Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Přípojné body při instalaci [vyřešeno]  (Přečteno 2323 krát)

Joke

• Návštěvník
Přípojné body při instalaci [vyřešeno]
« kdy: 21 Března 2007, 13:06:00 »
Zdárec! Pokoušel jsem se nainstalovat Ubuntu na disk s WinXP, nejdříve jsem nechal rozdělení oddílů na instalátoru Ubuntu, ale nepovedlo se mu zmenšit oddíl s windowsama tak jsem to rozdělil ručně pomocí partition magic. Mam tedy 30 GB ntfs, 10 GB ext3a 1GB lin swap, problém je, když při instalaci dojdu ke kroku "Připravit přípojné body".  Postupuji dle návodu na "http://wiki.ubuntu.cz/Průvodce_instalací#instalace_s_windows" (ten pěkný, s obrázky :-)). Mělo by se spustit formátování příslušných oddílů a instalace, ale místo toho mi to vždy zahlásí, že není připojen žádný kořenový systém souborů. (přitom nastavení přípojných bodů vypadá v poho). Myslím, že nemusím dodávat že jsem naprostá LinuxLama :-(. Pár hodin jsem hledal jestli se to tu už neřešilo, ale odpověď jsem nenašel.

donny

• Závislák
« Odpověď #1 kdy: 21 Března 2007, 13:21:01 »
Jenze nepisete, jak jste jednotlive pripojne body nastavil.Ted tedy mate
Kód: [Vybrat]
disk velikost typ  pripojeni
----------------------------
hda1 30GB     ntfs none
hda2 10GB     ext3 /
hda3 1GB      swap swap
a to instalator nevezme?
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #2 kdy: 21 Března 2007, 19:06:53 »
Instaluji Kubuntu z "Alternate cd", kde tento postup funguje naprosto v poho. Pokud se to nepodaří vyřešit, zkuste tento způsob.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Joke

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 21 Března 2007, 20:20:46 »
To donny:
Ano, přesně takhle to mám nastavené, mělo by to fungovat ale instalátor to nevezme, což je právě podivné.

Není instalátor na Alternate CD  textový? Protože ten by mi asi přidělal více starostí než užitku (vzhledem k mým znalostem).

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 21 Března 2007, 20:42:51 »
Textový ano, avšak těžší určitě ne! :) WinXP má též textový instalátor...

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

donny

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 21 Března 2007, 21:11:03 »
Presne. Neni to instalace Debianu, je to instalace Ubuntu ;) Teda ne ze by instalace Debianu byla nejak tezka, jen si pamatuju, kdyz jsem to videl poprve (edit: Linux jsem tehda videl take skoro poprve)... ufff takovej pocit uz nechci nikdy zazit. Oproti tomu instalace Ubuntu - to jde uplne samo.
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi

Joke

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 21 Března 2007, 21:48:06 »
Tak jsem tedy sáhl po Alternate CD. (697 MB staženo za 3min. 26sec.- sorráč, ale neodolal jsem pokušení si zamachrovat =)) Vypálím ho->restart->kontrola disku cd->"instalation CD couldn't be mounted" ->sakra! Kontroloval jsem, jestli se ISO stáhlo celé a je to v pořádku. A to bylo moje poslední CD. =( Inu, budu to muset nějak vyřešit s původním CD, které fungovalo.

donny

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 21 Března 2007, 23:10:02 »
Zkuste instalaci z MinimalCD (http://wiki.ubuntu.cz/Instalace/z_MinimalCD), to ma par MB a zbytek se dostahne pri instalaci. Ja jsem tak pred par dny instaloval Feisty. Pri instalaci jsem zvolil nainstalovat pouze zakladni system a pak jsem doinstaloval metabalik ubuntu-desktop, tim se z cernobileho jakehosi Terminalbuntu stalo Ubuntu. Pro kubuntu je to analogicky kubuntu-desktop. Pravda, ze jsem jeste pred instalaci ubuntu-desktop dal nainstalovat zvlast balik xserver-xorg a pote nvidia-glx, ale to jen proto, ze jsem mel predtim problemy nainstalovat ovladace graficke karty, tak jsem zvolil toto poradi. Instalaci jsem provadel z CD-RW, protoze jsem taky nechtel "spinit" prazdne CD, to udelam, az bude final release.

Joke

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 21 Března 2007, 23:22:56 »
Takže, původní problém byl vyřešen: smazal jsem oddíly vytvořené partition magicem (10Gb ext3 a 0.5GB swap) a nechal je vytvořit instalátorem - původně totiž nebyl schopen zmenšit oddíl s windowsama tudíž se k vytváření dalších ani nedostal. Dále to probíhalo v pořádku, ovšem při samotné instalaci (kopírování souborů) asi v polovině beznadějně zamrzl :mad:. Takze se mrknu tady po foru esli na to něco nenajdu.

Joke

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 23 Března 2007, 01:01:40 »
Tak už to všechno funguje!! Stahnul jsem znovu Alternate CD, vypalil a v poho nainstaloval. Nyní mě čeká už jen LOT of experimentování. !Hasta la Vista Windows! =)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.