Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: titulky k filmum  (Přečteno 3482 krát)

vasekf

• Návštěvník
titulky k filmum
« kdy: 31 Března 2007, 21:03:58 »
Dle prechoziho prispevku asi tusime, ze jsem vyskousel leccos;)

prosim poradte jaky prehravac pro film pouzivat ...
1) MPlayer .. zvykl bych si, ale nezobrazuje automaticky zadane titulky. Tedy respektive automaticky jen takove, ktere se jmenuji stejne jako videosoubor .. je-li tam dvojnasobna pripona film.cz.sub ... nefunguje. Ve win kodekach to tak slape.
2) Xine player ... pekne, ale s titulky stejny problem. Aplikace dokonce spadne, pokusim li se ji vnutit primo konkretni soubor s titulky pres menu.
3) VLC .. zatim se mi libi nejvice, hlavne jde jakekoliv titulky vybrat a prenesenim mysi na obraz zobrazit. Titulky .srt v pohode .. titulky .sub jsou casove posunute (jen u nekterych filmu - vse. avi).

Vlastne by stacilo, kdyby kdokoliv znal (a sdelil) zpusob jak volit mezi jazykovymi verzemi titulku podle masky zminene v bode 1).

dik, v.
Kubuntu 7.04 Feisty Fawn

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
titulky k filmum
« Odpověď #1 kdy: 31 Března 2007, 21:13:43 »
A co Kaffeine? Marne jsem kdysi hledal prehravac a hlavne kvuli titulkum jsem zustal u kaffeinu, poslednich par verzi se mi libi cim dal vice. Titulky lze dokonce pridat uz v playlistu (pokud je jich vice tj. pokud si oznacite 1 avi a treba 2 srt soubory, mate moznost mezi nimi volit primo pri prehravani, anebo 2 avi a 2 srt, pta se to, ktery k cemu patri, pokud neni dodrzena maska nazvu souboru) pres drag'n'drop. Klasicky lze volit velikost, pruhlednost, barvu, umisteni atd. Kdysi davno na windows jsem pouzival bsplayer a co se tyce Linuxu, Kaffeine mi poskytlo dostacujici nahradu.
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

vasekf

• Návštěvník
titulky k filmum
« Odpověď #2 kdy: 31 Března 2007, 22:02:15 »
pekne, a titulky funguji dobre ;) dokonce i bez nastavovani kodovani a tak podobne. pri posouvani se ve filmu pomoci posuvniku mi to sice vzdycky zamrzne (nebo nevydrzim cekat dostatecne dlouho), ale posouvani pomoci klavesovych zkratek je v pohode. Muzu se zeptat, jestli se nekde da nastavit i velikost titulku atp. (nenasel jsem) .. mam verzi 0.8.2 (gnome)
Kubuntu 7.04 Feisty Fawn

vasekf

• Návštěvník
titulky k filmum
« Odpověď #3 kdy: 31 Března 2007, 22:19:55 »
MPlayer .. odpovim si sam. Kdyz clovek pouzije nabidku MPlayeru .. Open > Load Subtitles a pak Open > Play file tak tam jako titulky dostane lecos a funguji spravne .. ale presto .. kdyby to bylo nejake pohodlnejsi .. jsem zvykly na single click a hotovo .. drag drop titulku (jako ve Vlc) unesu

... ALE KDYBY NEKDO VEDEL JAK TO UDELAT LEPE!;)
Kubuntu 7.04 Feisty Fawn

romi

• Stálý člen
  • **
titulky k filmum
« Odpověď #4 kdy: 31 Března 2007, 22:20:55 »
jj..,..kaffeine je naj (prehras tym vsetko..video subory, dvd, flv,...a samozrejme stream) :)) ale na neuplne stiahnute videjka je zas jedine vlc pouzitelny;)))
randy [HP nc6320 -- Ubuntu Gutsy Gibbon with KDE]
== linuxove minimum ==

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
titulky k filmum
« Odpověď #5 kdy: 31 Března 2007, 23:34:50 »
Je problem premenovat titulky podla filmu? Ja osobne pouzivam mplayer a filmy pustam iba z disku(HDD) dokonca som nasiel skin co vyzera ako powerdvd co je uplna bomba.
http://www.mplayerhq.hu/images/skins/PowerPlayer-01.jpg
A dalsie skiny
http://www.mplayerhq.hu/design7/dload.html
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
titulky k filmum
« Odpověď #6 kdy: 01 Dubna 2007, 10:32:14 »
vasekf:
Settings -> Xine engine parametres -> Subtitles zalozka Beginner options
polozka subtitle size (mam na Huge) urcuje velikost
polozka encoding of the subtitles (mam na cp1250) urcuje kodovani titulku
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

vasekf

• Návštěvník
titulky k filmum
« Odpověď #7 kdy: 22 Dubna 2007, 01:32:23 »
ahoj, moc děkuju za rady :-)
nakonec zvítězil Kaffeine, Kubuntu (Kubuntu hlavně kvůli Kate editoru) a Feisty Fawn.
Titulky teď běží k veškeré spokojenosti. Vyberu video file a samo se to zeptá, kterou verzi titulků přidat. doporučuju ... funguje také jako playlist. Akorát nefunguje Mute z klávesnice (Objeví se "ztlumeno" a přitom zvuk jede vesele dál). Zkoušel to někdo také?
Kubuntu 7.04 Feisty Fawn

Skeletonix

• Host
titulky k filmum
« Odpověď #8 kdy: 22 Dubna 2007, 09:04:36 »
http://wiki.ubuntu.cz/MPlayer?highlight=%28mplayer%29 ... tam najdeš odpovědi na vše ;) (hledej volbu: sub-fuzziness )

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.