Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Viry na win partition nalezené Aegis Virus Scannerem [pův.: Viry!!!]  (Přečteno 9144 krát)

auswood

• Aktivní člen
  • *
    • Akce Úštěk
Zdravím a ještě otravuji dnes jsem si nainstaloval Aegis Virus Scanner a ouha po projetí Scanem se mi našli na připojeném disku s Widlemy červy W32/Netsky.c@MM a ještě jeden W32/..... .Tak jsem nic nemazal a zkusil pod win avast ale ten nic nenašel nechci pod Linuxem ve Windows nic mazat.Není to chyba jen Aegisu?Nerad bych insatloval znovu windows ještě je tady musím mít pro syny kvůli hrám. :-D
Ubuntu 10.04 Noťas Asus K50AB

Beetljuice

• Stálý člen
  • **
Viry na win partition nalezené Aegis Virus Scannerem [pův.: Viry!!!]
« Odpověď #1 kdy: 27 Března 2007, 21:17:35 »
Zkus pod win ještě nějaký jiný antivir, jestli ho najde. Podívej se na www.viry.cz jestli tam na něco jednoduchého nenarazíš.
Aj dont spíík ííngliš :)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #2 kdy: 27 Března 2007, 21:31:59 »
Vyzkoušel bych jiné antiviry (třeba NOD32 - má asi 30 denní zkušební verzi - na vyčištění dobrá) a možná bych zkusil zaměřit avast přímo na ty soubory, které Aegis označil - třeba je při běžném skenu nechytl.

Radix

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 27 Března 2007, 21:51:12 »
Nainstaluj si MWAV a projeď jím PC, do 31. března by měla být free verze, která sama opraví problémy.

Jony

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 27 Března 2007, 21:58:33 »
NOD32 je dobrá volba, navíc po 30 dnech ho odinstaluješ a jde opět na dalších 30 nainstalovat. =) ... o fixátoru zkušební verze na cca 16000000 dní nic nevím =)
Systém doplněný ještě o Ad-ware PE nemá chybu... je téměř "dětívzdorný"... dobré je táké zkonfigurovat/nainstalovat firewall.. a rozhodně se pro běžnou činnost (děti) nepřihlašovat s právy admina... pak i Windows může být relativně bezpečný systém =)

auswood

• Aktivní člen
  • *
    • Akce Úštěk
« Odpověď #5 kdy: 28 Března 2007, 07:26:50 »
Takže to nevypadá že by Aegis udělal chybu hmmm :-(.Zkusím jinej antivir ve win a uvidím.Prubnu to a ozvu se jestli náhodou nedělá chybu ten Aegis.Díky

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #6 kdy: 28 Března 2007, 08:50:46 »
Doporucuji provest kontrolu z Linuxu, napriklad pomoci ClamAV nebo AVGFree.

alfons.hnipyrdo

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 28 Března 2007, 14:54:59 »
Mě Aegis také pořád nachází na disku asi 100kopii W32/Netsky.MM a k tomu ještě W32/Magistr.MM
Myslíte tedy, že je to chyba programu? Scanoval jsem to snad všemi viry ve Woknech plus ClamAv v Kubuntu a nic to nenašlo...
Mám -----> Notebook Asus A9RP - Intel Celeron M440-1.87GHZ, 1024MB(2x512MB), 60GB, Wifi Asus Wl-195g(bezi jen castecne - mensi dosah nez ve win..., ale od GG uz podporovan bez ndiswrapperu), Ati XPress 220M (fglrx ovladače, Compiz), SD Card Reader(bezi v pohode)
a v něm ---> Ubuntu 8.04 HH

auswood

• Aktivní člen
  • *
    • Akce Úštěk
« Odpověď #8 kdy: 28 Března 2007, 21:58:14 »
Hele bude to chyba Aegis projel jsem to NoD32 a avast cleaner a nic to nenaslo. Zkuste to ještě někdo ověřit prosím.Dík

Radix

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 28 Března 2007, 22:02:07 »
Co ti vypsal ten MWAV? Byl čistý?

alfons.hnipyrdo

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 28 Března 2007, 22:27:58 »
MWAV? toť co?
Mám -----> Notebook Asus A9RP - Intel Celeron M440-1.87GHZ, 1024MB(2x512MB), 60GB, Wifi Asus Wl-195g(bezi jen castecne - mensi dosah nez ve win..., ale od GG uz podporovan bez ndiswrapperu), Ati XPress 220M (fglrx ovladače, Compiz), SD Card Reader(bezi v pohode)

