Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Vypalování DVD [vyřešeno]  (Přečteno 3221 krát)

milda

• Návštěvník
Vypalování DVD [vyřešeno]
« kdy: 04 Dubna 2007, 13:54:56 »
Mám problém v Ubuntu 6.10 mi nejede DVD vypalovačka HP840. Při vypalování skončí v polovině disku. Neví někdo kde sehnat ovladač pro linux, nebo jak tam nějak dostat jiný firmware s kterým by to chodilo. Díky moc za pomoc. Přítelkyně je už nervózní, že půl roku nepálíme. Windows už ale nechci a kupovat novou vypalovačku se mi také nechce.

Beetljuice

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #1 kdy: 04 Dubna 2007, 14:18:39 »
Ovladač netřeba,firmware je podle HP poslední "68JH". Ty máš jaký?. Spíš by bylo dobré nám říct s jakou že chybou to skončí, určitě o tom bude někde zpráva. Ještě by bylo dobré vědět co a v jakém vypalovacím programu si vypaloval.
Aj dont spíík ííngliš :)

milda

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 05 Dubna 2007, 12:28:20 »
Dík za odpověd firmware mám FF66 vypalovačka má označení HP DVD Writer 840b. Vypalovat jsem zkoušel v K3B a v gnomebakeru, cd bez problémů. DVD v půlce disku chyba. Moje sestava je základní deska PC Chips M848A s chipsetem SiS 748, procesor AMD Athlon  2200 , 512 MB ram, Ati 9550, 128 MB. DVD rom Pioneer, čtečka karet OTi, 80GB HD WD, TV karta Leadtek winfast. chybovou hlášku dodám. Zatím díky za pomoc.

Beetljuice

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 05 Dubna 2007, 12:37:31 »
Jen pro upřesnění .... jaká DVD media jsi zkoušel? Měnil jsi je? Dělají to všechna?
Aj dont spíík ííngliš :)

milda

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 05 Dubna 2007, 12:57:09 »
Pálil jsem jen na Verbatim. Koupím jiné a uvidím. Dík za tip.

milda

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 06 Dubna 2007, 11:35:55 »
Tak jsem to vyřešil. Přenastavil jsem bios a pálí to super. Díky za pomoc.

krokyn

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 16 Května 2007, 16:43:21 »
Tento článek mi částečně pomohl, také mi pálení v Gnome pomocí menu "Zapsat na disk" končilo "Neošetřenou chybou"
Nalezl jsem také nesrovnalost v BIOSU.
Další pálení *.iso probíhalo v pořádku - po vložení disku jsem zadal vytvořit DVD a zadal vypálení obrazu .iso, ale to opět skončilo "Neošetřenou chybou"

Data vypadají na disku, jako vypálená všechna, disk je po vložení do mechaniky čitelný, ale ve vlastnostech se ukazuje velikost disku pouze okolo 600MB místo 3GB.

Je možné, že se obraz zapisoval na DVD jako CD?

MrJerryCz

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 25 Května 2007, 16:54:08 »
Mám stejný problém s čtením DVD se stejnou vypalovačkou, může mi někdo poradit kde to v tom Biosu mám najít? už to hledám měsíc...

anicka

• Host
« Odpověď #8 kdy: 21 Srpna 2007, 15:42:58 »
Citace: milda
Tak jsem to vyřešil. Přenastavil jsem bios a pálí to super. Díky za pomoc.
Možná byste mohl napsat pro ostatní uživatele také to, jak přesně jste BIOS přenastavil ... až bude mít někdo podobný problém jako Vy.

milda

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 21 Srpna 2007, 21:22:14 »
Lidi dal jsem detekci vypalovačky a disku v BIOSU na "auto", v tom byl asi hlavní problém. Možná ale stačí přejít na Ubuntu 7.04 Feisty Fawn tím se řeší většina problémů. Jsou fakt o dost lepší. Alespoň u mě. Víc jako laik neporadím.
« Poslední změna: 03 Ledna 2008, 15:19:55 od Anna Taliánová »

anicka

• Host
« Odpověď #10 kdy: 21 Srpna 2007, 21:47:52 »
Citace: milda
Lidi dal jsem detekci vypalovačky a disku v biosu na auto v tom byl asi hlavní problém. Možná ale stačí přejít na Ubuntu 7.04 Feisty Fawn tím se řeší většina problémů. Jsou fakt o dost lepší. Alespoň u mě. Víc jako laik neporadím.
Díky :-) ... přeji hezký večer.
« Poslední změna: 15 Října 2007, 20:34:24 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.