Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Postup pri alternate...  (Přečteno 1532 krát)

Dominik

• Návštěvník
Postup pri alternate...
« kdy: 21 Března 2007, 18:01:06 »
Zdravím!
Chcem sa spýtať, ako pri inštalácii kubuntu Dapper Drake (6.06.1) cez alternate, nainštalujem GRUB na disketu a nie do MBR. Keď totiž inštalujem, nikde sa ma vôbec nepýta, kam chcem ten GRUB nainštalovať. Začne iba automaticky za radom inštalovať (najprv prebieha inštalácia základného systému, potom voľba a inštalácia softvéru - pričom ja som si vôbec softvér nikde nevolil a nakoniec sa inštaluje aj GRUB, ale nepýta sa kam, iba rovno sa hodí do MBR). Čo je potrebné spraviť, aby sa GRUB nainštaloval na disketu? (Hľadal som aj na fórach, aj som googlil, ale akosi som nenašiel nič, čo by mi pomohlo.)
Vopred thx...
Nikdy nebolo tak dobre, aby nemohlo byť ešte lepšie....

david

• Aktivní člen
  • *
Postup pri alternate...
« Odpověď #1 kdy: 21 Března 2007, 18:36:46 »
Taky zdravím, zkus při začátku instalace přepnout do expert modu, tuším, že je to F6 .... pak by to snad mělo jít..

Dominik

• Návštěvník
Postup pri alternate...
« Odpověď #2 kdy: 25 Března 2007, 19:01:58 »
Takže pri tej inštalácii bolo treba zmeniť prioritu otázok, aby sa inštalátor pýtal na viac vecí. Teraz sa už aj pýtalo, kam má nainštalovať GRUB.
Zasa sa mi však vyskytol problém....z diskety mi nenabootuje. Pri bootovaní z nej iba vypíše Grub. Správne by malo vypísať niečo ako Grub loading stage........ , ale ono nič. Neviete, čo by som s tým mal spraviť?
Nikdy nebolo tak dobre, aby nemohlo byť ešte lepšie....

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.