IMHO: nice je pravdepodobne (dle toho -20 az 19 rozsahu) priorita nejakeho procesu ktery se tam na tom miste spousti a je spatne napsany v tom instalacnim scriptu.
Takze asi spatny konkretni balicek podle mne, tak na 90%.
Zrovna jsem doma zkousel kubuntu Herd5 z liveCD ...
Tvarilo se to velmi nestabilne, treba adept se mi spustil jen jednou, pak uz ne.
Taky v 2.6.19+ jadru zmenili asi trochu neco co pouzivaji drivery na Sagem fast 800 modem, takze ueagle-atm-1.3 zdrojaky jiz nefunguji, je nutne si vzit zdrojaky primo z SVN aby sli skompilovat.
Po nahozeni modemu jsem se dostal na sit, stahl asi 300+MB updatu, adept uz zase funguje, pro zmenu mi ten nestastny modem zacal plnit dmesg skrz usbatm modul nejakou hlaskou kterou jsem pres google par krat nasel, ale zadne reseni, tak jsem ji proste potlacil primo v zdrojaku usbatm.c aby mi to zbytecne neplnilo dmesg, lepsi fix nedam, nerozumim vubec tomu o co v tom modulu bezi. (jinak pripojeni funguje ok, takze nevim co se mu nelibi).
Konqueror vytrvale odmita nahrat jakykoli web (i kdyz firefox, kopete a ping jedou).
Nastaveni systemu funguje snad jeste hur nez v 6.10, pri zapnuti "full duplex" modu u zvukovky (cisty Herd5, jeste jsem nezkousel po update) cely system settings vytuh.
U nastaveni site "administrator mode" taky tak.
A v network manazeru kdyz zakazu u eth0 interface ze ho nema startovat po bootu, a dam disable, vsechno potvrdim a rebootnu, tak tam samozrejme eth0 zase strasi.
Doufam ze po vydani ostre verze to bude fungovat aspon jak 6.10, ale zatim mne to moc nenadchlo.