Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: outlook-->evolution  (Přečteno 9717 krát)

Vojtin

• Host
outlook-->evolution
« kdy: 26 Března 2006, 14:35:50 »
Kamos chce prejit na linux a pta se me zda-li je mozny nejak prenest z outlooku postu, kontakty, kalendar a ukoly. Ja sam to nevim a nez abych tapal tak se ptam zde, jde to nejak?

wentura

• Návštěvník
outlook-->evolution
« Odpověď #1 kdy: 26 Března 2006, 16:26:27 »
myslim, ze to nejde....sam jsem to hledal (mozna spatne) a nenasel. ale neznam plug-iny pro evolution takze nejakej by to mohl umet....

Krtko

• Stálý člen
  • **
outlook-->evolution
« Odpověď #2 kdy: 26 Března 2006, 16:45:59 »
pozri tieto stranky:
Kód: [Vybrat]
http://mail.gnome.org/archives/gnome-list/2002-April/msg00043.html
http://lists.ximian.com/pipermail/evolution/2002-January/016469.html
http://outport.sourceforge.net/
a este hladaj na google evolution import outlook; vyhodi to tam dost veci

minio

• Návštěvník
outlook-->evolution
« Odpověď #3 kdy: 27 Března 2006, 16:58:26 »
Myslim ze to jde ale ne pres nativni format outlooku ale bude se to z nej muset vyexportovat do neceho cemu evolution rozumi (plati pro vsechno)

wentura

• Návštěvník
outlook-->evolution
« Odpověď #4 kdy: 28 Března 2006, 21:12:27 »
tak timto zpusobem by to asi melo jit. export do nejakeho normalniho formatu z outluku a pak import do evolution.

Juraj

• Stálý člen
  • **
outlook-->evolution
« Odpověď #5 kdy: 28 Března 2006, 21:44:22 »
Postu skonvertovat do formatu MBox a toto uz Evolution vpohode importuje.

Vojtin

• Host
outlook-->evolution
« Odpověď #6 kdy: 28 Března 2006, 21:57:57 »
já vim, že evolution umí mbox, ale nevim jak zkonvertovat tu poštu z outlooku do mbox :)

petrme

• Aktivní člen
  • *
outlook-->evolution
« Odpověď #7 kdy: 29 Března 2006, 03:38:14 »
Citace: Vojtin
já vim, že evolution umí mbox, ale nevim jak zkonvertovat tu poštu z outlooku do mbox :)
Zkus si nainstalovat na windows Thunderbird, naimportovat do něj emaily a tím získáš mbox. Ten už jen zkopíruješ do linuxu. Na windows MUSÍ být nainstalovaný outlook, jinak se ti to nepovede.

Dej vědět, jestli to fungovalo.

Juraj

• Stálý člen
  • **
outlook-->evolution
« Odpověď #8 kdy: 29 Března 2006, 04:23:01 »

zde..nek

• Aktivní člen
  • *
outlook-->evolution
« Odpověď #9 kdy: 29 Března 2006, 13:40:18 »
Citace: petrme
Zkus si nainstalovat na windows Thunderbird, naimportovat do něj emaily a tím získáš mbox. Ten už jen zkopíruješ do linuxu. Na windows MUSÍ být nainstalovaný outlook, jinak se ti to nepovede.

z Outlook nebo Outlook Express to do Thunderbird jde úplně jednoduše a bez problémů, naopak už ne :-) , ale převod do Evolution jsem nezkoušel, každopádně to převede takto jen poštu, ale ne Kalendář, Úkoly, Deník a u Kontaktů si nejsem jistý. Škoda no...
in vacuum veritas, registered #420910

minio

• Návštěvník
outlook-->evolution
« Odpověď #10 kdy: 29 Března 2006, 21:55:36 »
Citace: zde..nek
Citace: petrme

z Outlook nebo Outlook Express to do Thunderbird jde úplně jednoduše a bez problémů, naopak už ne :-) , ale převod do Evolution jsem nezkoušel, každopádně to převede takto jen poštu, ale ne Kalendář, Úkoly, Deník a u Kontaktů si nejsem jistý. Škoda no...
Myslim ze i kalendar, ukoly a kontaky by meli jit alespon podle tohodle. Dulezity jsou formaty vcf, vcs a ics jsem si pomerne jistej ze ty Evolution importovat umi.

