Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Detekce/kontrola odcházejícího disku... [vyřešeno]  (Přečteno 1648 krát)

Czario

• Stálý člen
  • **
  • skill :: passive-llama
Detekce/kontrola odcházejícího disku... [vyřešeno]
« kdy: 04 Dubna 2007, 09:51:00 »
Ahoj, dneska sem zapnul notes a najela mi nějaká biosácká bootovací tabulka a disk tak trochu zakvílel.. bylo mi hned jasný co to znamená. po několika pokusech pořád nic.. nechal sem jej více zahřát a přizpůsobit na okolní teplotu a potom jsem jej zkusil a najel.. naštěstí (mam naněm pár cenných dat které sem ještě nezálohoval).

Oco mi go? Takže nevím jak dlouho to ten disk vydrží a zajímali by mě programy, které dokážou otestovat hardisk a integritu dat která jsou poškozena.. nebo detekci fyzického poškození disku atd.. znáte někdo nějaké?

DuckD

• Stálý člen
  • **
  • Open Srdcař
    • www.duckd.cz
« Odpověď #1 kdy: 04 Dubna 2007, 10:39:15 »
Myslím že zvuk který hdd do teď disk nevydával je předzvěst toho že s diskem není něco správně. Existují health testy disků, některé mají přímo výrobci na stránkách.
Zvuky se mohou loudit také v kvůli studenému spoji na konektoru napájení připojeného k disku.
8) Lidé žijí v souborech. ===>> LINUXTERO <<=== Pravidelná dávka tvého linuxtera!

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #2 kdy: 04 Dubna 2007, 12:03:51 »
1/ moderni BIOSy umeji nacitat informace S.M.A.R.T. z pevnych disku
2/ doporucuji Ultimate Boot CD nebo jiny podobny nastroj pro detekci chyb hardwaru

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
« Odpověď #3 kdy: 04 Dubna 2007, 13:44:29 »
Alebo aj napríklad Hyrens CD
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.