Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Beta release  (Přečteno 7719 krát)

novalu

• Návštěvník
    • Personal page
Beta release
« kdy: 22 Března 2007, 19:05:01 »
Zdravim, dneska mela vyjit beta release feistyho...dival jsem se, kde se da stáhnout...tak se ptam jestli je to tady tenhle "daily-build" http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/current/ ? A taky jestli je ted vhodny prechazet na betu nebo pockat az na finalni 19.dubna :/ tia
Kubuntu 9.10 Karmic Koala - KDE 4.4.0
Seklo se to zase, z kuze bych vylit, Bill Gates je prase, ctrl+alt+delete !!! :D

Skeletonix

• Host
Beta release
« Odpověď #1 kdy: 22 Března 2007, 19:11:03 »
Beta se má zpozdit o jeden den  (myslím) a přechod bych zatím nedoporučoval. Beta je vhodná spíše nahraní !

novalu

• Návštěvník
    • Personal page
Beta release
« Odpověď #2 kdy: 22 Března 2007, 19:46:05 »
Vždyť teď už došlo k zmrazení kódu, takže už by se tam neměly objevit další změny... Nebo nemám pravdu? :|
Seklo se to zase, z kuze bych vylit, Bill Gates je prase, ctrl+alt+delete !!! :D

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
Beta release
« Odpověď #3 kdy: 22 Března 2007, 21:14:26 »
No, zmraženy jsou verze, ale pořád se hledají bugy...
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
Beta release
« Odpověď #4 kdy: 22 Března 2007, 21:52:37 »
Citace: jakub.lucky
No, zmraženy jsou verze, ale pořád se hledají bugy...
A podle toho co to tady tak sleduju, tak počkám fakt až na oficiální vydání, potřebuju na tom pracovat :)
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

eStar

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.linuxsoftware.cz/
Beta release
« Odpověď #5 kdy: 22 Března 2007, 21:58:24 »
Problémy se najdou všude, ale já se například při přechodu na feistyho nesetkal s ničim vážným, s čím by si alespoň mírně pokročilý uživatel jako já nevěděl rady a všechno mi funguje.

novalu

• Návštěvník
    • Personal page
Beta release
« Odpověď #6 kdy: 22 Března 2007, 22:04:48 »
Citace: eStar
Problémy se najdou všude, ale já se například při přechodu na feistyho nesetkal s ničim vážným, s čím by si alespoň mírně pokročilý uživatel jako já nevěděl rady a všechno mi funguje.
Já chci právě ubuntu přeinstalovat...tak nevim jestli edgy nebo už mám zkusit feistyho...asi do toho jako trochu pokročilejší začátečník pujdu... :D

donny

• Závislák
Beta release
« Odpověď #7 kdy: 22 Března 2007, 23:39:14 »
Ja uz jsem si cca tyden zpatky po dlouhem odkladani a sledovani vyvoje troufnul na feisty. Kazdou chvili par aktualizaci, vsechno bezi jak ma. Zadny problem jsem nezaznamenal, spis naopak. Jsou to i takove malickosti, jako ze to presne pozna  a spravne pripoji muj fotak, coz mi na edgy dost chybelo. System dle meho skromneho nazoru se chova dost stabilne. Nejake bugy mozna jeste jsou, ale ja osobne jsem se s nimi nesetkal-alespon ne tak vyrazne, abych si ted na jediny vzpomnel.

BTW. novalu, dobra basnicka v paticce :D ...
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
Beta release
« Odpověď #8 kdy: 23 Března 2007, 18:25:59 »
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

novalu

• Návštěvník
    • Personal page
Beta release
« Odpověď #9 kdy: 23 Března 2007, 19:43:30 »
Ještě dotaz...jestliže se v betě objeví nějaký bug...tak jakou formou bude aktualizace? normálně v adeptu? tia

eStar

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.linuxsoftware.cz/
Beta release
« Odpověď #10 kdy: 23 Března 2007, 20:30:37 »
Aktualizase pudou normálně přes apt, takže i adept.

Jan Nekvasil

• Stálý člen
  • **
Beta release
« Odpověď #11 kdy: 23 Března 2007, 23:43:34 »
Právě jsem vyzkoušel live CD (386). Při bootování nenaběhnou tty, takže třeba o nějakém restartu X-ek pomocí Ctrl+Alt+Backspace si můžu nechat jenom zdát. No, chtěl jsem betu na zkoušku nainstalovat, ale prostředí, kde bych byl odkázán jen na X-ka mne děsí. Něco se pokazí, a jak tomu pak pomůžu? Z live CD a pak restart? Ne, děkuji.

Vypadá to neskutečně lákavě, ale na disk to bohužel zatím nepůjde.

3x3cut0r

• Aktivní člen
  • *
Beta release
« Odpověď #12 kdy: 24 Března 2007, 01:25:38 »
Ja sem zatim zkousel vsechny alpha verze Feistyho a zadna mi nenabehla stejne jako mi nenabehnul zadnej Edgy (ani finalni verze), az tahle beta mi nabehla, tak ji prave instaluju :) Jen v Xorg 7.2 podle vseho porad neni podpora Via Unichrome VN800 :(

Edit: Good work lidi...puvodne sem vubec necekal, ze mi to vubec bude fungovat, natoz ze mi v tom pujde suspend a hibernace nebo ze pujdou specialni klavesy pro volume apod....jediny, co mi trochu vadi, je, ze se to samo po cca 10 minutach vypina...jdu si o tom neco vygooglit :)

Jan Nekvasil

• Stálý člen
  • **
Beta release
« Odpověď #13 kdy: 24 Března 2007, 08:15:43 »
A jak to tak vypadá, nejsem sám, kdo má výše popsaný problém s tty: https://launchpad.net/ubuntu/+bug/95210. Kdo máte Feisty, možná jste to už dostali s aktualizacemi. Předpokládám, že to spraví brzy.

