Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: wine a Metin  (Přečteno 3495 krát)

ester710

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 61
    • Zobrazit profil
wine a Metin
« kdy: 04 Březen 2021, 14:41:08 »
Dobrý den, snažím se nainstalovat Metin přes wine ze stránek https://www.quadcore.cz/, ale když chci stáhnout ten framework, tak mi to furt ukazuje toto:
Co mám dělat?
Jak byste postupovali?

Moc děkuju za případnou pomoc, Ester

zeleno

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 336
    • Zobrazit profil
Re:wine a Metin
« Odpověď #1 kdy: 04 Březen 2021, 16:54:24 »
Net Framework treba do wine nainštalovať zvlášť cez winetricks. Inštalačka hry je robená pre windows a tam sa Net Framework nainštaluje automaticky cez net inštaláciu, čo vo wine nefunguje. Ak bude vo wine Net Framework už nainštalovaný, tak už to asi jeho inštaláciu pýtať nebude, alebo ak je to možné, tak ju preskočiť, alebo zrušiť. Treba teda cez synaptic nainštalovať winetricks a buď cez jeho GUI menu nainštalovať Net Framework 3.5 alebo príkazom v konzole   winetricks dotnet35

ester710

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 61
    • Zobrazit profil
Re:wine a Metin
« Odpověď #2 kdy: 05 Březen 2021, 09:07:48 »
Děkuji, ale co teď?

zeleno

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 336
    • Zobrazit profil
Re:wine a Metin
« Odpověď #3 kdy: 05 Březen 2021, 10:47:59 »
Zatial ťa to len upozornilo, že používaš 64 bit wine a veľa vecí funguje len v 32 bitovom wine. Skús dať "budiš" a uvidíš,čo bude ďalej.
Ináč, čo som pozeral na internete, tak táto hra vo wine nefunguje dobre. https://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=5201
Bolo by dobre doinštalovať do systému 32 bitovú podporu
Kód: [Vybrat]
sudo dpkg --add-architecture i386 nainštalovať cez synaptic wine32
a vytvoriť 32 bitový wineprefix
Kód: [Vybrat]
WINEARCH="win32" winecfg a hru inštalovať v ňom.

ester710

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 61
    • Zobrazit profil
Re:wine a Metin
« Odpověď #4 kdy: 05 Březen 2021, 11:10:48 »
Tak vše mám hotovo, jen s tím 32 bitovým wineprefixem si pořád nějak nevím rady, jak to udělat,

zeleno

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 336
    • Zobrazit profil
Re:wine a Metin
« Odpověď #5 kdy: 05 Březen 2021, 11:54:06 »
V domovskom adresári je skrytý adresár .wine  na zobrazenie vo file manageri treba stlačiť ctrl+h , alebo cez menu dať zobraziť skryté súbory.
V ňom je prakticky celý akože windows aj s nainštalovanými programami. Ak nemáš ešte nainštalované žiadne iné wine programy, tak jeho zmazaním všetko zmizne a príkazom WINEARCH="win32" winecfg sa vytvorí nový 32 bitový wineprefix. Ak potrebuješ viac wineprefixov, treba im dať vždy iný názov. Na toto je dobré nainštalovať Playonlinux, tam sa to dá robiť v grafickom prostredí a jednotlivé programy sa dajú dať do samostatných wineprefixov, aby sa viaceré programy a ich konfigurácie neovplyvňovali. https://postimg.cc/34pGNd8N

ester710

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 61
    • Zobrazit profil
Re:wine a Metin
« Odpověď #6 kdy: 05 Březen 2021, 11:58:18 »
Takže ten .wine mam smazat a do terminálu dát WINEARCH="win32" winecfg ?

zeleno

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 336
    • Zobrazit profil
Re:wine a Metin
« Odpověď #7 kdy: 05 Březen 2021, 12:58:53 »
Ak tam nepoužívaš iné wine programy, tak to zmaž a tým príkazom sa vytvorí nový, už 32 bit wineprefix. Treba mať však nainštalované 32 bitové wine, čo píšeš, že máš.
Inak, sú aj iné hry, ktoré idú bez nejakých úprav, tu bude zrejme treba cez winetricks doinštalovať ešte corefonts, msxml3, vcrun6, dotnet4 a pod.
Nie som hráč, treba si to nájsť na nete.

ester710

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 61
    • Zobrazit profil
Re:wine a Metin
« Odpověď #8 kdy: 05 Březen 2021, 13:51:13 »
Teď zkouším přes winetricks stáhnout ten framework, ale nějak to tam nemohu najít jak...

zeleno

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 336
    • Zobrazit profil
Re:wine a Metin
« Odpověď #9 kdy: 05 Březen 2021, 14:10:47 »
V tom prvom obrázku zatrhni to hore Install a Windows DLL daj ďalej a tam nájdi dotnet35 , možno aj dotnet40  Ono sa to nainštaluje priamo do wine, nikde to nehľadaj  https://postimg.cc/PpSG7GFM

juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 4336
    • Zobrazit profil
Re:wine a Metin
« Odpověď #10 kdy: 05 Březen 2021, 15:08:46 »
Ano, přesně jak radí @zeleno: žádné stahování do "stažených" ap.  ;)
Zkrátka instalace přímo z "winetricks".

