Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: mysql  (Přečteno 1571 krát)

ondrax

• Návštěvník
mysql
« kdy: 17 Března 2007, 10:58:31 »
Ahoj, potřeboval bych poradit, jak mam rozchodit mysql (jen pro tvoření stránek). Když jdu podle návodu, který je na ubuntu.cz, tak v "sudo mysql -u root" mi to píše "Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)". A tohle mi napíše jak na webu (když se chci dostat do phpmyadmina), tak i u mysql-amin. Už nevim, co s tim mam dělat. Klidně by mi stačilo, abych smáznul nějaký nastavení, přeinstaloval, a znovu od začátku nastavil, jenže nevim, co mam smáznout. Samotná přeinstalace nepomáhá.

A pak ještě jeden dotaz. Když na notebooku zapojim externí monitor, tak se obraz po stranách vlní. Jde to nějak opravit?

Dík

drat

• Aktivní člen
  • *
mysql
« Odpověď #1 kdy: 17 Března 2007, 12:02:53 »
Pro ten druhy dotaz zalozte samostatne vlakno a zkuste vice popsat probel. Jake matu Ubuntu, monitor pres co to pripojujete .......
A s tou mysql no. Zrejme jste si nastavil heslo na roota. Mysql se ale defaultne nastavuje bez rootovskeho hesla takze byste ho mel znat :). Pokud jo tak
Kód: [Vybrat]
mysql -u root -pPokud ho neznate tak nejak se to a udelat. Bud primo nahradit soubory tabulky user, nebo je na to myslim i prikaz. Zkuste
Kód: [Vybrat]
sudo mysqladmin password nove_heslo

ondrax

• Návštěvník
mysql
« Odpověď #2 kdy: 17 Března 2007, 14:22:33 »
No, s tim monitorem to zas až tak nehoří, jinak pokud je tam nastavený heslo, tak to bych věděl - já tady používam pořád stejný. Když napíšu "mysql -u root -p" tak se mi to zeptá na heslo, já ho zadám, a vypíše mi to:
"ERROR 1045 (28000): Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)".

Když napíšu druhý příkaz, tak:
mysqladmin: connect to server at 'localhost' failed
error: 'Access denied for user 'ondra'@'localhost' (using password: NO)'

Vždyť musí být soubor, ve kterém je uložené nastavení, ne? protože při odinstalování se evidentně neodstraní, a zůstane tam

drat

• Aktivní člen
  • *
mysql
« Odpověď #3 kdy: 17 Března 2007, 14:30:13 »
Mysql ma ulozena opravneni v databazove tabulce ne v souboru (i kdyz je ta tabulka ulozena jako soubor) a nastavit jste si ho musel take vy. Jiste vyhledejte na dev.mysql.com/doc informace ktere potrebujete. Ted presne nevim kam si mysql uklada binarni soubory s tabulkama. Omlouvam se ale vic vam nepomuzu

Pavelp

• Host
mysql
« Odpověď #4 kdy: 17 Března 2007, 18:56:13 »
Heslo tam implicitne neni, myslim.
$ mysql -uroot   udela co?

Ta mezera tam neni schvalne !!!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.