Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: 6.06 --> 7.04 Má to cenu a co to obnáší???  (Přečteno 4744 krát)

mk33

• Aktivní člen
  • *
6.06 --> 7.04 Má to cenu a co to obnáší???
« kdy: 15 Dubna 2007, 17:48:44 »
Jsem spokojeným uživatelem(začátečník) verze 6.06 a zajímalo by mě jestli má cenu vůbec upgrejdovat a co nového a lepšího tato nová verze přináší (pro normálního smrtelníka Open Office, Tech, internet, C, java ...)?

Pokud stačí dvakrát po sobě napsat gksu "update-manager -c" tak bych šel klidně do toho, ale zajímalo by mě kolik času by to zabralo a dále jestli by se vyskytli nějaké problémy? Doufám, že bych nemusel nastavovat vše znova a stahovat různé programy, kodeky a jestli by zůstal grub abych moh i do win xp.
začínám tak trpělivost a pevné nervy :-) since  21. Listopad 2006
-------------------------------------------------------------------------
|Aopen MX4SGI-4DN2|P4 2,8GHz HT|2x512MB RAM|ATI 9550|Linux Mint 9 Isadora|  |Asus P4B533|P4 1,8GHz|3x256 MB RAM|ATI 7500|Ubuntu 7.04|  |IBM Thinkpad T40p|Ubuntu 9.04|  |Lenovo Thinkpad T61|Linux Mint 9 Isadora|Lenovo Thinkpad T410|Linux Mint 13

Robin M.

• Aktivní člen
  • *
    • http://zkratak.xf.cz
« Odpověď #1 kdy: 15 Dubna 2007, 17:57:24 »
esli vám všecko jde bez problémů a nechcete testovat nějaký nový blbosti (třá sudoku) tak si nechte 6.06. Osobněc řikám, kdybych věděl, co by to obnášelo, tak zůstanu u 6.06 (ale 7.04 mi jde taky bez problémů)
> Problémy s Windows -  Reboot.
> Problémy s Linux       - Be root.
tatranky.rar - energie zbalena na cestu

Petr Odut

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 15 Dubna 2007, 18:10:22 »
Na každém kroku jsou novější verze SW, třeba Evolution vypadá o něco líp, OpenOffice.org je o něco rychlejší a má o něco víc funkcí, Gnome je o něco propracovanější, dají se mountovat _pevné_ disky jen dvojklikem v nautilu, v repozitářích je mnohem víc SW, v neposlední řadě rychlejší start systému, aj. Těch změn je opravdu hodně, ale většinou jsou to jen detaily, žádná revoluce ;)

jirihuf

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 15 Dubna 2007, 18:14:03 »
OpenOffice je skutečně rychlejší... Kdyžtak ještě počkejte, než se objeví skutečně stabilní oficiální verze.. aktualizace stále sem tam něco rozhodí...
Have you tried turning it off and on again?

Petr Odut

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 15 Dubna 2007, 18:18:25 »
jinak každá aktualizace 6.06 -> 6.10 a 6.10 -> 7.04 vezme asi 800MB, na mým ntb trvá instalace asi 1h, možná by bylo lepší udělat čistou instalaci a nebo vůbec nepřecházet (= čekat na další LTS)

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #5 kdy: 15 Dubna 2007, 18:29:50 »
Přechod na vyšší verze pomocí upgradeu bývá občas trošku problémový, minimálně doporučuji zálohovat...

Zabere vám to různě času, podle rychlosti internetu, ale počítejte se stažením stovek MB (odhad: 500, nevím...)
Grub pochopitelně zůstane, do Win XP se dostanete
Pokud budou problémy velké, budete nakonec donucen to přeinstalovat a všechno si nastavit znova (tedy jen pokud vzdáte boj s nepovedenou aktualizací)

Pochopitelně Feisty přináší spousty vychytávek, novinek, ale s nimi i spoustu nevychytaných bugů a neodladěností, které je třeba zkousnout nebo vyřešit...

Já se na Feisty chystám, až bude stabilní a budu mít den/dva úplně volného času abych to celé nainstaloval z zkonfiguroval znovu (budu měnit partitiony, přeinstalovávat Windows apod.)

Nechci vás od toho odrazovat, samozřejmě je tu velká pravděpodobnost, že se všechno povede jak má, ale kdyby něco, varování se vám dostalo...
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Honzin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 15 Dubna 2007, 19:53:00 »
Tak ja nevim, tak jsem se na FF tesil a kdyz to ted tak ctu... radsi si jeste necham Edgyho. Skoda vrtat do neceho co relativne spolehlive funguje (klep klep klep).

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #7 kdy: 15 Dubna 2007, 19:58:46 »
Jednoducho to zazalohuj podla WIKI
http://wiki.ubuntu.cz/Z%C3%A1loha_a_obnova_syst%C3%A9mu
a vyskusaj FF ja to aspon takto chcem spravit, ale az po 19-tom vyjde nova.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Tragacik

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 18 Dubna 2007, 00:32:43 »
Ahojte FF ma velmi zklamala, polka veci tu nefunguje, hlavne mam problemy s instalaciou updatov, kt. sposobuju to ze ti nieake programy prestanu fungovat a potom ich musim znovu odinstalovat a nainstalovat.Vyhadzuje mi
to tuto chybovu hlasku:

#mplayer
Inconsistency detected by ld.so: ../sysdeps/i386/dl-machine.h: 554: elf_machine_rel_relative: Assertion `((reloc->r_info) & 0xff) == 8' failed!

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
« Odpověď #9 kdy: 18 Dubna 2007, 10:18:36 »
Citace: Tragacik
Ahojte FF ma velmi zklamala, polka veci tu nefunguje, hlavne mam problemy s instalaciou updatov, kt. sposobuju to ze ti nieake programy prestanu fungovat a potom ich musim znovu odinstalovat a nainstalovat.Vyhadzuje mi
to tuto chybovu hlasku:

#mplayer
Inconsistency detected by ld.so: ../sysdeps/i386/dl-machine.h: 554: elf_machine_rel_relative: Assertion `((reloc->r_info) & 0xff) == 8' failed!
Já se s takovým problémem zatím vůbec nesetkal, a to používám Feisty již od ledna. Zkuste počkat na finální vydání a objednejte si třeba bezplatná CD nebo využijte Alternate CD pro instalaci (nebo nejlépe instalátor pro instalaci přes internet).

Honza_82

• Návštěvník
    • Honzin.info
« Odpověď #10 kdy: 08 Května 2007, 12:21:00 »
Já to zkoušel poprvé pomocí upgradu, ale něco se mi na tom pořád nezdálo, nakonec jsem musel systém kompletně přeinstalovat (kvůli HW) a vida, čístá instalace je mnohem lepší ;) rychlejší, ...

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
« Odpověď #11 kdy: 09 Května 2007, 09:02:09 »
Citace: Honza_82
Já to zkoušel poprvé pomocí upgradu, ale něco se mi na tom pořád nezdálo, nakonec jsem musel systém kompletně přeinstalovat (kvůli HW) a vida, čístá instalace je mnohem lepší ;) rychlejší, ...
Nová čistá instalace jakéhokoliv SW vylučuje už ze své podstaty a principu nošení třebaže mírného "balastu" ze starších verzí a stírá všechny možné řešitelné i neřešitelné problémy související s přechodem.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.