Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Windows Vista <=> Ubuntu  (Přečteno 2440 krát)

Tomáš Linhart

• Návštěvník
Windows Vista <=> Ubuntu
« kdy: 15 Dubna 2007, 17:29:23 »
Mám hlavní počítač na, kterém je Windows Vista. V tomto počítači mám také dvě síťovky do jedne je zaveden internet s modemu a druhá je určena pro se síťování s ostatními počítači. Jako další počítač mám notebook, kde je Ubuntu. Mým cílem je propojit tyto počítače a sdílet mezi nimy soubory, ale hlavně zavést internet do toho druhého(Ubuntu). Ve Windows Vista je vše dobře nastavené jelikož když ten kabel strčim do počítače, kde je Windows XP, tak je na něm bez problému internet a vše funguje jak má, ale u Ubuntu jak si ne. Zkoušel jsem měnit nějaký nastavení, ale nepomohlo. Síťovku by to mělo najít jelikož v nastavení je něco jako eth0. Nějaké řešení? Prosil bych řešení, kde nebudu muset dokupovat nějaky HW, děkuji za pomoc.

Ljukee

• Aktivní člen
  • *
Windows Vista <=> Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 19 Dubna 2007, 16:26:53 »
Vim jak by se to resilo kdyby pocitac s ubuntu byl pripojen k internetu a mel by sdilet internet s dalsimi pc.

jinak s widlema zkusenosti nemam...
Archlinux - 2007.08 (Don't Panic), Fluxbox window manager
DELL  Latitude C500 laptop
Celeron (Coppermine) 900Mhz 128 MB SO-DIMM, VGA Ati RAGE M3 8MB AGP2X, HDD IBM Travelstar 10GB 4200Rpm

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
Windows Vista <=> Ubuntu
« Odpověď #2 kdy: 19 Dubna 2007, 18:21:49 »
S Windows Vista bohužel taky nemám zatím žádnou osobní zkušenost, takže nevím, jak poradit sdílení internetu...
Sdílení souborů stejně tak...
V Ubuntu Sambou:
http://httP://wiki.ubuntu.cz/Samba
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

jirihuf

• Stálý člen
  • **
Windows Vista <=> Ubuntu
« Odpověď #3 kdy: 19 Dubna 2007, 18:57:07 »
Z vlastní neblahé zkušenosti.. to, že se ti načte eth bohužel nemusí na sto procent znamenat, že se síťovka načetla..:-( zkus zjistit, jestli u ní máš funkční ovladače.. pohledej na googlu svoji síťovku, jestli nemá v ubuntu problémy...
Have you tried turning it off and on again?

Ficik

• Návštěvník
Windows Vista <=> Ubuntu
« Odpověď #4 kdy: 23 Dubna 2007, 18:14:57 »
U ubuntu by nemel bejt problem pokud mas nastaveny net na Vistach, tak v ubuntu staci nastavit IP, masku a branu. Mozna DNSku...
ficik@ficik-laptop: ASUS A6M (AMD Sempron 3400+; Geforce GO 6100; 1536RAM)
Running on Kubuntu 7.10 (Gutsy Gibbon) - Compiz Fusion

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.