Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: otevření programu -> chci okno do popředí [vyřešeno]  (Přečteno 3223 krát)

XomboX

• Aktivní člen
  • *
otevření programu -> chci okno do popředí [vyřešeno]
« kdy: 10 Března 2007, 08:48:40 »
Od té doby co mám Beryl mě vytáčí jedna špatná vlastnost: když mám otevřený např. okno firefoxu a spustím terminál, tak se mi okno terminálu otevře pod oknem firefoxu. Dělá mi to jenom v berylu (v metacity to jde OK) u všech oken a programů (gaim, evolution) ať je otvírám pomocí zástupce na gnome panelu, nebo přímo v ubuntu menu.
Už mě to začíná pěkně štvát :-(
Dělá vám to taky?
Neví, prosím, někdo, kde bych mohl nastavit otevírání oken do popředí?
Asus A6JC-Q003, Ubuntu
Jabber: xombox@jabbim.cz
Ubuntu User number is #12210  Monday, applications choke Tuesday, Wednesday, RAID set's broke Thursday, let out the magic smoke but on Friday, I patch bugs Monday, my xorg conf is toast Tuesday, Wednesday, CPU roasts Thursday, it won't even POST but on Friday, I patch bugs

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #1 kdy: 10 Března 2007, 10:39:28 »
Mne to funguje normalne, okno sa otvori nad ostatnymi.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Vojtin

• Host
« Odpověď #2 kdy: 10 Března 2007, 11:55:21 »
Citace: XomboX
Od té doby co mám Beryl mě vytáčí jedna špatná vlastnost: když mám otevřený např. okno firefoxu a spustím terminál, tak se mi okno terminálu otevře pod oknem firefoxu. Dělá mi to jenom v berylu (v metacity to jde OK) u všech oken a programů (gaim, evolution) ať je otvírám pomocí zástupce na gnome panelu, nebo přímo v ubuntu menu.
Dělá vám to taky?
Mě se to stávalo taky, myslel jsem, že jsem někde něco špatně nastavil, tak jsem vymazal nastavení berylu a znova nastavil-přestalo to, ale občas se to taky stane jen nevim proč přesně:(

XomboX

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 10 Března 2007, 14:48:11 »
Citace: Vojtin
Citace: XomboX
Dělá vám to taky?
Mě se to stávalo taky, myslel jsem, že jsem někde něco špatně nastavil, tak jsem vymazal nastavení berylu a znova nastavil-přestalo to, ale občas se to taky stane jen nevim proč přesně:(
Diky, uz to jede. Vypnul jsem beryla, vymazal obsah slozky ~/.beryl/ a znovu spustil a nastavil beryla. Nenapadlo me, ze to muze byt nastavenim, myslel jsem, ze beryl tohle dela od narozeni :)
Asus A6JC-Q003, Ubuntu
Ubuntu User number is #12210  Monday, applications choke Tuesday, Wednesday, RAID set's broke Thursday, let out the magic smoke but on Friday, I patch bugs Monday, my xorg conf is toast Tuesday, Wednesday, CPU roasts Thursday, it won't even POST but on Friday, I patch bugs

Míla Zajíček

• Návštěvník
    • http://www.screenprotector.cz
« Odpověď #4 kdy: 23 Března 2007, 23:21:25 »
No podle mě je to způsobené tím že nastavuješ všecho na HIGH :))

I v menu
General Options
položka:
Level of Focus Sealing Prevention
defaultní hodnota je Low a když dáš třeba HIGH tak to dělá přesně tohle. Ani spuštění nové aplikace ti neudělá to okno se kterým právě pracuješ neaktivním.
HP Mini 5103 Atom N550 ArchLinux
HTPC: Ubuntu Server 11.10
 www.screenprotector.cz Ochranné fólie na PDA, Fotoaparáty a mobilní telefony.

XomboX

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 24 Března 2007, 08:25:14 »
Citace: taz
No podle mě je to způsobené tím že nastavuješ všecho na HIGH :))

I v menu
General Options
položka:
Level of Focus Sealing Prevention
defaultní hodnota je Low a když dáš třeba HIGH tak to dělá přesně tohle. Ani spuštění nové aplikace ti neudělá to okno se kterým právě pracuješ neaktivním.
Ahoj.
Potvrzuji, ze ted mam Level of Focus Stealing Prenetion na LOW a ty okna behaj krasne do popredi.
Diky za info. Mnohym, kteri si mysli, ze maj super kompa a tudiz vsude automaticky nastavujou HIGH, to urcite pomuze ;)
Asus A6JC-Q003, Ubuntu

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.