Ramael: jo, já jsem taky uvažoval o zabití dle konkrétního PID, ale popravdě moc nechápu funkci toho kódu, co jsi poslal výše (tím spíš, že je nějak spojený se subskriptem testodeslsoub.sh - ten se napřed spustí a pak hned zabije???).
Smyslem subskriptu testkonecodesl.sh je ukončit cat (předtím spuštěný subskriptem testodeslsoub.sh), pokud přenos trvá příliš dlouho (ale myslím, že Tobě to je jasné)...
Při experimentech s PID se trochu obávám, aby se PID nějak nezměnil, chybně určil apod. a nezabilo se něco jiného. Proces cat s největší pravděpodobností poběží vždy jen jeden (ten spuštěný subskriptem testodeslsoub.sh), čili nebude moc hrozit, že by se zabily i nějaké další. Místo pkill jsem nyní použil killall, aby to "náhodou" nezabilo i jiný proces s názvem obsahujícím podřetězec "cat" (pokud správně chápu výklad funkce pkill).
Ten shebang jsem už včera přepsal podle toho, jak to máš (tedy "po novu", jakkoliv novinky čím dál víc nesnáším), někde jsem se dočetl, že to nějak usnadňuje hledání proměnných či co. No prostě pracuje mi to i s tímto "po novu" způsobem...