Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: hruza - byl jsem na widlich  (Přečteno 10252 krát)

KillerHRK4S

• Host
hruza - byl jsem na widlich
« kdy: 17 Dubna 2007, 17:04:54 »
des a hruza !!! ----tak se da jen popsat moje navsteva meho Os Windows XP asi po trech tydnech ! spustil jsem to. trvalo asi 5 min. nez se to nastartovalo a to mam po spusteni nastaveno jen antivir, firewall, icq a samozrejme se spousti nejake ty ovladace. z asi 10 spoustenych aplikaci se povedlo spustit jen 7 !!!! vzdycky se to seklo apod. je to proste OS na ho*** !!!!!!! uz tam nepudu !!!!
« Poslední změna: 19 Října 2007, 22:41:50 od Anna Taliánová »

zutroy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 17 Dubna 2007, 17:17:18 »
Kliid, to časem přejde.. ")
"I'm not crazy. Don't call me crazy! I'm just not user-friendly."
:-P

KillerHRK4S

• Host
« Odpověď #2 kdy: 17 Dubna 2007, 17:22:39 »
jn, ty widle casem prejdou a vyhodim je do prd*** !!!!!! :D

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #3 kdy: 17 Dubna 2007, 17:34:13 »
To chce klid. Nebuďte tak radikální...

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #4 kdy: 17 Dubna 2007, 19:41:30 »
Jo, start Windows XP mne taky dojímá, když trvá v celkovém součtu dvakrát déle (od vybrání systému až po dobu, kdy lze pracovat) ale na druhou stranu, na mém starém stroji se aplikace v Kubuntu pouští pomaleji, ekvivalenty na Windows jsou rychlejší, ale to přežiju :)
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

dumi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 18 Dubna 2007, 00:24:09 »
mne sa win spúšťajú rýchlejšie ako Ubuntu, alebo aspoň porovnateľne dlho a to tam boli 1,5 roka. teraz sice asi pôjdu preč, ale myslím, že taký militantný prístup skutočne nie je potrebný.
« Poslední změna: 19 Října 2007, 22:42:39 od Anna Taliánová »
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #6 kdy: 18 Dubna 2007, 00:47:35 »
Taky nesdílím postoj z prvního příspěvku...
Maximálně se občas posmívám spolužákům, kterým to padá (obzvlášť ostatním notebookařům ze třídy) ;)

Jinak mě taky Ubuntu bootovalo pomaleji, ale povypínal jsme všechno, co nepotřebuji a hned to běhá jak srnka zamlada...
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Pavelp

• Host
« Odpověď #7 kdy: 18 Dubna 2007, 06:58:51 »
# 1 a #3 patri do nejakeho blogu, ne na takovouto diskusi, i kdyz je v obecne sekci. Autor casem zmoudri a zjisti, ze leccos je je jinak. Ted napriklad zjistil - pokud to cte, ze pokrikovat nadavky na Windows jednak nevyresi jeho problemy, druhak se to tady "nenosi". Takze strelil vedle.
« Poslední změna: 19 Října 2007, 22:43:35 od Anna Taliánová »

eStar

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.linuxsoftware.cz/
« Odpověď #8 kdy: 18 Dubna 2007, 07:02:16 »
Citace: Pavelp
# 1 a #3 patri do nejakeho blogu, ne na takovouto diskusi, i kdyz je v obecne sekci. Autor casem zmoudri a zjisti, ze leccos je je jinak. Ted napriklad zjistil - pokud to cte, ze pokrikovat nadavky na Windows jednak nevyresi jeho problemy, druhak se to tady "nenosi". Takze strelil vedle.
Souhlasím, takovéto výkřiky Linuxu spíše ubližují.
« Poslední změna: 19 Října 2007, 22:43:59 od Anna Taliánová »

jirihuf

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 18 Dubna 2007, 07:09:21 »
Mně se win spouští rychleji.. snad proto, že ho skoro nepoužívám a mám tam jen aplikace, které skutečně používám, takže žádné icq apod...
Have you tried turning it off and on again?

