ja myslim, ze by bolo dobre do toho zakomponovat aj autostitch, pretoze cez hugin je to skutocne praca pre profesionalov, normalnemu smrtelnikovi (cize mne ) bohate staci autostitch a myslim, ze vysledne fotoze su celkom kvalitne. nemam teraz bohuzial moznosti pisat nejaky podrobnejsi navod, ked tak dajte to na wiki aspon s odkazom na autostitch (napriklad delenie clanku: pre profesionalov a pre ostatnych..) a ja ked budem mat po statniciach to doplnim.
Ten návod je pro Hugin a ne pro Autostich
. S tím neumím zas já, takže psaní návodu bych nechal na někom jiném. Přijde mi, že ten návod jsem psal tak, aby tomu rozuměl každý - i neprofesionál. Když jsem to zvládl já... (nejsem profík
). Navíc je to řešení přímo Ubuntu a nemusí se používat žádný emulátor. Jinak ten odkaz tam můžu přidat... Když mi ho pošleš nebo dáš sem.
Tak jsem to přesně udělal podle toho návodu, ale nic se pro mě nezměnilo, stále nejdou automaticky navolit body.
...
V kolonce Autopano-sift jsem měl defaultně vepsáno Autopanog, přepsal jsem to podle návodu, ovšem bez úspěchu.
Tak to je zvláštní, mě to šlo, možná jsem něco opomněl, jen kdybych věděl co. Proto to ještě nechci dávat na wiki... Po instalaci autopano-stift a zapsání v preferencích mi to začalo náhle fungovat. Takže ti to píše tu samou chybu? A zatrhl si, že to chceš použít? Jo a jakou verzi Ubuntu máš?
V Synapticu jsem nenašel libpano12bin-0, jenom ...12bin a ...12dev. Nainstaloval jsem oboje.
Já psal názvy pro Ubuntu 6.10, takže ty koncovky mohou být v jiných verzích jiné, jinak nevím...