Ten 200 MB oddíl můžeš vymazat taky, instalátor macOS si ho umí vytvořit taky. Jedná se o oddíl EFI, který macOS tvoří na každém GPT disku, takže já ho mám i na flashce 😂
Každopádně jestli máš nainstalovaný macOS, tak vypni iMac, zapni ho a drž CMD+R, dostaneš se tak do recovery konsole (pokud nepůjde, tam CMD+Option+R, to je internetová recovery, 2010 model by ji měl už umět), kde spusť diskovou utilitu, vyber si daný disk, odstraň všechny oddíly a dej vytvořit znova macOS HFS+ journaled. Až to budeš mít, tak stále v Diskové utilitě dej disk rozdělit a vytvoř si dva nové oddíly, které naformátuj na FAT, jeden pro Linux a druhý pro swap (velikost dej podle sebe, psal jsi, že instalovat umíš, tak tohle jistě zvládneš, pokud ne, tak se zeptej a já ti to kdyžtak nafotím, i když z novější verze, ale ono je to vlastně stále stejné).
Až tohle budeš mít hotové, tak na HFS+ nainstaluj macOS, normálně to dokonči a až se dostaneš do macOS a budeš ho mít nastavený, tak iMac vypni, vlož flashdisk s linuxovou instalačkou vytvořenou v režimu UEFI a tabulka GPT, zapni iMac, drž Option a v nabídce si vyber daný flashdisk a z něj spusť Linux. Nainstaluj ho na ty dva vytvoření oddíly (větší zformátuj na ext4/btrfs, podle sebe, menší jako swap a připoj ten 200 MB oddíl do /boot/efi a pokud to Ubuntu takhle má, tak to označ jako bootovací (Manjaro to potřebuje). A mělo by to normálně jít.