Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu vs PCLinuxOS  (Přečteno 35006 krát)

OVCA

• Návštěvník
Ubuntu vs PCLinuxOS
« Odpověď #25 kdy: 01 Dubna 2007, 20:41:28 »
Už som to rozchodil, len nemôžem najsť zmenu jazyku na CZ, som si stiahol CZ  ver a nič.

Juraj

• Stálý člen
  • **
Ubuntu vs PCLinuxOS
« Odpověď #26 kdy: 01 Dubna 2007, 20:51:39 »
Pre cely system v /etc/environment a v KDE v kcontrol. Je tam na to aj klikatko v pclinuxos centre, alebo tak nejako sa to vola. Dalsie otazky ti urcite ochotne zodpovedaju na ceskom fore http://www.pclinuxos.wz.cz .

OVCA

• Návštěvník
Ubuntu vs PCLinuxOS
« Odpověď #27 kdy: 01 Dubna 2007, 21:12:03 »
dik idem na to upnuť

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Ubuntu vs PCLinuxOS
« Odpověď #28 kdy: 02 Dubna 2007, 19:33:08 »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Tomáš Kubíček

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.foto-reklama.cz
Ubuntu vs PCLinuxOS
« Odpověď #29 kdy: 18 Června 2007, 10:10:42 »
Musím říct, že jsem PClinuxos nainstaloval a jsem velice příjemně překvapený...přijde mi to dost dotažené distro a jednoduché na ovládání i pro BU, hlavně co se týče nastavení systému, sdílení, dobré je ovládací centrum...zatím jsem nemusel šáhnout do příkazové řádky...no a i vzhledově působí dost dobře...
------------------------------------------------------------------------------------
Intel Mini Mac 1,83 Ghz, 2 GB RAM, MAC OSX 10.4.11, virtuálně XP přes Parallels Desktop; dual boot OpenSuse 11 Gnome a Win XP na AMD SEMPRON,  Ubuntu 8.04 na AMD k7
http://www.foto-reklama.cz

filo

• Aktivní člen
  • *
Ubuntu vs PCLinuxOS
« Odpověď #30 kdy: 18 Června 2007, 11:45:56 »
To je snad telepatie nebo co :D
Zrovna dneska rano jsem si pri prochazeni timto forem vzpomnel na tenhle thread a omrkaval jsem, jestli se neco nezmenilo ;)
Nechtel jsem rypat v otevrene rane, ale kdyz uz zacal tkubicek nade mnou, tak se taky "sverim" ;)
Naprosto souhlasim s jeho nazorem, ze PCLOS je pro BFU jako stvoreny.
Tomu, kdo je se svym distrem nespokojeny a navic zapada do skatulky (liny klikaci BFU ;) ), bych PCLOS po zhruba 3mesicnim pouzivani s klidnym svedomim doporucil.
MSI KT3 Ultra, Athl XP 2000+, GF4MX440, SBLive Value, LG 4167B - Prosím NEVYKAT

ing. Roubátko

• Host
Ubuntu vs PCLinuxOS
« Odpověď #31 kdy: 20 Června 2007, 15:33:57 »
tak já to taky zkusil. instalace v pohodě, ano, sice mi nejde touchpad- no jak už tu někdo psal, typická desktopová distribuce, to bude asi tím. jenže když jsem chtěl nainstalovat ze synapticu wine tak mi to hodilo 404- not found, a to docela zamrzí. jinak co se týče počtu balíčků a to, že v pclinux os je jich 4x méně je poněkud neobjektivní...takhle jsem se taky vychloubal kámošovi který má slaxe, že má těch modulů hrozně málo, a taky mi řekl..ber program po programu, a schválně jestli narazíš na něco co chybí. nechybělo.

filo

• Aktivní člen
  • *
Ubuntu vs PCLinuxOS
« Odpověď #32 kdy: 21 Června 2007, 00:36:08 »
Citace: ing. Roubátko
tjenže když jsem chtěl nainstalovat ze synapticu wine tak mi to hodilo 404- not found, a to docela zamrzí.
Změn si v Synapticu repozitář, mohlo být nedostupné zrcadlo. PCLOS už jsem instaloval na 4 mašiny a wine pokaždé prošlo bez problému.

