Ahoj, chtěl bych vyzkoušet proprietální ovladač VIA grafiky na terminálu (jestli opravdu podporuje HW akceleraci, jak tvrdí, protože open-source ovladač OpenChrome ji momentálně rozhodně nepodporuje). Problém je, že poslední verze propreitálního ovladače je pro Ubuntu 12.04.
Zkusil jsem nainstalovat Ubuntu 12.04.4, musel jsem downgradovat kernel z 3.11 na 3.2, pak šel ovladač nainstalovat (vytvořit DKMS), ale spadne to při spouštění Xserveru (segmentation fault). Pak jsem zkusil Ubuntu 12.04 a Ubuntu 12.04.1, ale u těch se mi nepodařilo dostat ani k instalaci. Když se mělo načíst grafické prostředí, tak monitor zobrazil "out of range" a "no signal". Ani nomodeset nepomohlo. Asi to ještě neznalo "safe graphics". Dalo se dostat do příkazové řádky, ale nevím jak z ní spustit instalaci. Nejstarší service pack, který šel nainstalovat je 12.04.2, ale i zde je moc "nový" Xorg. Je tam verze 1.13, a ten ovladač byl zkompilovaný pro 1.11.3, takže v Xorg.0.logu vidím zase segmentation fault.
Nenapadá někoho, jak buď nainstalovat starší service pack (kde snad bude starší Xorg), nebo jak udělat downgrade?
"sudo apt-get install xserver-xorg=1.11.3" mi bohužel řekne, že nenašlo verzi 1.11.13, ale to samí mi to řekne, i když zkusím verzi 1.13, která je tam teď...