Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: zly prikaz na zachytenie zvuku pri nahravani na webkameru  (Přečteno 1867 krát)

dumi

• Stálý člen
  • **
po nastaveni webkamery podla tohto navodu som zadal prikaz
Kód: [Vybrat]
$ mencoder tv:// -tv driver=v4l:width=320:height=240:device=/dev/video0:forceaudio:adevice=/dev/dsp -ovc lavc -oac mp3lame -lameopts cbr:br=64:mode=3 -o webcam.avina nahravanie videa z nej aj so zvukom. video sa nahra v poriadku, aj zvuk je pocut, ale je v prisernej kvalite, bo tam nieco cely cas tak kovovo pisti a pili to usi a je to cele nepouzitelne. je mi jasne, ze chyba bude niekde v tejto casti
forceaudio:adevice=/dev/dsp -ovc lavc -oac mp3lame -lameopts cbr:br=64:mode=3 -oale to je pre mna spanielska dedina. prosim poradte mi co mam zmenit, aby to nahralo v normalnej kvalite zvuku (napriklad Zaznam zvuku funguje uplne v poriadku), zmena bitratu nepomaha, mozno iny kodek abo ak niekto na to pouzivate iny prikaz abo program, dakujem.
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

dumi

• Stálý člen
  • **
zly prikaz na zachytenie zvuku pri nahravani na webkameru
« Odpověď #1 kdy: 05 Dubna 2007, 17:10:19 »
tak sa spytam inak: ako nahravate video so zvukom? aky program/prikaz?

dumi

• Stálý člen
  • **
zly prikaz na zachytenie zvuku pri nahravani na webkameru
« Odpověď #2 kdy: 08 Dubna 2007, 16:33:13 »
hmm, som pohladal a nasiel toto:
mencoder tv://0 -tv driver=v4l:device=/dev/video0:width=320:height=240:forceaudio:alsa:adevice=hw.2:amode=1 -ovc lavc -lavcopts vcodec=mpeg4:vbitrate=1500:acodec=mp3:vhq -ofps 30 -oac lavc -af volume=15 -o video.avikomunikuje to s kamerou, ale vyhodi nejaky error ohladne ALSA . tak mozno to aspon niekomu z vas pomoze a pojde..

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.