Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém se spuštěním nebo instalaci Ubuntu 6.10  (Přečteno 2182 krát)

Nomak

• Návštěvník
Problém se spuštěním nebo instalaci Ubuntu 6.10
« kdy: 31 Března 2007, 20:35:41 »
Zdravím, chtěl bych skusit Ubuntu jenže to vůbec nemůžu spustit. Stáhl jsem si ISO, vypálil, nabootoval a dam start or install Ubuntu, ono to zacne nacitat, a pak , když je progress bar téměř plný, tak to změní barvu a objeví se tam akorát jakoby miniaturní příkazový řádek(je opravdu mikroskopický) a nic se neděje. Akorát když zmáčknu ctrl+alt+delete tak se to restartuje. Měl jsem stejné problémy i se starší verzí a jiné distribuce se mi také nepodařilo spustit. Mám Intel Pentium 4(3 GHz), Ati Radeon X700(256 MB), 1 GB RAM, ASUS P5GD1. Nemůžete mi pls někdo nějak pomoct? Díky

kajinek100

• Návštěvník
« Odpověď #1 kdy: 03 Dubna 2007, 11:00:32 »
Mám stejný problém. Myslím, že to je kvůli Ati kartě(já mám x800). Zksute ttuto radu. http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=8513

Nomak

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 03 Dubna 2007, 17:18:35 »
Bohužel tenhle topic už jsem viděl, ale moc mi nepomohl-nevidím tam žádný jasný postup. Nevím jak změnit ovladač na Vesa.

kajinek100

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 04 Dubna 2007, 13:47:21 »
Toto je už instalace!
Jak rozchodit live cd nevim.

Stáhněte alternate cd. Dejte textovou instalaci.Všechno se nainstaluje. restart. zvolte recovery mod. Máte konzoli a napište "sudo nano /etc/X11/xorg.conf"
Vyhledejte "ati" v Section "Device", a změnte na radeon. ctrl+o uložíte ctrl+x ukončíte texťák. Pak příkaz "shutdown -r now". A grafické prostředí je funkční.
Ps. Taky mě to velmi zlobí, že se s tím musejí dělat takové cavyky kvůli Ati kartám. Máma Ubuntu spokojeně používá, ale sama by si to nebyla schopna nainstalovat.

Nomak

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 04 Dubna 2007, 18:33:35 »
Takze uz jsem otevrel ty device, prepsal jsem to na radeon ale kdyz to chcu pomoci Ctrl+o uložit, tak mam zvolit nazev , ja to necham tak jak to je, dam enter a to napise:error writting /etc/x11/xorg.conf : No Such File Or Directory

EDUMach

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 04 Dubna 2007, 21:03:20 »
Kód: [Vybrat]
sudo nano /etc/X11/xorg.confto sudo je důležité. Editor nano se spustí s rootovskými právy. Normální user nemá práva pro zápis. viz: error writting /etc/X11/xorg.conf : No Such File Or Directory

Nomak

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 05 Dubna 2007, 10:52:57 »
Takže nakonec se mi to podařilo uložit, nicméně to problém nevyřešilo. Docela mě to odradilo, už se tím asi nebudu zabývat. Ale jinak díky všem, kdo se snažili pomoct.

kajinek100

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 05 Dubna 2007, 14:38:29 »
To mě mrzí, ale pokud jste ještě nevyletěl z kůže, tak zkuste ještě toto, místo "ati" v  section "device" napište "vesa" a mělo by jet.

Jestliže ani toto nefunguje, tak si nainstalujte ati ovladače a to takto.
"sudo apt-get install xorg-driver-fglrx"
"sudo aticonfig --initial"
"sudo aticonfig --overlay-type=Xv"
pak restart a grafické prostředí by mělo jet.
PS. Nenechte se odradit počátečním neúspěchem. Také jsem to nebyl schopen rozchodit  napoprvé.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.