Tomáš Kubíček

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.foto-reklama.cz
« Odpověď #10 kdy: 18 Dubna 2007, 08:02:23 »
No já taky nejsem příznivcem vidlí...ale na druhou stranu mi tam zase funguje pár programů, které prostě pod Linuxem nechodí a nemají ekvivalent...tak mi nezbývá, než se snažit s nima kamarádit, pěkně o ně pečovat, záplatovat, neinstalovat kdeco, stahovat nové verze antiviru a antispy, pravidelně čistit disk a registry a nemám problém s výkonem a stabilitou...
« Poslední změna: 19 Října 2007, 22:44:45 od Anna Taliánová »
------------------------------------------------------------------------------------
Intel Mini Mac 1,83 Ghz, 2 GB RAM, MAC OSX 10.4.11, virtuálně XP přes Parallels Desktop; dual boot OpenSuse 11 Gnome a Win XP na AMD SEMPRON,  Ubuntu 8.04 na AMD k7
http://www.foto-reklama.cz

Ji31

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 18 Dubna 2007, 08:07:53 »
Já jsem programy co nemají ekvivalent oželel a mám jen Ubuntu. Od zmáčknutí tlačítka pro zapnutí počítače po první písmena v OOG (v texťáku) mi to trvá jen 1,5 min!

To jsem si nmohl ve WinXP jenom nechat zdát! A vypínání se všema aktualizacema byla hrůza!

Teď si to opravdu užívám, jak je to rychlý :-)
« Poslední změna: 19 Října 2007, 22:45:14 od Anna Taliánová »
Linux is like a teepee. No Windows, no Gates, Apache inside

Vojtin

• Host
« Odpověď #12 kdy: 18 Dubna 2007, 11:15:19 »
WinXP se mi spouštějí rychlejc, funguje mi uspávání na disk i do ram, používám je jen na hry.
« Poslední změna: 19 Října 2007, 22:47:15 od Anna Taliánová »

Ji31

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: 18 Dubna 2007, 11:22:41 »
Citace: Vojtin
WinXP se mi spouštějí rychlejc, funguje mi uspávání na disk i do ram, používám je jen na hry.
To sem ještě opravdu neviděl, aby se někomu kdo WinXP používá ke každodenní práci spouštěly rychlejic, než moje Ubuntu. A to si troufám tvrdit, že i čistá instalace XP trvá dýl, než moje Ubuntu. Ale neříkám, že to nejde.
« Poslední změna: 19 Října 2007, 22:47:25 od Anna Taliánová »

jirihuf

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #14 kdy: 18 Dubna 2007, 11:25:29 »
Čistá instalace win se mi spouštěla raketovou rychlostí.. pískal bych si, kdyby se mi Ubuntu spouštělo stejně rychle.. je skoro dvakrát pomalejší..:-(
« Poslední změna: 19 Října 2007, 22:46:15 od Anna Taliánová »

Pavelp

• Host
« Odpověď #15 kdy: 18 Dubna 2007, 13:23:10 »
Citace: Ji31
To sem ještě opravdu neviděl, aby se někomu kdo WinXP používá ke každodenní práci spouštěly rychlejic, než moje Ubuntu. A to si troufám tvrdit, že i čistá instalace XP trvá dýl, než moje Ubuntu. Ale neříkám, že to nejde.
...jste toho teda videl malo....
« Poslední změna: 19 Října 2007, 22:46:48 od Anna Taliánová »

Ji31

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #16 kdy: 18 Dubna 2007, 14:15:53 »
Citace: Pavelp
...jste toho teda videl malo....
Viděl jsem toho dost ;-)
Mám jen prostě rychlý Ubuntu..
« Poslední změna: 19 Října 2007, 22:48:07 od Anna Taliánová »

dumi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #17 kdy: 18 Dubna 2007, 15:06:38 »
mne sa ešte stále spúšťa win rýchlejšie. Ubuntu to trvá asi minútu, win menej. ale predsa na tom nestojí a nepadá kvalita OS, ja to ani nepovažujem za veľkú chybu, skrátka to tak je, lebo ten systém je inak nastavený a iné veci robí pri štarte (oddelenie jadra od grafického prostredia, naťahovanie ovládačov vždy nanovo).
« Poslední změna: 19 Října 2007, 22:49:27 od Anna Taliánová »
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

