Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pomoc s instalací Acces Pointu  (Přečteno 1559 krát)

cz7asm

• Aktivní člen
  • *
Pomoc s instalací Acces Pointu
« kdy: 24 Března 2007, 17:06:15 »
Ahoj... Nasel by se nekdo, kdo by mi pomohl nastavit WIFI kartu tak, aby fungovala v AP rezimu + nejaky program na spravu MAC filtru/WEP jako je napriklad Hostapd? Jeste bych chtel, abych mel nastaven bridge pro propojeni ath0 s eth0...proste abych se pres klieta, ktery bude pripojen na toto AP dostal i do lokalni site a internet. Uz tyden to zkousim a bez vysledku... Mam asi 2 tydny Ubuntu a zatim jsem vsechy zasadi problemy vyresil, ale tohle se mi nepodarilo rozchodit. Mam wifikartu TP-LINK WN551G (Atheros chipset) s MadWifi ovladaci. OS je Ubuntu 6.10 32b.

Kdyby mel nekdo cas tak bysme to mohli zkusit vyresit přes ICQ/Jabber...pouzit VNC....

Mel by tedy nekdo nejake navrhy pro zacatek? Vsem moc dekuji....

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
« Odpověď #1 kdy: 25 Března 2007, 21:29:50 »
Kartu do AP dostaneš pomocou: iwconfig ath0 mode master
A preroutuješ to pomocu tohto návodu aj s filtraciou IP:
http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=3295
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
« Odpověď #2 kdy: 05 Května 2007, 12:30:37 »
No, tak som to skusal doma a nie je to tak jednoche ako som ti napísal. K Atherosu treba aj baliček madwifi-tools a v nom su programi ako wlanconfig a iwpriv. Kartu som dostal do AP pomocou natiahnutia modulu s volbou autocreate=ap    .Ale ked som pomocou iwconfig nahodil povedzme na kanal 10, tak v iwconfigu vyzeralo vsetko OK, ale pri skenovani AP bodov, tak bola nastavená na 1 kanale. A hlavny problem bol v sile(alebo kvalite?) signalu. Povodnu kartu som mal na 15dB a signal bol viac nez dobry. Tato má 18dB a so signalom je to bieda :-)
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.