Všechno se vybojovávat nemusí. Já právě moc problémů nemám...
Zkuste při té instalaci před zavedením Grubu se dostat do konzole přepnutím CTRL+ALT+F1. Zadejte příkaz
fdisk -l
Měl by se vypsat seznam rozpoznaných disků. Grub uložte na disk, který se vypíše. Máte pravdu, mělo by to být "sda".
Postup jsem nedělal, snad to bude OK.

No tak teď jste mě tak trochu rozesmál. Ano, určitě nemáte problémy a věřím Vám to. Pracuji jako programátor. Už jsem prošel celkem dost jazyků a vždy šlo o to příjít na řešení počátečních problémů a pak už to šlo. Neboli, na můj úžaslý dotaz na kolegu, že už všechno ví, krásná odpověď. "Já nejsem tak chytrej, jen jsem si to už všechno prošel."
A teď k věci.
Ten výpis mám tedy asi spustit, než kliknu na ikonku instalace? Protože pak se mi rozjede už průvodce, tam by to tedy asi šlo taky, ale po té už to frčí jaksi samo a já jen vidím ten progress bar co pročítá procenta. A to už asi nic neovlivním.
Mám pocit, že už jsem ho kdysi aplikoval a vypsalo mi to všechny oddíly. Takže vybrat ten první? (resp. ten kde jsou XP)
And the most important question: Půjde to nainstalovat na logický jednotky? Viz zde CTRL+F primary.
Já vím je toho více, ale nerad bych byl totálně bez systému. Sice je tu jakási záchrana v podobě fixmbr, ale toho bych se nerad dožil. Neb bych neměl ani spojení na I-net pro návod jak z pekla ven.
Děkuji za trpělivost.