007, 21:26:27 »
>otázka pro zkušenější: nemělo by stačit přeinstalovat jádro, pokud jsou jenom poškozené moduly?
zkusenejsi mi rekl ze by to stacit melo, ale ja zkusenejsi nejsem, takze jsem to radejs cele preinstaloval:D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.