Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: aktualizace pro více počítačů  (Přečteno 1969 krát)

salp

• Návštěvník
aktualizace pro více počítačů
« kdy: 22 Března 2007, 08:11:07 »
Mám ubuntu na více počítačích. Aktualizace jsou výborné, ale potřeboval bych docílit toho, aby se mi aktualizace stáhly z Internetu pouze jedenkrát na jeden počítač a ostatní PC bych aktualizoval z toho jednoho PC. Dá se to nějak udělat? díky

EDUMach

• Návštěvník
« Odpověď #1 kdy: 22 Března 2007, 08:51:01 »
V kostce (mám málo času)

Jeden počítač bude hlavní, tam se stáhnou balíčky a ostatní se "nasměrují" do něj

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #2 kdy: 22 Března 2007, 09:31:37 »
Také by se dal napsat skript, který by kopíroval složku /var/cache/apt/archives do všech ostatních počítačů. Na těch by pak stačilo dát sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade které by už nestahovali ale jen brali právě z výše zmíněného adresáře
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

salp

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 22 Března 2007, 10:03:16 »
Citace: Jiri-Machac
V kostce (mám málo času)

Jeden počítač bude hlavní, tam se stáhnou balíčky a ostatní se "nasměrují" do něj
Tohle je jasné ale,
asi jsem měl ještě napsat, že s Linuxem začinám, takže by mě pomohlo napsat, jak to mám udělat, případně nějaký odkaz na web, díky

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz

salp

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 23 Března 2007, 09:36:26 »
Citace: lukas.svoboda
http://www.howtoforge.com/local_debian_ubuntu_mirror
Tohle vypadá velmi slibně. Zkoušel jsem to rozchodit, ale narazil jsem na problém v příkazu
su - apt-mirror -c apt-mirror
vyhazuje to chybu: apt-mirror: can't write to intermediate file (index-urls.0) at /usr/bin/apt-mirror line 174.
(v ubuntu jsem si povolil účet root a spouštěl jsem to v něm), díval jsem se také do manuálových stránek na apt-mirror a žádný parametr -c tam není. Může mi to někdo objasnit? Zkoušel jsem také spustit jen samotné apt-mirror a tohle vypadá, že normálně funguje. Kažopádně to začalo stahovat z netu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.