Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: courier nejde spustit [vyřešeno]  (Přečteno 1750 krát)

jeffik1

• Návštěvník
courier nejde spustit [vyřešeno]
« kdy: 19 Března 2007, 23:39:33 »
Po každem startu Ubuntu mi nejde spustit courier-authdaemon a courier-imapd, protože se vždy smaže složka /var/run/courier. Když ji vytvořím a v ní vytvořím složku authdaemon, tak jdou daemoni spustit.

Pro jistotu uvedu, co mi říká /ect/init.d/courier-authdaemon start:
  * starting Courier auth....
  /var/run/courier/authdaemon/pid.lock: No such file or directory
  ll_daemon_start: Resource temporarily unavailable

Nevíte, proč se ty složky po každém restartu smažou? Popř. jak to vyřešit? Ty cesty jdou samozřejmě změnit v nastavení courieru.

donny

• Závislák
« Odpověď #1 kdy: 19 Března 2007, 23:47:34 »
Proc se mazou nevim, ale kazdopadne se to da obejit tak, ze do toho startovaciho skriptu nekam na zacatek vlozite radek, ktery prislusny adresar vytvori. Vim, ze to neni dobre reseni, ale alespon funkcni ;) ... (kdyz je mi blbe, taky si vezmu ruzovej prasek a jdu pracovat)
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

Pavelp

• Host
« Odpověď #2 kdy: 20 Března 2007, 06:31:18 »
Resil bych pomoci dpkg-reconfigure
(Pripadne reinstall)

jeffik1

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 20 Března 2007, 10:12:04 »
Bohužel reconfigure ani reinstall nepomohlo. Btw když v /var/run vytvořím jakoukoli složku, tak se po restartu smaže.

Pavelp

• Host
« Odpověď #4 kdy: 20 Března 2007, 12:47:12 »
Osobne nemam tuseni, co to maze, nesetkal jsem se s tim nikdy a tim padem jsem nemel duvod studovat politiku obsluhy /var/run. Ale mely by tam zapisovat jen procesy, ktere to potrebuji. Rikam mely, nevim o tom nic blizsiho.

jeffik1

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 21 Března 2007, 20:51:27 »
Nenašel jsem žádné kloudné řešení, ale aspoň jsem zjistil, že nejsem jediný, komu se toto stalo.
V souboru /etc/ini.d/rc.local jsem přidal řádky:
Kód: [Vybrat]
 mkdir /var/run/courier
  mkdir /var/run/courier/authdaemon
což sice uvedené složky vytvoří, ale daemoni courier-imapd a courier-authdaemon se nejspíš nespustí (protože se zkrátka nemůžu připojit do schránky přes imap). Nevím, jestli jsem problematiku spouštění po startu úplně pochopil, ale když se podívám do /etc/rc2.d/ tak se tam nachází mimo jiné soubory S20courier-authdaemon a S20courier-imap, což jsou snad skripty spouštějící tyto daemony. Kde dělám chybu?

donny

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 21 Března 2007, 21:05:14 »
zkuste ty dva prikazy napsat do skriptu, ktere s neexistenci tech adresaru maji problemy, presne pred ten "problem"...
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

jeffik1

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 21 Března 2007, 21:11:50 »
Jak jednoduchý a elegantní řešení :) Dík

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.