Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: NetworkManager + wpa_supplicant + ad-hoc  (Přečteno 1975 krát)

klasyc

• Aktivní člen
  • *
NetworkManager + wpa_supplicant + ad-hoc
« kdy: 01 Dubna 2007, 22:40:22 »
Ahoj,

mám Ubuntu 6.10 na notebooku HP nx6110 s wifi kartou s čipsetem bm4318 od Broadcomu. Doma se připojuji do ad-hoc sítě (na druhé straně mám taky linux). Karta běhá pod ndiswrapperem v pohodě, přes iwconfig normálně funguje. Ale problém nastává, když chci používat Network Manager.

Ze souboru /etc/network/interfaces jsem smazal všechno kormě lo. V NM normálně vidím seznam dostupných wifi sítí, ale když vyberu tu svojí, tak se snaží připojit, ale nepovede se mu to. Když se podívám do syslogu, tak vidím, že se do logů od NetworkManageru vloudí wpa_supplicant, který píše mimo jiné No suitable AP not found. Konkrétní výstup nemám, protože po mnoha pokusek NM nechodí vůbec :-( Vypadá to ale jako že wpa supplicant ad-hoc prostě vůbec nepodporuje (podle logů). Pokud ale dám v NM připojení k síti a v terminálu ručně nastavím parametry přes iwconfig, NetworkManager hned načte sám IP a napíše, že jsem se připojil. Na Ubuntu jsem přešel teprve nedávno z Fedora Core 6, kde mi tohle normálně fungovalo...

Máte někdo nějakou zkušenost s touto kombinací?

Dá se nějakým způsobem wpa_supplicant vypnout, aby se mi necpal do připojení? (wpa stejně nemám...)

Díky za každou radu

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.