6n64

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 29 Března 2007, 10:55:17 »
moc bych se tím nezatěžoval, setkalo se s tím už hodně lidí, ale nikomu to nezpůsobilo žádnou ujmu. Koneckonců žádný jiný antivir (ať z lin nebo win) ti tam nic nenajde (schválně vyzkoušej). Navíc aegis nachází magistry v různých souborek, ale podle specifikace mohou být zasaženy jen spustitelné soubory (a myslím, že ještě nějaký typ souborů, ale teď z hlavy nevím).
Nejspíše je to chyba v Aegis, že na win discích chybně diagnostikuje "něco" jako ony magistry a další w32 klony. Mám podezření, že aegis považuje celý win (všechny win32) tak trošku za vir ;o)
Druhá věc je, jestli nakonec přece jen nebude mít pravdu ten aegis, jestli vše v systému win32 není "viroidní"... ale to je trošku jiná debata...

DaedRuaN

• Aktivní člen
  • *
  • Co je osobni text ? :P
« Odpověď #12 kdy: 29 Března 2007, 16:22:33 »
Linux sa snazi zbavit widlowsu (normalny obranny mechanizmus) :P
Rozumies co ja chapem ? ;D

auswood

• Aktivní člen
  • *
    • Akce Úštěk
« Odpověď #13 kdy: 29 Března 2007, 19:59:42 »
Tak to ještě projedu MWAV když už ho stahuji a pak se na to vykašlu a Aegis půjde k čertu :-( Díky zatím všem.

auswood

• Aktivní člen
  • *
    • Akce Úštěk
« Odpověď #14 kdy: 29 Března 2007, 21:33:41 »
Tak ani v MWAV nic nenašel takže nic řešit nebudu.

alfons.hnipyrdo

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 03 Května 2007, 14:43:25 »
jen by me zajimalo, jak je mozne, ze Aegis vzdy ten magistr najde nekde, kdyz dam znovu tak na stejnem miste a kdyz restartuju a nabootuji wokna a pak přepnu zas zpet, tak uz Aegis Magistra najde na dalsich dvaceti místech...Nevim...

Pavelp

• Host
« Odpověď #16 kdy: 03 Května 2007, 20:37:24 »
Citace: alfons.hnipyrdo
jen by me zajimalo, jak je mozne, ze Aegis vzdy ten magistr najde nekde, kdyz dam znovu tak na stejnem miste a kdyz restartuju a nabootuji wokna a pak přepnu zas zpet, tak uz Aegis Magistra najde na dalsich dvaceti místech...Nevim...
Jestli se to chova podle popisu, tak tam virus je. Muze se ale jmenovat jinak, nez ho ten antivir nazyva, podivejte se na nejake stranky s virovou tematikou na siti, google.

alfons.hnipyrdo

• Návštěvník
« Odpověď #17 kdy: 04 Května 2007, 19:20:46 »
Jo, jo, ja take tam nejakeho vira tusim... Zatim to resim tim, ze proste Wokna nepoužívám, ale   na reinstall se mi nechce... A jiný antiviry nic nenalézají, tak nevím.
Díky

Pavelp

• Host
« Odpověď #18 kdy: 04 Května 2007, 22:05:33 »
Spustit windows, (nebat se, ono to nak dopadne), nainstalovat trial verzi NODu / je na 30 dni, zaktualizovat, odpojit masinu od site (vytahnout kabel) a poradne proskenovat, nechvatat, spustit co nejpodrobnejsi kontroly. Podle potreby startovat v zachrannem rezimu. Odhadem na 95% to najde a vycisti SKUTECNE viry a trojany. Pokud je to hodne zaprasene, pripravte se, ze bude nutne obnovovat nektere soubory.

jirihuf

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #19 kdy: 05 Května 2007, 06:47:14 »
Mohu se zeptat, proč se tak bráníte mazání souborů na win partitionu?? Vždyť v tom není problém... nebo mi něco ušlo?
Have you tried turning it off and on again?

alfons.hnipyrdo

• Návštěvník
« Odpověď #20 kdy: 08 Května 2007, 15:32:53 »
Je, dnešní viry - nebo aspoň ty, na které mám štěstí já - se schovávají do systémových souborů Woken, ci do konfiguracnich souboru nastaveni uživ. účtu atd. Tedy když člověk natvrdo smaže soubory s viry, tak má celkem jistotu, že wokna už prostě do reinstalace korektně nerozjede...

Pavelp

• Host
« Odpověď #21 kdy: 08 Května 2007, 20:55:43 »
Dobrou radu dá Ti každý přítel; málokterý ale peněz pytel.
Tu je ta rada, princi: Google, EN Ubuntu fórum, CZ Ubuntu fórum, ABClinuxu, CZ wiki a jiné Ubuntu wiki.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.