Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Feisty Fawn - co vám ještě nefunguje? [vyřešeno]  (Přečteno 42416 krát)

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Feisty - co vám ještě nefunguje?
« Odpověď #75 kdy: 10 Dubna 2007, 09:45:10 »
To jsou zdroje 3.stran. Ty nepodporované Ubuntu. Např.Skype, různé servery obsahující balíčky pro Ubuntu.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

halen

• Návštěvník
« Odpověď #76 kdy: 10 Dubna 2007, 16:05:46 »
Už je to vyřešeno!

neměl jsem nainstalované balíky linux-restricted-modules

Zdravím, nefungují mi ovladače ATI Na Kubuntu Feisty Fawn 7.04. Chyba se projevuje tak, že nelze zavést modul fglrx. Chyba v Xorg.0.log:
drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card0
drmOpenDevice: open result is -1, (No such device or address)
drmOpenDevice: open result is -1, (No such device or address)
drmOpenDevice: Open failed
[drm] failed to load kernel module "fglrx"
(WW) fglrx(0): Failed to open DRM connection

když zkusím příkaz: sudo modprobe fglrx
dostanu:

sh: /sbin/lrm-video: No such file or directory
FATAL: Error running install command for fglrx

Zkoušel jsem podle návodu znova kompilovat fglrx, to vyhazovalo chybu, musel jsem patchnout kernel a pak kompilace prošla, ale modul zavést nejde.

EDIT: Problém je evidentně v tom, že schází /sbin/lrm-video. Prý je to chyba pouze Ubuntu?

Jak napravit tento problém?
Ovladače 8.35.5
Kernel: 2.6.20-14 + patch
Xorg:7.2.0

Děkuji předem za pomoc

Honza J.

Pavel

• Návštěvník
    • http://www.keramka.cz
« Odpověď #77 kdy: 11 Dubna 2007, 09:23:00 »
Po včerejším upgradu mi přestalo fungovat ovládání wifiny přes KDE - jak KNetworkManager, tak Wifi-radar ;)

wifi - Intel, driver=ipw3945
notebook Asus A3F

přes konzoli pomocí iwconfig jde síť nahodit v pohodě
The more I see the less I know
The more I like to let it go...

my15.3

• Návštěvník
« Odpověď #78 kdy: 11 Dubna 2007, 09:37:07 »
Krom fireholu neeviduji zadne vyrazne problemy se stabilitou a funkcnosti programu... operu viz. navod v teto diskuzi po nainstalovani konkretniho balicku jsem zprovoznil - vse je tentokrat v poradku, az na zmineny firehol, ktery generuje plno chyb ve skriptu... i kdyz v predchozi verzi EE fungoval spravne... snad se to do oficialniho vydani FF vyresi...
Windows XP SP3, AMD Athlon 64 X2 4400+@4800 EE, MB Biostar TA690G AM2, A-Data Vitesta EE 2048MB 800+ MHz, HDD 250GB Hitachi P7K500 8MB, Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer, Gainward 9600GT 512MB DDR3 9115, LCD LG L1953TR TFT/TN 1280x1024 5000:1 300cd 2ms D-Sub DVI-D, Cooler Master Centurion 534 Light black Midi ATX, Seasonic SS-400ET 400W OEM

MarrLiss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #79 kdy: 11 Dubna 2007, 09:39:58 »
Citace: pools
Po včerejším upgradu mi přestalo fungovat ovládání wifiny přes KDE - jak KNetworkManager, tak Wifi-radar ;)

wifi - Intel, driver=ipw3945
notebook Asus A3F

přes konzoli pomocí iwconfig jde síť nahodit v pohodě
Taky se mi stalo (wifi-radar nevim nemam) a stacilo mi restartnout NetworkManager a smazat konfiguraci knetworkmanageru.
Prestigio Nobile 1590: P-M 740, 1 GB RAM, NV 6600
Ubuntu FF

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
« Odpověď #80 kdy: 11 Dubna 2007, 11:16:34 »
Doufám, že všichni oznamujete chyby. Jinak se testování vývojových verzí míjí s účinkem a odepíráte si šanci, že dostanete produkt, bez těchto známých a zbytečně neoznámených chyb.

Juraj

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #81 kdy: 12 Dubna 2007, 18:32:37 »
Po upgade na nove jadro sa mi nedari nabootovat, az na 4., 5. x. Vzdy mi to zastane pri detekcii USB zariadenia.  Som sam, co ma tento problem?

