Antimalware SW pro Linux bylo a stále je za posledních 20 let hodně. Kaspersky myslím byl od počátku pro Linux-distra (jeho stažený ISO obraz byl vždy na Linux-u pro off-line skenování a zadara, užívám občas), pamatuji také Comodo, ESET, Bitdefender, myslím že i AVAST... Ale zaměření je hlavně na servery, odkud jdou největší finanční příjmy.
Osobně jsem dlouhodobě na desktopu užíval F-Prot Antivirus.
Spousta těch projektů byla ukončena nebo je placená. Neřekl bych, že je moc velký výběr. Tedy pokud se zaměřím na produkty s GUI a zdarma.
Pro CLI pár věcí je.
Nedávno jsem si ty firmy právě projížděl. Nebo mají na stránkách vystavenu linux. verzi, která se již roky nevyvíjí.
Také některé se nainstalují, ale nespustí se(COMODO, protože je to myslím ta nevyvíjená verze). Nebo se mi nepovedlo-spíše nechtělo dořešit závislosti(ESET).
Clamav-TK-GUI myslím také letos oznámil, respektive jeho autor, že končí. Už má nárok na důchod.
Tak o jediné solidní nadstavbě co vím, tak je ta QT.
Nemá to křížek na okno ani dialog zavření, ukončuje se z lišty.
Clamav jako takový vyšla nějaká nová verze 1.4, ale to má pro mě nesplněné závislosti.
Alespoň ta 1.3.x s tím QT GUI funguje.
Takže jediné co zbylo z těch zdarma, tak je Kaspersky a Clamav.(?) Ten Kaspersky je daleko před Clamavem. Jen..., však víte.