Používal jsem Acronis léta spokojeně pro Dualboot. UUID u NTFS a FAT zachovat uměl a EXT jsem řešil volbou Sector by Sector.
WD má upravenou verzi pracující jen se svými disky. Dříve bylo bootovací medium postavené na linuxu a byla klávesová zkratka, která toto omezení rušila. Dnes je to kdovíco a má to úplně specifický proprietální zavaděč, který se mi zdál spíš něco jako zmodernizovaný DOSloader. Nicméně se to dá přímo zavést přes Grub jako jednotlivé možnosti (bootmenu Acronis jsem prostě nevyvolal ani boh řetězením z Grubu), takže to minimálně používá initrd bázi nejspíše.
Plnou neomezenou aktuální verzi bootmedia si stáhneš přímo ze stránek producenta - možná už bude umět proporční klon EXT i s UUID (ale oprava případně není náročná) nebo sjedeš SbS (jako DD):
https://dl.acronis.com/u/AcronisTrueImage.isoKdyby jsi to chtěl dát na multiboot fleshku, tak je to trochu babračka, ale někde bych tu konfiguraci i s parametrem jazyka možná vykutal.
Já mám dokonce pocit, jestli jsem to sem tenkrát nedával do vlákna. Akorát Acronis změnil syntaxi jazykového parametru, ale to by se dalo nejspíše dohledat.
Ale kakat na to - vezmeš 2 nebo 4GB starou flashku a picneš to tam sólo - třeba Rufusem, Etcherem nebo jen přeneseš obraz via aplikace Disky nebo v terminálu - dneska jsou za pakatel i 16GB. Dřív byly fleshky drahý, takže univerzálním multibootům se věnovalo hodně prostoru a práce - dnes už to je prakticky taková frajeřinka nehledě na to, že Ventoy to maximálně zjednodušuje, byť je nějaké procento kombinace strojů a dister, kde se neudrží připojený obraz a selže start systému právě u initrd.