Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Video na grafice Intel i915  (Přečteno 1384 krát)

mdw

• Návštěvník
Video na grafice Intel i915
« kdy: 27 Března 2007, 15:32:11 »
Mám v počítači s Ubuntu Edgy Eft mám tuto kartu (výstup z lspci):

00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 82915G/GV/910GL Express Chipset Family Graphics Controller (rev 04) (prog-if 00 [VGA])

Můj problém je přehrávání videa: každá aplikace, která pro přehrávání používá XVideo zobrazí místo videa jen modrý obdélník. Pokud aplikaci přinutím se vyhnout použití XVidea (třeba "mplayer -vo x11"), tak se video přehrává. Bohužel přehrávání bez xv má docela problémy (především se neškáluje), takže bych rád, kdyby se XVideo dalo nějak umravnit. Nevíte, kterým směrem se vydat?
   Jinak Xorg používá ovladač "i810"... neexistuje nějaký novější ovladač pro i915?

mdw

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
Video na grafice Intel i915
« Odpověď #1 kdy: 27 Března 2007, 20:27:24 »
Ovladac pro i915 je i810, je to proste "temer" stejna karta. Krom toho primo ve zdrojacich i810 je vedena i i915, takze bych si s tim hlavu nedelal. Ten modry obdelnik jsem take marne resil, zda se, ze je to problem hw akcelereace, ktera pro tuto kartu neni defaultne zapnuta (a marne jsem se snazil ji zapnout). Zajimave je, ze pred par mesici jsem tento problem nemel a hw akcelerace jela, asi nejaka aktualizace ...

Vse se vyresilo po prechodu na Feistyho samo. Okamzite akcelerace jela a modry obdelnik jsem nevidel nepamatuji.

PS: V jedne fazi pokusu se mi obdelnik prebarvil z modra na cerno :)
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.