Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nebootuje mechanika [vyřešeno]  (Přečteno 2847 krát)

jindra.s

• Návštěvník
Nebootuje mechanika [vyřešeno]
« kdy: 16 Března 2007, 22:19:31 »
Mám problém s cd-romkou v mém notebooku. Pod windowsama fachala, ale BIOS ji nevidí, takže z ní nebootuje (nejde mu ji vnutit, má jenom autodetekci). Můj BIOS nepodporuje zavádění systému přes síť. Zrovna mám úplně prázdný disk a rád bych zkusil Ubuntu 6.06. Mám možnost napíchnout můj disk do notebooku s bootující mechanikou a tam Linux nainstalovat, ale po vrácení disku zpět do původního stroje mi nenaběhne grafický prostředí. V textovým režimu mě to vyzve k přihlášení, ale po zadání uživ. jména už vůbec nereaguje. Slyšel jsem o tom, že by to šlo vyřešit nastavením X serveru. Poradíte mi, jak na to? Nebo nabídnete jiné řešení?
Předem děkuji

olbrait

• Stálý člen
  • **
  • Registered User #452059
« Odpověď #1 kdy: 16 Března 2007, 22:25:27 »
keď sa prihlásiš v textovom režime, zadaj príkaz

dpkg-reconfigure xserver-xorg

a prevedie ťa to celým nastavením grafiky

BTW: Ubuntu je také isté bootovacie CD ako bootovacie CD windowsu, čiže ak ti z CD bootuje win, malo by ti teoreticky bootovať aj ubuntu. Žiaľ, prax je niekedy asi odlišná od teorie.
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

jindra.s

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 16 Března 2007, 22:35:54 »
Citace: olbrait

BTW: Ubuntu je také isté bootovacie CD ako bootovacie CD windowsu, čiže ak ti z CD bootuje win, malo by ti teoreticky bootovať aj ubuntu. Žiaľ, prax je niekedy asi odlišná od teorie.
Ne, asi jsem se špatně vyjádřil. Mechanika pracovala pod systémem Windows, ale nebootovala. Taky to trvalo, než jsem tam ty winy dostal. :-)
Ale problém je v tom, že se nepřihlásím v textovém režimu. Když mám zadávat heslo nereaguje klávesnice.

Phoenix

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 16 Března 2007, 22:49:03 »
Zkus zadat heslo a odentrovat :) Třeba budeš překvapený ;)
Notebook FUJITSU-SIEMENS Amilo PRO V3505 - Intel Core 2 Duo, 1 GB DDR2 533 MHz, GMA950, 160 GB disk, Ubuntu 7.10

jindra.s

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 16 Března 2007, 22:51:51 »
Citace: Phoenix
Zkus zadat heslo a odentrovat :) Třeba budeš překvapený ;)
Nejsem blbej... tím, že nereaguje klávesnice jsem chtěl říct, že do ní to heslo můžu tlouct do nekonečna, na enteru můžu klidně třeba sedět ale nic to nedělá

olbrait

• Stálý člen
  • **
  • Registered User #452059
« Odpověď #5 kdy: 16 Března 2007, 23:15:51 »
asi si sa už skúšal hrabať v biose, niekde by tam to CD mohlo byť

dá sa ti bootovať napríklad z USB?
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

jindra.s

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 17 Března 2007, 00:19:02 »
Ne, z USB to bootovat neumí

jindra.s

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 17 Března 2007, 00:23:54 »
Citace: jindra.s
Citace: olbrait

BTW: Ubuntu je také isté bootovacie CD ako bootovacie CD windowsu, čiže ak ti z CD bootuje win, malo by ti teoreticky bootovať aj ubuntu. Žiaľ, prax je niekedy asi odlišná od teorie
Ne, asi jsem se špatně vyjádřil. Mechanika pracovala pod systémem windows, ale nebootovala. Taky to trvalo, než jsem tam ty winy dostal. :-)
Ale problém je v tom, že se nepřihlásím v textovém režimu. Když mám zadávat heslo nereaguje klávesnice.
Jo, napodruhé mi to heslo vzalo, vypadam jako blb... ale odepsalo mi to "/usr/sbin/dpkg-reconfigure se musí spouštět jako root"
Co teď?

jindra.s

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 17 Března 2007, 00:40:23 »
Není třeba odpovídat... vyřešeno.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.