3x3cut0r

• Aktivní člen
  • *
Beta release
« Odpověď #14 kdy: 24 Března 2007, 10:48:13 »
tty mi nešly jenom v live cd, po instalaci pohoda...

sep

• Návštěvník
Beta release
« Odpověď #15 kdy: 25 Března 2007, 16:34:52 »
jake jsou zkusenosti z bety z nasledujicima vecima?

- ctecky karet
- nVidia 7600 Go - akcelerace a compiz
- Wifi
- Evolution

Čestmír Berka

• Návštěvník
    • http://ne
Beta release
« Odpověď #16 kdy: 25 Března 2007, 18:19:11 »
Instaloval jsem z alternate a jsem potěšen bezproblémovým fungováním a přístupem na NTFS oddíl. Jediná chybička byla v přechodu z oem uživatele - plocha, na které se nastavoval nový uživatel přesahovala rozměry monitoru ( mám 17" CRT ).
AthlonXP 1700+ , 768MB RAM,  ATI Rage2, 40 GB HDD , net přes kabelovou TV Ostrov, dualboot WinXP+Kubuntu 7.04

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
Beta release
« Odpověď #17 kdy: 25 Března 2007, 21:36:35 »
Ja mám veľké problémy s pripojením na net. Nevie si zapamätať gateway. Ale po 5minutách trápenia sa mi to vždy nejak podarý. Ale podotýkam, že skúšam Kubuntu.
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

sep

• Návštěvník
Beta release
« Odpověď #18 kdy: 25 Března 2007, 21:38:32 »
hmmm .... s tim netem to je blby ... ja teda jedu v Ubuntu 6.10, ale koukam, ze s tim prechodem pockam na plnou verzi

romi

• Stálý člen
  • **
Beta release
« Odpověď #19 kdy: 25 Března 2007, 21:44:38 »
Citace: vadimo
Ja mám veľké problémy s pripojením na net. Nevie si zapamätať gateway. Ale po 5minutách trápenia sa mi to vždy nejak podarý. Ale podotýkam, že skúšam Kubuntu.
odstran balicek network-manager .. .ten kram robi problemy :))

ja som sa koli nemu skoro zblanzil ...bo si to nic nepamatalo :P ..nastavil osm si cez ifconfig siet...a ono mi to zrusilo ;)) tak som ho odstranil..a uz mam svaty pokoj ;))
randy [HP nc6320 -- Ubuntu Gutsy Gibbon with KDE]
== linuxove minimum ==

Jan Nekvasil

• Stálý člen
  • **
Beta release
« Odpověď #20 kdy: 26 Března 2007, 15:18:24 »
Citace: 3x3cut0r
tty mi nešly jenom v live cd, po instalaci pohoda...
Tak jsem se odhodlal a je to jak říkáte. Instaloval jsem z live, vše funguje, jen jsem musel donastavit net. Fungoval hned, jen se strašně vlekl. Jsem za naším domovním NATem, takže to chtělo vypnout ipv6 a ručně donastavit DNS. Už lítá jak děcko po prvním kari.

Jinak spokojenost maximální, po instalaci proprietárních ovladačů nvidia zmizel i cukavý scrolling některých stránek (digg, blogger...) v prohlížečích založených na gecku. Poslední, co mne "trápí", je usplash, který se při 1280x1024 zobrazuje mírně vlevo nahoře místo uprostřed.

3x3cut0r

• Aktivní člen
  • *
Beta release
« Odpověď #21 kdy: 26 Března 2007, 16:48:56 »
usplash si nastesti vypinam :) ... Kazdopadne ja mam problem, ze mi tabulator nedoplnuje prikazy v terminalu, napr. zadam sudo apt-get ins, zmacknu tab a ocekavam doplneni ins na install a ono nic :) ... Uz sem to napsal jinam, ale sem se to hodi asi vic...

Jan Nekvasil

• Stálý člen
  • **
Beta release
« Odpověď #22 kdy: 26 Března 2007, 17:16:14 »
V live to jde, po instlaci nikoli. :(
Je třeba editovat /etc/bash.bashrc (nebo tak nějak) a odkomentovat tři řádky ohledně bash completion. Pak stačí zavřít starý a otevřít nový terminál a jede to. Bylo to myslím takhle už i v Dapperovi a v Edgy.

lyon

• Návštěvník
    • http://www.pvfree.net
Beta release
« Odpověď #23 kdy: 26 Března 2007, 20:08:34 »
Citace: 3x3cut0r
Kazdopadne ja mam problem, ze mi tabulator nedoplnuje prikazy v terminalu, napr. zadam sudo apt-get ins, zmacknu tab a ocekavam doplneni ins na install a ono nic :)
Ehm.. :-)

Jen pro pripadne zmatene neznale: Tab doplnuje nazvy prikazu, ale tezko bude doplnovat jejich parametry ;)

Jan Nekvasil

• Stálý člen
  • **
Beta release
« Odpověď #24 kdy: 26 Března 2007, 21:25:45 »
A pro ještě zmatenější znalé: V příkazu "sudo apt-get install foobar" je slovo "install" příkazem, nikoli parametrem. Ty jsou uvozeny jednou (jednopísmenné, např. -v) nebo dvěma (slovo, např --verbose) pomlčkami. Doplňování v bashi však jde ještě dál - ve výše uvedeném příkladu doplní i "foo" na "foobar", případně nabídne alternativy.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.