Petr Odut

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #82 kdy: 13 Dubna 2007, 01:55:24 »
Petr Tomeš: jasně, zareportoval jsem aspoň 10 chyb ;)

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
« Odpověď #83 kdy: 13 Dubna 2007, 07:03:07 »
Citace: Juraj
Po upgade na nove jadro sa mi nedari nabootovat, az na 4., 5. x. Vzdy mi to zastane pri detekcii USB zariadenia.  Som sam, co ma tento problem?
Píšu o tom v jiném vlákně s tím rozdílem, že nenabootuju vůbec.

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
« Odpověď #84 kdy: 13 Dubna 2007, 10:55:37 »
Citace: xodut
Petr Tomeš: jasně, zareportoval jsem aspoň 10 chyb ;)
Supr. Já zatím nepotřeboval hlásit jinou chybu než několik nestabilit méně používaných aplikací, a to většinou řešil hezky auomatizovaný oznamovatel chyb :)

donny

• Závislák
« Odpověď #85 kdy: 13 Dubna 2007, 19:31:09 »
Citace: joska
Citace: xodut
Opera mě taky nefunguje (naštěstí nepoužívám ;)), aktualizace valí naplno ~125KB/s
Problém se dá odstranit downograde libx11-6_1.0.3-6_i386.deb a vse je ok-  viz http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=401148&highlight=opera  Bohuzel nová verze libx-6... neni jeste v dnesnim update obsazena.
Opera 9.20 uz oficialne vysla a na FF (vsechny aktualizace, 13.4.2007) funguje bez problemu. Neni potreba zadny downgrade, staci jen nainstalovat (resp. preinstalovat). U me nejaktualnejsi build je 638.

http://www.opera.com/download/
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

Juraj

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #86 kdy: 13 Dubna 2007, 20:03:31 »
Po dnesnej aktualizacii kernela to uz bootuje ako ma ;)

jirihuf

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #87 kdy: 15 Dubna 2007, 07:02:41 »
Mám z FF radost.. poslední dobou už začíná skutečně plně fungovat...;-)
Have you tried turning it off and on again?

Skeletonix

• Host
« Odpověď #88 kdy: 17 Dubna 2007, 22:39:04 »
mno nevím .. čím víc ho používám tím více nalézám drobností.  v poslední době mi nefunguje upozorňování Evolutionem ( evolution-alarm-notify) ...snad se to brzy vyřeší, bug je to hlášený

Tomáš Kubíček

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.foto-reklama.cz
« Odpověď #89 kdy: 18 Dubna 2007, 07:55:39 »
Upgrade proběhl bez problémů....Snad mi víceméně funguje vše, kromě Automatixu, který hlásí, že je pro Ubuntu 6.10, ale ten zatím oželím...ještě řeším Grafiku, dal jsem si test 3D a vyhodilo mi to tohle:

tkubicek@Gabinka:~$ glxinfo | grep direct
direct rendering: Yes
tkubicek@Gabinka:~$ glxgears -printfps
Usage:
  -display  set the display to run on
  -stereo                 run in stereo mode
  -fullscreen             run in fullscreen mode
  -info                   display OpenGL renderer info

První test vypadá, jako že to funguje, ale při druhém testu se mi ta kolečka vůbec nespustila...

Přiznám se, že jsem z FF maličko zklamaný, čekal jsem nějaké podstatnější změny, které ale na první pohled nevidím...spíš si kladu otázku, zda má smysl upgradovat...respektive co to přinese běžnému uživateli oproti 6.10
------------------------------------------------------------------------------------
Intel Mini Mac 1,83 Ghz, 2 GB RAM, MAC OSX 10.4.11, virtuálně XP přes Parallels Desktop; dual boot OpenSuse 11 Gnome a Win XP na AMD SEMPRON,  Ubuntu 8.04 na AMD k7
http://www.foto-reklama.cz

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #90 kdy: 18 Dubna 2007, 08:30:51 »
některé glxgears už ten parametr nemají a vypisují to automaticky...
Zkuste jen
Kód: [Vybrat]
glxgears
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Beetljuice

