zeleno: Task Coach jsem zkusila a šel velmi rychle pryč, něco tak zmateného jsem už dlouho neviděla. Navíc aplikace pro Android neumí displej Xperie 5 (resp. žádný displej 21:9), takže je pro mě momentálně ze hry už jen kvůli tomuto.
OneNote 2007 se mi nepodařilo sehnat samostatnou instalačku, nicméně jsem zkoušela celý Office 2013 a samostatný OneNote 2016 (obojí 32 i 64 bit) a OneNote ve Wine ani PlayOnLinux nefunguje. Crossover jsem nezkoušela, placený emulátor Windows se mi nějak používat nechce, to už radši celé placené Windows

min25: koukla jsem na Cherry Tree a marně hledám verzi pro macOS, Android a iOS. Navíc číslo verze 0.38.9 se přiznám ve mě příliš důvěry nebudí, když si dovolím zavěštit, tak za dva roky se rozdělí na Cherry Tree a nějaký jeho fork, který půjde trochu jinou cestou z ideologických důvodů a nebude pořádně fungovat ani jeden protože dva projekty = polovina vývojářů. Nevím, prostě to ve mě nebudí důvěru. A hlavně chybí aplikace pro 3/5 požadovaných OS. Quentier podle všeho je jen alternativní klient pro Evernote a to už bych radši použila originál než kopii, navíc Evernote mi ve free verzi nestačí a chtějí za to poněkud moc peněz.
juwa2: aha, ono to Cherry Tree ani nemá možnost synchronizace? Tak to je další mínus

Jak bych to dostala do telefonu když to ani nemá klienta? Navíc Google Drive v Linuxu funguje dost prapodivně a to dokonce i v placeném OverGrive, co se týče free alternativ tak tam je to vysloveně tragické. Například mi OverGrive z nějakého důvodu duplikuje některé fotky, ale nepřišla jsem na to proč ani podle čeho si vybírá které zduplikuje, ale najednou se objeví kromě originálního img_0079.jpg ještě img_0079(1).jpg a klidně i 2, 3, 4... Čas od času se stane, že při spuštění při startu systému vyhodí chybu a jediná možnost je ruční spuštění (které funguje). A jediná možnost jak se té chyby zbavit je vymazat konfiguraci a nastavit to znova což ale znamená, že naprosto nepochopitelně stahuje všechna data znovu i když mu řeknu kde jsou. Ale jako snad jediný umí vybrat co se bude synchronizovat a nestahuje mi třeba zálohu Androidu, která je v PC zbytečná nebo třeba savy z Windows her, které v Linuxu jsou taktéž zbytečné. Ale teď během krátké doby vydali snad čtyři nové verze tak snad to už bude fungovat lépe.
Holt teda budu zatím používat (také se skřípěním zubů) OneNote v Linuxu na webu a na čtyřech z pěti systémů pohodlně v aplikaci a třeba se časem dočkám nativní aplikace od Microsoftu, s Linuxem se poslední dobou nějak hodně kamarádí tak třeba vznikne i MS Office pro Linux (bylo by fajn nemuset používat LibreOffice nebo jiné nedokonalé náhražky a to je LibreOffice oproti některým vysloveně špičkový).
Tak díky všem za snahu, já jsem zkusila ještě další aplikace, ale ani jedna z nich mi nevyhovovala. Jedna vypadala celkem použitelně, tuším že Simply Notes se jmenuje, ale je až moc "simply", neumí ani hloupé formátování textu ve smyslu tučně, kurzíva a tak, natož pak nějaké složitější věci jako třeba vložení obrázků, zvukových nahrávek, zaškrtávacích políček do seznamu a tak.