Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak odstranit MySQL 5.x a nahradit verzí 4.1.x ? [vyřešeno]  (Přečteno 2405 krát)

kejml

• Návštěvník
Zdravím všechny,

s Linuxem jsem začal před pár dny, až jsem objevil Ubuntu - první distribuci, která mě totálně učarovala svojí komunitou, zpracováním atd.

Několik dní laboruji, abych zprovoznil LAMP pro provoz redakčního systému UNITED-NUKE, ale pořád se mi nedaří, jelikož jsem omylem nainstaloval MySQL 5.0.24 a na FAQ u U-N píší, že je vyvíjen pro verzi 4.0.x a 4.1.x.

Pročetl jsem snad celý net odpředu dozadu, googloval několik dní a prošel tohle i orig. Ubuntu fórum, ale marně. Nedaří se mi zbavit se stávající instalace MySQL a nechci kvůli tomu reinstalovat systém jako doposud. Zjistit jsem, že mi MySQL pořád běží jako služba. Vypnul jsem jej v graf. modu (menu Systém->Správa->Služby), ale po rebootu mi stejně zase naběhne a nenechá mě tudíž nainstalovat balíček mysql-server-4.1.

Pomůže mi s tím někdo, prosím ? Díky za každý tip !

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
Jak odstranit MySQL 5.x a nahradit verzí 4.1.x ? [vyřešeno]
« Odpověď #1 kdy: 05 Dubna 2007, 18:50:55 »
Citace: kejml
Zdravím všechny,

s Linuxem jsem začal před pár dny, až jsem objevil Ubuntu - první distribuci, která mě totálně učarovala svojí komunitou, zpracováním atd.
Děkujeme :)
Citace: kejml
Několik dní laboruji, abych zprovoznil LAMP pro provoz redakčního systému UNITED-NUKE, ale pořád se mi nedaří, jelikož jsem omylem nainstaloval MySQL 5.0.24 a na FAQ u U-N píší, že je vyvíjen pro verzi 4.0.x a 4.1.x.

Pročetl jsem snad celý net odpředu dozadu, googloval několik dní a prošel tohle i orig. Ubuntu fórum, ale marně. Nedaří se mi zbavit se stávající instalace MySQL a nechci kvůli tomu reinstalovat systém jako doposud. Zjistit jsem, že mi MySQL pořád běží jako služba. Vypnul jsem jej v graf. modu (menu Systém->Správa->Služby), ale po rebootu mi stejně zase naběhne a nenechá mě tudíž nainstalovat balíček mysql-server-4.1.

Pomůže mi s tím někdo, prosím ? Díky za každý tip !
Chvíli jsem laboroval a MySQL 5 je v těchto balíčcích, které stačí odinstalovat (jakýmkoliv způsobem)
Kód: [Vybrat]
mysql-client-5.0 mysql-common mysql-server mysql-server-5.0A pak si můžete nainstalovat MySQL 4
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

kejml

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 05 Dubna 2007, 22:53:42 »
OK, díky moc za tip. Zítra v práci zkusím a dám vědět, jak to dopadlo. Podle mě se mi to v Synapticu podařilo odinstalovat, ale v okamžiku, kdy jsem chtěl nainstalovat balíček s MySQL 4 mi to hlásilo nějakou chybu a nenechal se nainstalovat ...

Zítra až u toho budu sedět to zkusím znovu, díky !

kejml

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 06 Dubna 2007, 09:28:52 »
Tak jsem ty balíčky pomocí apt-get úspěšně odinstaloval ...

Teď chci ale nainstaloval MySQL 4.1 balíčkem mysql-server4.1 (v Synaptic).

Při kontrole závislostí mi k tomu přidá ještě libdbd-mysql-perl ; libmysqlclient14 ; libmysqlclient15off ; mysqlclient-4.1 ; mysql-common

Spustím instalaci a pořád se mi vrací tahle chybová hláška :

E: /var/cache/apt/archives/mysql-server-4.1_4.1.15-1ubuntu5_i386.deb: podproces pre-installation script vrátil chybový status 1

kejml

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 06 Dubna 2007, 10:00:49 »
VYŘEŠENO ....

Na nějakém tureckém webu jsem našel řešení, že dokud v adresáři /var/lib/mysql existují nějaké databáze, tak nejde provést downgrade ...

Tak jsem celý adresář mysql smazal a teď už to proběhlo bez chyby.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.