ing. Roubátko

• Host
Ubuntu vs PCLinuxOS
« Odpověď #33 kdy: 21 Června 2007, 09:39:32 »
filo: zkusím. já se v tom ještě moc nerejpal, ale teď po tom, co se se mnou milá rozešla aspoň budu mít co dělat.
ještě jsem se chtěl zeptat jak na ovladače na grafiku. envy to nerozchodí..mám za to že tu někdo psal že to umí deby, ale to by mě zajímalo jak..před repozitářema mám napsaný u každýho rpm..

filo

• Aktivní člen
  • *
Ubuntu vs PCLinuxOS
« Odpověď #34 kdy: 25 Června 2007, 21:06:26 »
Citace: ing. Roubátko
ještě jsem se chtěl zeptat jak na ovladače na grafiku. envy to nerozchodí..
Hoď dotaz přímo do fóra, tady ti těžko někdo odpoví.

Tomáš Kubíček

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.foto-reklama.cz
Ubuntu vs PCLinuxOS
« Odpověď #35 kdy: 02 Července 2007, 22:04:31 »
Tak jsem si říkal, že by bylo fajn, kdyby i Ubuntu mělo takové Control Centrum, jako má PClinuxOS...Kupa věcí v něm jde jednoduše naklikat...
------------------------------------------------------------------------------------
Intel Mini Mac 1,83 Ghz, 2 GB RAM, MAC OSX 10.4.11, virtuálně XP přes Parallels Desktop; dual boot OpenSuse 11 Gnome a Win XP na AMD SEMPRON,  Ubuntu 8.04 na AMD k7
http://www.foto-reklama.cz

Radix

• Stálý člen
  • **
Ubuntu vs PCLinuxOS
« Odpověď #36 kdy: 02 Července 2007, 22:21:30 »
PClinuxOS jsem zkoušel, ale vůbec jsem v něm nerozchodil zvuk, a to ani s pomocí ve fóru.
Zajímavé, že v jeho odvozenině SAMovi šel zvuk okamžitě.

Juraj

• Stálý člen
  • **
Ubuntu vs PCLinuxOS
« Odpověď #37 kdy: 13 Července 2007, 21:14:03 »
Staci nainstalovat najnovsi dkms-alsa modul cez synaptic a zvuk pojde...

Radix

• Stálý člen
  • **
Ubuntu vs PCLinuxOS
« Odpověď #38 kdy: 13 Července 2007, 21:35:15 »
S tím alsa modulem jsem taky kouzlil, ale k ničemu to nevedlo.

eStar

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.linuxsoftware.cz/
Re: Ubuntu vs PCLinuxOS
« Odpověď #39 kdy: 18 Prosince 2007, 18:37:30 »
Tak nevím před nedávnou dobou sem přešel s kubuntu na PCLinuxOS a musím říct že PClinux má několik skutečně zajímavých výhod (zvlášt jeho česká verze). Hned po instalaci funguji veškeré kodeky atd. a člověk nemusí nic nastavovat. Lépe provedené KDE (je znát že PClinux má KDE jako základníá grafické rozhraní) a taky se mi líbí způsob aktualizací kdy funguje v podstatě rolling updates kdy se aktualizují postupňe všechny části systému včetně jádra atd. Rychlost systému je srovnatelná i když při náběhu systému je přeci jen o něco rychlejší kubuntu a na závěr zdroje, kubuntu má sice mnohem víc balíčku ale na druhou stranu sem ve zdrojích PClinux našel všechno co sem byl zvyklý používat z kubuntu. Myslím že PClinux je vhodnější pro začátečníky a taky pro příznivce KDE kdežto ubuntu pro příznivce gnome.