Ji31

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #18 kdy: 18 Dubna 2007, 17:35:06 »
Citace: dumi
WinXp se mi spouštějí rychlejc, funguje mi uspávání na disk i do ram, používám je jen na hry.
mne sa ešte stále spúšťa win rýchlejšie. ubuntu to trvá asi minútu, win menej. ale predsa na tom nestojí a nepadá kvalita OS, ja to ani nepovažujem za veľkú chybu, skrátka to tak je, lebo ten systém je inak nastavený a iné veci robí pri štarte (oddelenie jadra od grafického prostredia, naťahovanie ovládačov vždy nanovo).
Měně něž minutu?? Já teda do toho počítám ale i čas, než se načtou všechny sračkoidy a jsem schopný spustit Word..což nemůže trvat od zapnutí počítače méně než minutu.
« Poslední změna: 19 Října 2007, 22:50:00 od Anna Taliánová »

jirihuf

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #19 kdy: 18 Dubna 2007, 18:34:44 »
Měřil jsem si start Ubuntu.. samotný systém od volby v grubu do přihlašovací obrazovky 50 s. Naběhnutí Gnome 55 s... to je děs... rád bych to nějak zrychlil, zvláště Gnome.. když jsem zkoušel Fluxbox, najel asi za tři vteřiny... vím, že se jedná o nesrovnatelné věci, ale i tak...
« Poslední změna: 19 Října 2007, 22:50:43 od Anna Taliánová »

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #20 kdy: 18 Dubna 2007, 19:34:10 »
Citace: jirihuf
Měřil jsem si start Ubuntu.. samotný systém od volby v grubu do přihlašovací obrazovky 50 s. Naběhnutí Gnome 55 s... to je děs
Cože? 55 vteřin? Na takovém stroji co máte v podpisu? To mně KDE nabíhá rychleji (myšleno po zadání přihlašovacích informací) na mém stařečkovi :)
« Poslední změna: 19 Října 2007, 22:51:09 od Anna Taliánová »
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

jirihuf

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #21 kdy: 18 Dubna 2007, 19:41:06 »
Určitě si nechám poradit, jak to urychlit...popravdě, na KDE nechci.. Gnome je mi mnohem sympatičtější.. ale je pravdou, že už jsem kvůli rychlosti vyzkoušel Fluxbox a Xfce...

---
právě jsem zkusil restart Gnome samotného a naběhlo za pár vteřin...
---
myslíte, že reinstalace Gnome by pomohla? Asi by mi zmizelo všechno nastavení, že?
« Poslední změna: 19 Října 2007, 22:51:40 od Anna Taliánová »

Pavelp

• Host
« Odpověď #22 kdy: 18 Dubna 2007, 20:36:34 »
Prokralepana lidi, proberte se. CO a JAK chcete provnavat ? Jestli je kilo peri tezsi nez kilo zeleza ?

Radix

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #23 kdy: 18 Dubna 2007, 20:38:01 »
Jasně, že kilo železa.
Něco těžšího bys neměl?

Lot

• Návštěvník
« Odpověď #24 kdy: 18 Dubna 2007, 20:44:42 »
Já co jsem měřil na svém počítači (procesor AMD 1600MHz, 512MB RAM) tak se mi Windows 2000 spouštějí cca 1:30, Gnome cca 50s a KDE 1:15... Ovšem ve Windows se mi po spuštění automaticky spouští hromada věcí, v Kde pouze mnohem méně a v Gnome (krom nezbytností) téměř nic.
« Poslední změna: 19 Října 2007, 22:52:26 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.