dumi

• Stálý člen
  • **
outlook-->evolution
« Odpověď #11 kdy: 21 Března 2007, 16:44:30 »
tak, teda ak to niekomu pomoze, tak ja som si do thunderbirdu (pod win) nainstaloval extension mboximport (https://nic-nac-project.de/~kaosmos/mboximport-en.html) a s jej pomocou som vyexportoval vsetko do mboxu. potom uz iba importoval do evolution.
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

evžen106

• Návštěvník
outlook-->evolution
« Odpověď #12 kdy: 23 Března 2007, 09:31:07 »
Zdravím!
Podle návodu http://www.ubuntuforums.org/archive/index.php/t-91687.html jsem provedl import pošty z outlooku do evolution. Následně jsem chtěl vymazat nepotřebné položky (ve větším množství) leč evolutiopn hlásí že "Chyba při ukládání ./ evolution..../local/inbox(mbox):Souhrn a složka si neodpovídají ani po synchronizaci"
Je nějaká pomoc jiná než smazat celý adresář ./evolution v domovském adresáři?
Děkuji

dumi

• Stálý člen
  • **
outlook-->evolution
« Odpověď #13 kdy: 23 Března 2007, 09:48:43 »
ktore zlozky, kde a ako ste ich chceli vymazat? nejak tomu nerozumiem. bo ak tie vo win, tak musite mat prava zapisu. ak tie v evolution, tak mozno vyskusajte po jednom. ak tie na linuxovom disku, tak ich najdete v ~/.evolution/mail/local a tam zmazte tie adresare, ktore nechcete. kazdy neprazdny adresar (teda ze ma aspon 1 mail v sebe) sa sklada zo siestich suborov, prazdny zo styroch. ked to zmazete a pustite evolution, vsetko by malo fungovat.

evžen106

• Návštěvník
outlook-->evolution
« Odpověď #14 kdy: 23 Března 2007, 11:18:43 »
asi jsem se špatně vyjádřil. chtěl jsem "klasicky" v evolution odstranit nepotřebné položky z došlé ppošty (i ty co jsem naimportoval z outlooku) takže jsem je přesunul do koše a když jsem ho chtěl vysypat vyskočila výše uvedená hláška. nechce se mi přijít o všechnu došlou poštu vymazáním příslušného adresáře

dumi

• Stálý člen
  • **
outlook-->evolution
« Odpověď #15 kdy: 23 Března 2007, 12:32:32 »
aha, to je samozrejme. tak potom mate problem iba s kosom, nie s inboxom, nie? cize do kosa sa daju prehodit subory (teda do kosa v evolution), ale uz sa nedaju vyhodit na trvalo. neviem preco potom zvazujete ci zmazat inbox, ked tam uz tie subory nie su. mozno skuste skontrolovat ci mate prislusne prava na zapis, pripadne natvrdo (v prislusnom adresari) zmazat vsetko v kosi. ale je tiez mozne, ze stale nie uplne rozumiem :).

evžen106

• Návštěvník
outlook-->evolution
« Odpověď #16 kdy: 23 Března 2007, 17:52:59 »
ano, položky se nedají vyhodit natrvalo. stalo se to právě po importu položek z outlooku a pokusu o jejich následné odstranění přes koš. další pošta se dá přijmout, položky do koše též jdou přesunout, ale koš už vysypat ne, z koše nazpět do došlé pošty jdou také přesunout. pokud jsem se díval, tak koš samostatný adresář nemá, takže vysypat jeho smazáním nejde

dumi

• Stálý člen
  • **
outlook-->evolution
« Odpověď #17 kdy: 24 Března 2007, 01:57:59 »
hmm, zaujimave. tak subory pre odpady som nenasiel ani ja. mozno este pristupove prava abo nekorektne kodovanie znakov. skuste vymazat nejaky jeden subor, ktory nema problemy s kodovanim ci to pojde. inak uz vazne neviem. este mozno googlit..:) bohuzial teraz na to nemam cas.

dumi

• Stálý člen
  • **
outlook-->evolution
« Odpověď #18 kdy: 22 Května 2007, 12:17:27 »
2evžen106: tak teda odpoveď predsalen existuje.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.