Luban

• Závislák
« Odpověď #40 kdy: 18 Prosince 2007, 18:48:19 »
A jak je to třeba s nesvobodnými ovladači. Na 7.04 jsem se trápil s wifi a teď v 7.10 je to pohoda.
V 7.10 se mi nedařilo pár věcí, ale síla tohohle fóra, wiki a lenost přecházet mě přiměla, že se to nějak vyřešilo.
Jak je tom s fórem, wiki apod. PCLinuxOS?

eStar

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.linuxsoftware.cz/
« Odpověď #41 kdy: 18 Prosince 2007, 19:45:25 »
Základnu to ještě nemá tak velikou, ale až tak špatné to není ( http://www.pclinuxos.cz/ )
Jinak s nesvobodnými ovladači sem neměl absolutní problém, tady se to dělá tak že ovladače nainstalujete restartujete Xka a ovladače fungují.

Marvn

• Stálý člen
  • **
  • Take it easy :)
« Odpověď #42 kdy: 19 Prosince 2007, 17:38:02 »
nejsim si uplne jisty, jestli se da distro soudit podle toho, co umi hned po instalaci :)
btw, cau eStar  8)
« Poslední změna: 19 Prosince 2007, 17:45:22 od Marvn »
Arch Linux x64 (KDE) | KISS  :-*
"Ignorance isn't stupidity, but choosing to remain ignorant is."

donny

• Závislák
« Odpověď #43 kdy: 26 Prosince 2007, 14:39:12 »
Tak to čtu... původně založeno na Mandrakeu, ale používají Apt a DEBy
Tak to nezní špatně... a zkoušet distra se musí, než se najde to ideální
Mel jsem pocit, ze PCLOS je RPM-based distribuce, i kdyz pouziva Apt (Synaptic)...  :)
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

mAXxZ!

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #44 kdy: 27 Prosince 2007, 23:18:18 »
přešel jsem k Fedora 8 a musim říct, že sem spokojen, i když Ubuntu mi přišlo takový rychlejší, Fedorka moje je taková o něco línější, ale nedá se svítit, když pod ubuntu nefunguje ACPI a mám notebook, nic nenadělám. Alespoň jsem to nevzdal a zůstal u GNU/Linuxu, prostě u Linuxu :) PCLOS jsem zkoušel, ale to už lepší Ubuntu, nevím proč nějak mě to do see nevtáhlo.
« Poslední změna: 27 Prosince 2007, 23:20:07 od mAXxZ! »
Acer Aspire 5101ANWLMi

Duffy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #45 kdy: 28 Prosince 2007, 17:59:42 »
PCLinux Os jsem zkoušel a můžete mi někdo říct jediný důvod proč by mělo být lepší než Ubuntu, Suse nebo Linux Mint :) ?
Notebook Fujitsu Siemens Amilo Xa 1526 s Ubuntu 8.04. Po dlouhém zkoušení jsem zůstal u Ubuntu a GNOME.

mycz

• Aktivní člen
  • *
  • Lysergic acid diethylamide
« Odpověď #46 kdy: 29 Prosince 2007, 01:40:38 »
No PCL jsem zkousel, ale teda nic moc :-( Vypadal hezky a mel krasna klikadla na nastaveni site, ale bohuzel nefungovala... Pak jsem to zkousel nastavit rucne, ale pak mi to ta klikadla prepisovala :D Myslim, ze ubuntu je lepsi ;-)
Píchali bychom si i vitamín C, kdyby to bylo ilegalní!

Miko10

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #47 kdy: 29 Prosince 2007, 21:50:20 »
No PCL jsem zkousel, ale teda nic moc :-( Vypadal hezky a mel krasna klikadla na nastaveni site, ale bohuzel nefungovala... Pak jsem to zkousel nastavit rucne, ale pak mi to ta klikadla prepisovala :D Myslim, ze ubuntu je lepsi ;-)

No presne tento problem som mal aj ja.
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

Pavelp

• Host
« Odpověď #48 kdy: 30 Prosince 2007, 08:37:23 »
Mam opacnou zkusenost, pri testu instalace Pclos ve virtualboxu se sit konfigurovala korektne a velmi dobre bezproblemove. Logicky postup, jasne otazky.

mycz

• Aktivní člen
  • *
  • Lysergic acid diethylamide
« Odpověď #49 kdy: 30 Prosince 2007, 12:07:13 »
U me byl problem se sdilenim internetu pres wifi kartu ktera potrebuje ovladac madwifi.
Píchali bychom si i vitamín C, kdyby to bylo ilegalní!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.