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #91 kdy: 18 Dubna 2007, 10:09:41 »
Za boha nemůžu rozjet v Kubuntu GLX. Mám nVidii GeForce FX5500 a jakmile v xorg povolím driver "nvidia" místo "nv", tak mi startx zatuhne a musím restartovat. Nevím jestli je to problém Xorg 7.2. nvidia ovladačů, nebo jádra. dpkg-reconfigure xorg-server jsem zkusil i origoš nvidiácký ovladače jsem kompiloval a na hov.. Doufám že je to soft/syst problém a brzy ho někdo vyřeší chci používat Beryl/Compiz a mastit hry ;)
Aj dont spíík ííngliš :)

andrej

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #92 kdy: 18 Dubna 2007, 10:21:58 »
Citace: Beetljuice
Za boha nemůžu rozjet v Kubuntu GLX. Mám nVidii GeForce FX5500 a jakmile v xorg povolím driver "nvidia" místo "nv", tak mi startx zatuhne a musím restartovat. Nevím jestli je to problém Xorg 7.2. nvidia ovladačů, nebo jádra. dpkg-reconfigure xorg-server jsem zkusil i origoš nvidiácký ovladače jsem kompiloval a na hov.. Doufám že je to soft/syst problém a brzy ho někdo vyřeší chci používat Beryl/Compiz a mastit hry ;)
mam ten isty problem
Desktop: Athlon X2 3800+, Nvidia 6200, Asus M2N-E, 3GB, Ubuntu 8.04
Notebook: IBM X31, Centrino 1.4, ATI Radeon Mobility, 512MB, Ubuntu 7.10, WinXP
Gateway: AMD Duron 1.6, 256MB, Ubuntu 6.06

Miko10

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #93 kdy: 18 Dubna 2007, 10:53:10 »
Tak dnes som zistil, ze mi nejde odpojit USB kluc. Ked klinem na vysunut, vyhodi mi chybu "Cannot eject volume".
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

Tomáš Kubíček

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.foto-reklama.cz
« Odpověď #94 kdy: 18 Dubna 2007, 12:48:49 »
Citace: jakub.lucky
některé glxgears už ten parametr nemají a vypisují to automaticky...
Zkuste jen
Kód: [Vybrat]
glxgears
Jojo díky....takhle se ta kolečka spustí :-) tak to snad vypadá, že je vše o.k. :-)
------------------------------------------------------------------------------------
Intel Mini Mac 1,83 Ghz, 2 GB RAM, MAC OSX 10.4.11, virtuálně XP přes Parallels Desktop; dual boot OpenSuse 11 Gnome a Win XP na AMD SEMPRON,  Ubuntu 8.04 na AMD k7
http://www.foto-reklama.cz

AgentMlicnak

• Návštěvník
« Odpověď #95 kdy: 19 Dubna 2007, 21:04:44 »
Mi nefunguje cestina...sem myslel,ze kdyz je to multilanguage, tak ze to bude hned pocesteny...to je napikacu

Petr Odut

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #96 kdy: 19 Dubna 2007, 21:07:48 »
V klidu, čeština funguje, ale až po instalaci, resp. během instalace se stahuje z netu...

AgentMlicnak

• Návštěvník
« Odpověď #97 kdy: 19 Dubna 2007, 21:12:18 »
No jo poloviční čeština je pro člověka jako jsem já (anglicky umim yes jenom) celkem nic moc.

Jeste mi v 7 pada art manager kdyz dam stahovat tapetu...jinak 7 pekná

mbiba

• Návštěvník
« Odpověď #98 kdy: 20 Dubna 2007, 10:34:19 »
takze bohuzel toudle verzi s ubuntu skoncim. Neustale tam cpe ovladac na wifinu rt61 ktery nefunguje, pritom funkcni uz tamy byl v 6.06. V 6.10 aspon sel zkompilovat a pak fungoval nezavisle na jadru, ve Feisty, nejen, ze nefunguje ten *censored* co je v distribuci, ale ani nejde nainstalovat ovladac od vyrobce. neprojde ani make a pritom zdrojaky k jadru mam installovane a doslova neco jako: unknown error při make je jedinný výsledek. Holt sbohem, už se s tím patlám čtvrt roku a jedinný výsledek je, že to najde seznam sítí ale nikam se to nedokáže připojit. Nějak mi uniká smysl, dávat do distribuce něco co prostě nefunguje (s jádrem general nefunguje a vytuhává počítač a s jádrem 386 jen nefunguje. :-(

eStar

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.linuxsoftware.cz/
« Odpověď #99 kdy: 20 Dubna 2007, 20:11:57 »
Tak sem chtěl zkusit jak vypadá adept (používám synaptic) ve Feistym a čekalo mě nepříjemné překvapení, nainstaloval sem ho, ale ikonky v nabídce se neobjevily, to se občas stává jenže po příkazu adept se zobrazilo pouze command not found, kouknul sem do /usr/bin ale adept tam vůbec není, jako by vůbec nebyl nainstalovaný, zkoušel sem ho instalovat i přes aptitude, ale výsledek je stejný, nevíte co s tím?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.