Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Instalace PROFIT do PlayOnLinux  (Přečteno 777 krát)

compaq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2206
  • Díky všem za rady a tipy.
    • Zobrazit profil
Instalace PROFIT do PlayOnLinux
« kdy: 02 Září 2020, 20:05:10 »
Instalace PROFIT podle tohoto návodu funguje

https://forum.linux-mint-czech.cz/viewtopic.php?f=25&t=6984

díky moc, ale v kroku 5 nesmí být stažené soubory EXE ve složce s diakritikou, jinak se objeví chybová hláška. Takže

ne /hone/Stažené
ale například /home/download
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

compaq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2206
  • Díky všem za rady a tipy.
    • Zobrazit profil
Re:Instalace PROFIT do PlayOnLinux
« Odpověď #1 kdy: 03 Září 2020, 13:05:47 »
Pro PROFIT guru:

Umí někdo v PROFITU na linuxu

zobrazit kalendář?
měnit šířku sloupců v tabulce?
zobrazit tabulku přímo tlačítkem v Excelu nebo Calcu?
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

BigMingo

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 10
    • Zobrazit profil
Instalace PROFIT do PlayOnLinux
« Odpověď #2 kdy: 17 Listopad 2020, 19:43:49 »
Prosím je zde odborník na Profit na Ubuntu?

Spouštim přes Playlinux

Spustim a skončim u založení nové firmy, s touto hláškou:

Uměl by mi to někdo rozchodit, přes vzdálený přístup se všemi funkcemi bez omezení? za nějakou fin.odměnu?
děkuji

Vytvoření nové firmy.
Vyskytla se chyba při připojení k databázi.
 
SqlCode = -1

SQLSTATE = IM002
[unixODBC][Driver Manager]Data source name not found, and no default driver specified

Nepodařilo se připojení k nové databázi.




compaq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2206
  • Díky všem za rady a tipy.
    • Zobrazit profil
Re:Instalace PROFIT do PlayOnLinux
« Odpověď #3 kdy: 19 Listopad 2020, 10:13:32 »
Podle hlášky neběží databáze. Instaloval jsi firmu podle návodu výše?

Já PROFIT instaloval asi 50 s různými úspěchy, ale vzhledem k tomu, že na něm jedu několit let účetnictví dvou firem, instaluju už jen vždy přesně podle návodu a chodí to. Blbý je těch asi 27 restartů... :-) ale dělám to jako ovce...

Pokud si vzpomínám, tak lepší bylo nepoužívat názvy s mezerami a diakritikou (takže ne Stažené, ale download) pro instalaci i umístění PROFITu.

Pozor při aktualizaci, nespouštět rovnou balíček EXE (spustí se ve wine), ale opět nainstalovat přes PlayOnLinux do stejného umístění.
« Poslední změna: 19 Listopad 2020, 10:17:26 od compaq »
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

zeleno

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 267
    • Zobrazit profil
Re:Instalace PROFIT do PlayOnLinux
« Odpověď #4 kdy: 19 Listopad 2020, 12:20:26 »
Na správnu funkciu Profitu je potrebné mať 32 bitovú podporu v systéme a mať nainštalované wine32 a jeho knižnice libwine:i386, pozri
https://forum.linux-mint-czech.cz/viewtopic.php?p=35670#p35670
Aby fungovala databáza, treba do wineprefixu s Profitom doinštalovať mdac28 a jet4, čo je popísané v návode hore v prvom príspevku.

BigMingo

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 10
    • Zobrazit profil
Re:Instalace PROFIT do PlayOnLinux
« Odpověď #5 kdy: 20 Listopad 2020, 22:21:01 »
Na správnu funkciu Profitu je potrebné mať 32 bitovú podporu v systéme a mať nainštalované wine32 a jeho knižnice libwine:i386, pozri
https://forum.linux-mint-czech.cz/viewtopic.php?p=35670#p35670
Aby fungovala databáza, treba do wineprefixu s Profitom doinštalovať mdac28 a jet4, čo je popísané v návode hore v prvom príspevku.

já to nedávám,
uměl byste mi to nastavit přes vzdálený přístup?

zeleno

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 267
    • Zobrazit profil
Re:Instalace PROFIT do PlayOnLinux
« Odpověď #6 kdy: 21 Listopad 2020, 09:49:34 »
Nemám šajnu o vzdialenom prístupe, ani to nechcem používať. Skús osloviť  compaq, alebo stani, ktorí tento program používajú.
Ak by si napísal a dal obrázky, čo nevieš nainštalovať a nastaviť, dalo by sa to aj cez fórum.
« Poslední změna: 21 Listopad 2020, 11:42:16 od zeleno »

compaq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2206
  • Díky všem za rady a tipy.
    • Zobrazit profil
Re:Instalace PROFIT do PlayOnLinux
« Odpověď #7 kdy: 23 Listopad 2020, 10:52:43 »
já to nedávám,
uměl byste mi to nastavit přes vzdálený přístup?

I kdybych na to měl čas, přes vzdálený přístup to nepůjde (vzhledem k mnoha potřebným restartům).

Opakuji:

Instalace PROFIT podle tohoto návodu funguje

https://forum.linux-mint-czech.cz/viewtopic.php?f=25&t=6984

díky moc, ale v kroku 5 nesmí být stažené soubory EXE ve složce s diakritikou, jinak se objeví chybová hláška. Takže

ne /hone/Stažené
ale například /home/download
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.