c4pp4: díky za tip s Alternate CD,
mám úplně stejnou kartu ATI Radeon 9600 a také nemohu nabootovat z live CD kubuntu 7.04.
Pokus o nabootování - proběhne ukazatel ve stylu Knight Ridera a když se má zobrazit desktop, tak se hodí černá obrazovka, vypne se monitor, deaktivuje se klávesnice a nereaguje ani cd mechanika. Nefungují ani přepínání ALT+CTRL+F(1-6)
Četl jsem si bugreport tohoto problému a tento problém trvá již více než rok, již několik release.
Zkoušel jsem i navrhovaná řešení, která tam byla:
1) přenastavit v BIOSU AGP z 8x na 4x - nepomohlo
2) nastavit vyšší rozlišení, než je standartní
3) nabootovat s parametrem BREAK = BOTTOM a smazat SPLASH = QUIET - nepomohlo, možná to píšu špatně, v řádku je totiž mezera místo "=" a příkaz končí znaky "--"
Když jsem zkoušel nabootovat v textovém režimu, opět se to zaseklo, možná jsem ale udělal chybu:
ESC
boot: live expert
výpis... a nakonec se to opět zhroutilo, jestli by to pomohlo k řešení problému, mohu napsat, po čem se to zhroutí, zatím jsem nikde pořádný návod na tento problém nenašel.
3.5.2007 23:42
Právě se mi podařilo nainstalovat Kubuntu 7.04
řešení: stáhnul jsem si ALTERNATIVE CD KUBUNTU z
http://ubuntu-releases.sh.cvut.cz/kubuntu/feisty/kubuntu-7.04-alternate-i386.isovypálil jsem si image,
nabootoval jsem z něho a nainstaloval standartně, instalace probíhala v textovém módu,
ale nakonci se nastartovala i grafika bez problémů a bez mého dalšího zásahu. :-)