Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: The OpenCD  (Přečteno 5068 krát)

Neo

• Aktivní člen
  • *
The OpenCD
« kdy: 16 Března 2007, 11:34:28 »
Nedávno jsem narazil na zajímavý projekt The OpenCD ( www.theopencd.org/ ), který je součástí Ubuntu. Máte s tím někdo zkušenosti? Myslím hlavně ve smyslu propagace Linuxových programů pod Windows. Mě osobně to přijde velice důležitý, aby si lidi mohli vyzkoušet jak Linuxové programy pracují a že jsou kvalitní.
Ubuntu 17.04.

Jan Nekvasil

• Stálý člen
  • **
The OpenCD
« Odpověď #1 kdy: 16 Března 2007, 12:03:48 »
Zkušenost s tím mám dobrou, párkrát jsem z toho i něco někde instaloval. Jen se nejedná o "linuxové programy", jsou to prostě open source věci, které můžou být portovány na libovolnou platformu. Jsou právě to "GNU" v názvu "GNU/linux" - v tomto případě by však šlo (s trochou nadsázky) o GNU/NT-kernel.

Neo

• Aktivní člen
  • *
The OpenCD
« Odpověď #2 kdy: 16 Března 2007, 12:30:13 »
Dík za upřesnění - já se v tom názvosloví ještě tak nevyznám.
Teď jem hledal Scribus na slunečnici a tam se vůbec nepozná, že takový program pracuje i pod Linuxem. To mi přijde trapné.
Ubuntu 17.04.

FrantaB

• Aktivní člen
  • *
The OpenCD
« Odpověď #3 kdy: 20 Března 2007, 09:54:12 »
Citace: Neo
Dík za upřesnění - já se v tom názvosloví ještě tak nevyznám.
Teď jem hledal Scribus na slunečnici a tam se vůbec nepozná, že takový program pracuje i pod Linuxem. To mi přijde trapné.
Je celkově docela smutné, že Slunečnice nemá sekci pro Linux. Bezesporu by se tato sekce taky dobře zaběhla.
Notebook HP ProBook 4530s, OS LINUX Ubuntu/Mint, Core i5, RAM 6GB, ATI Radeon HD 6400M

Luban

• Závislák
The OpenCD
« Odpověď #4 kdy: 20 Března 2007, 10:01:25 »
Nevim. Naučil jsem se hledat soft pro linux jinde. Slunečnici používám (apolu se stahuj.cz) na win aplikace.

donny

• Závislák
The OpenCD
« Odpověď #5 kdy: 22 Března 2007, 00:24:11 »
Ja hledam software pro linux prevazne v repozitarich ;)

Ja tomu fandim. I kdyz mam treba nejake vyhrady....v seznamu aplikaci: "GNU Image Manipulation Program" - zni to moc komplikovane (taky jsem jako malej neprogramoval v Beginner's All-purpose Symbolic Instruction Code, ale v BASICu). Proc ne proste GIMP? To bude znat vic lidi, nebo alespon se to lip zaryje do podvedomi. Vim, ze placu na nespravnym hrobe, akorat nektery veci me fakt zarazeji.

Ale aby to nebylo jen o vytkach, zacinam si vsimat, ze cim dal vice lidi v mem okoli ma nejake povedomi o Linuxu a o tom, co s tim souvisi (GNU, OpenSource) - teda doufam, ze to neni jen proto, ze pokazdy rikam "no jo, windowsy... tohle ja neresim.no, mam Ubuntu.Jo, linux.Proc?To ti velmi rad povim..."
Tak jen vice takovych projektu, ale jen aby to nedopadlo tak, ze o nich budeme vedet jen my, plesati Ubuntaci.
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

Neo

• Aktivní člen
  • *
The OpenCD
« Odpověď #6 kdy: 23 Března 2007, 11:19:51 »
Citace: donny
Ja hledam software pro linux prevazne v repozitarich ;)
Já taky, ale o Open CD jsem psal proto, že mi přijde dobré když lidi co používaj Widle zjistěj, že na tom Linuxu jsou plně funkční stejný programy na který jsou zvyklí. Já se Linuxu bál hlavně proto, že je složitý (a není) a že jsem nevěděl jestli tam bude fungovat to co používám (až na pár drobností vše funguje).
Mimochodem, až teď jsem zjistil, že na Live CD Ubuntu jsou pod Win nějaký spustitelný programy (vždy jsem to rovnou butoval). To mi přijde jako dobrá propagace. Uživatel Win si vyzkouší programy které běhají i pod Linuxem a případně celý systém.
Ubuntu 17.04.

Neo

• Aktivní člen
  • *
The OpenCD
« Odpověď #7 kdy: 23 Března 2007, 11:23:47 »
Jo ještě otázečka. V nějaký recenzi o OpenCD jsem četl, že to má nějak běhat i pod Ubuntu - no a mě to pod Kubuntu nedělá nic. Nebo že by se z toho taky mělo dát nabutovat a to taky nic. Nevíte o tom někdo něco?
Ubuntu 17.04.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.