P. S.  Tyhle "věci" si můžeš zjistit na stránkách Wine, je to tam podrobně rozepsané. Očekávat, že to sem bude někdo recyklovat/opisovat je celkem marné...


ester710

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 61
    • Zobrazit profil
Re:wine a Metin
« Odpověď #11 kdy: 05 Březen 2021, 15:23:55 »
Já se omlouvám, že takhle pořád utravuji, pokud mi poradit nechcete, nemusíte... moc se v tomhle nevyznám, takže tak, jak to na těch stránkách píší nerozumím...

No a mám tu další problém, toto mi to po stažení ukázalo:

juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 4336
    • Zobrazit profil
Re:wine a Metin
« Odpověď #12 kdy: 05 Březen 2021, 15:38:51 »
Bylo ti přeci řečeno, že nic stahovat nemáš - instaluj výhradně z prostředí winetricks. Pokud je tvůj wineprefix poškozený (= zajebán), vytvoř nový.

ester710

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 61
    • Zobrazit profil
Re:wine a Metin
« Odpověď #13 kdy: 05 Březen 2021, 15:52:06 »
Tohle jsem právě instalovala z winetricks a ukázalo se mi toto

ester710

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 61
    • Zobrazit profil
Re:wine a Metin
« Odpověď #14 kdy: 05 Březen 2021, 15:56:52 »
Dobré, už mi to jde :) děkuju moc... ozvu se zas, kdyby něco :)

juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 4336
    • Zobrazit profil
Re:wine a Metin
« Odpověď #15 kdy: 05 Březen 2021, 16:07:51 »
Dobré, už mi to jde :) děkuju moc... ozvu se zas, kdyby něco :)

Tak to je dobře  ;)  - v každém případě to vždy chce "zkoušet" + nějaká ta praxe + nějaké to "štěstí"... :)

zeleno

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 336
    • Zobrazit profil
Re:wine a Metin
« Odpověď #16 kdy: 05 Březen 2021, 16:16:38 »
Dobré, už mi to jde :) děkuju moc... ozvu se zas, kdyby něco :)

Ide aj hra, či len winetricks ?

ester710

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 61
    • Zobrazit profil
Re:wine a Metin
« Odpověď #17 kdy: 05 Březen 2021, 16:20:25 »
Zatím jen ten winetricks, teď stahuji hru, tak uvidím :)

ester710

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 61
    • Zobrazit profil
Re:wine a Metin
« Odpověď #18 kdy: 05 Březen 2021, 16:26:07 »
Tak jsem dokončila instalaci, ale ukázalo mi to toto :(

zeleno

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 336
    • Zobrazit profil
Re:wine a Metin
« Odpověď #19 kdy: 05 Březen 2021, 16:47:37 »
Cez winetricks doinštaluj  dotnet20 , dotnet20sp1 , dotnet20sp2  vcrun6 , corefonts , directx9 , reštartni počítač a skús inštaláciu hry.
Možno bude ešte treba v okne winecfg nastaviť windows na winxp. https://postimg.cc/nXm0jLMN

S touto hrou sú vo wine problémy, no ako tréning na inštaláciu iných je dobrá.  :)

juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 4336
    • Zobrazit profil
Re:wine a Metin
« Odpověď #20 kdy: 05 Březen 2021, 16:54:09 »
Přesně tak - zdaleka ne všechno se podaří v linuxu pod wine "rozchodit"...
Ale v každém případě je to vždycky "dobrý trénink"... :)

ester710

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 61
    • Zobrazit profil
Re:wine a Metin
« Odpověď #21 kdy: 06 Březen 2021, 18:48:29 »
Děkuji moc za všechny rady, určitě se hodně díky tomu naučím :)ú, ale tak teď instaluju ten diretx9 a ukázalo mi to toto. Tak jsem stáhla ještě ten d3dx9, ale pořád mi tamto stáhnout nejde... :(

ester710

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 61
    • Zobrazit profil
Re:wine a Metin
« Odpověď #22 kdy: 06 Březen 2021, 18:54:36 »
A když jsem stáhla ten dotnet20sp2, tak už mi nešel stáhnout dotnet20sp1...

zeleno

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 336
    • Zobrazit profil
Re:wine a Metin
« Odpověď #23 kdy: 06 Březen 2021, 22:10:34 »
Zatial to len upozornilo, že directx9 je zastaralý, možno máš príliš novú verziu wine. Na toto je lepší PlayOnLinux, kde sa pre každý wineprefix dá použiť iná verzia wine. Skús inštalovať hru, čo to spraví.

zeleno

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 336
    • Zobrazit profil
Re:wine a Metin
« Odpověď #24 kdy: 07 Březen 2021, 17:47:40 »
Hru som skúsil u seba, inštalácia sa podarila, problém je, že sa nevie pripojiť na server. Až tak sa mi v tom vrtať nechce, tak som to vymazal. :)
https://postimg.cc/Xpm1kzTT