Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Gaim - mizení kontaktů  (Přečteno 6232 krát)

anicka

• Host
Gaim - mizení kontaktů
« Odpověď #25 kdy: 23 Srpna 2007, 14:25:11 »
Citace: Volis
neco horsiho nemuzu jak pridavat tak kontakty ani skupiny mazat coz me deprimuje jeste vice,.. :-[
Buď je to bug Pidginu podobně jako tento: s Pidginem se mi párkrát smazaly kontakty (a to jsem měl ostrou verzi 2.0.0), teď nedávno to došlo až moc daleko - kontakty se už kompletně ani nenačetly, takže jsem o většinu přišel., napsal wizaard a septyk říká: Mě se to stalo včera, zmizeli mi kontakty když jsme přejmenovával skupinu :-) Pak když jsme někdy pozdějš zapnul Pidgin tak tam ty kontakty nebyly :-/ ...jen upozornim že to už je podruhý :-/ ale poprvé se mi to stalo v kopete. - i když například Petr Tomeš tuto zkušenost nemá ...

anebo se dá v Pidginu nějak nastavit max. počet povolených kamarádů a je jen otázkou, kde a jak.

Zde na fóru jsem našla o Gaimu tohle ("Z neznámého důvodu nemohu přidat kamaráda osobní. Nejčastější důvod je, že máte ve svém seznamu kamarádů maximální počet povolených kamarádů.") ... snad Ti to pomůže?

Každopádně bych se pokusila starší verzi Pidginu odinstalovat a místo něj dát z repozitáře GetDeb verzi 2.0.2, která sice není nejnovější ale měla by být OK :-) protože aktuálně nejnovější verze Pidginu 2.1.0 několika uživatelům "padá". :-(

Edit:
Problém by mohl způsobovat tenhle bug Pidgina.
« Poslední změna: 15 Října 2007, 19:58:33 od Anna Taliánová »

Vico.B

• Aktivní člen
  • *
Gaim - mizení kontaktů
« Odpověď #26 kdy: 23 Srpna 2007, 21:43:58 »
Anicka - já mám verzi 2.1.0 ale mám pocit že to dělala i verze předtím... Nevím jestli u všech kontaktů nebo jen u některých, už jsem takhle přišel o dva a dál to raději nezkouším :D
Ještě nejsem tak starý abych si nechal vykat...

Toshiba Satellite M100-165, T2300, 2x2048, ATI X1400 powered by Ubuntu 8.04 Hardy Heron

anicka

• Host
Gaim - mizení kontaktů
« Odpověď #27 kdy: 24 Srpna 2007, 00:42:50 »
Citace: Czario
Zdar... narazil sem na pár skvělých věcí v gaimu, ale dojem mi zase kazí drobný problém a ne jenom mě. Kolega na jiném gaimu má to samé...

Když přesunu nějaký icq kontakt třeba do nějaké složky, tak někdy to vyplivne jakousi chybu..
Obětoval sem další kontakt. Pro tuto chybu, tak doufám, že mi pomůžete :-o
cituji:
Nemohu přidat
Z neznámého důvodu nemohu přidat kamaráda .....number.... .
Nejčastější důvod je, že máte ve svém seznamu kamarádů maximální počet povolených kamarádů.

Ale normálně se přesune, ale pak při vypnutí gaimu a opětovném spuštění ony přemisťované kontakty už v seznamu nejsou....
Co to je, proč to je a jak to napravit? Děkuji za odezvy... "hledej na tomto fóru nepomohlo".
Jde o bug Unable to add Buddy 1??, případně bug "Unable to Add" error popup at login time for each ICQ account týkající se vícero Vašich účtů ICQ.

Problém s přesouváním kontaktů v Gaimu/Pidginu (Gaim byl později kvůli právním sporům s firmou AOL přejmenován na Pidgin):

Why are some of my buddies are not showing up as online?
AOL has set a limit for the maximum number of people you can have in your buddy list. This number is currently 500. If you don't think you are anywhere near that limit, it is possible that your server-stored buddy list is corrupt. If you think this might be the case, you can try signing on with an official AIM program from AOL. This will usually correct any problems with the list.

---> tohle se ale netýká ICQ kontaktů anebo ICQ protokolu <---

Při přesouvání kontaktů z jedné skupiny do skupiny jiné vyžaduje Pidgin opětnou autorizaci těchto kontaktů (i když už byly autorizovány!), tento bug jsem zažila - fixed bug Patch for defect #576.
« Poslední změna: 15 Října 2007, 20:02:40 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.