Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunguje internet, ačkoliv je správně nastaven  (Přečteno 5339 krát)

alternator2

• Návštěvník
Nefunguje internet, ačkoliv je správně nastaven
« kdy: 20 Dubna 2007, 21:18:47 »
Dobry den, mam problem s "dostanim" sa na internet...
Ide o to, ze system nastavi moju nvidia sietovku podla parametrov z DHCP spravne, ale ked otvorim napriklad Firefoxa, tak ten akoby nacitaval stranku, ale nic nenacita, takisto to robi aj spravca balikov a nefunguju ani pingy.
!OPAKUJEM!
Sietovka vypisuje spravne parametre ktore ziskala cez DHCP. Tento problem som mal uz aj s najnovsim DEBIANOM Etch 4.0r0. V ubuntu 6.10 isla uplne bez problemov a ovladac sa vola forcedeth. Tak isto bezchybne to bolo aj s nestabilnou verziou debianu ...
Mam zakladnu dosku Asrock K8NF4G-SATA2 s klasickou nvidiackou 10/100mb/s sietovkou.
Za odpoved vopred dakujem.

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #1 kdy: 21 Dubna 2007, 00:23:12 »
vypnout ipv6?

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #2 kdy: 21 Dubna 2007, 07:22:36 »
Ja mam podobny problem ze po nainstalovani sa neda pripojit na internet a ani z livecd(pouzivam rucne nastavenie IP). Skus editovat /etc/hosts kde je riadok
127.0.1.1 host name- domena (napr. u mna 127.0.1.1 tibor-desktop.CASTA1)
a zmen ho na
127.0.1.1 host name ( u mna 127.0.1.1 tibor-desktop).
a uloz to.

P.s. prosim ak niekto vie nahlasit chybu mohol by toto nahlasit? Tato chyba sa prajavuje uz od ubuntu 6.10DD
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

romi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 21 Dubna 2007, 08:47:41 »
tibor .. v /etc/hosts su definovane len alliasy ("lokalne dns zaznamy")... a to nema nic s nastavenim sietovych parametrov :)
ked som dakedy davno instaloval ff herd, tak bolo potrebne zrusit network-manager, kedze robil problemy - samovolne prenastavoval parametre siete a tak to raz slo..a potom neslo.

alternator2: skontroluj vsetky nastavenia, cize ip adresu s maskou (ifconfig), nastavenie dns servera/ov (cat /etc/resolv.conf), nastavenie smerovania - ci mas staticku cestu na smerovac/branu (route -n)
randy [HP nc6320 -- Ubuntu Gutsy Gibbon with KDE]
== linuxove minimum ==

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 21 Dubna 2007, 09:18:02 »
Je to mozne ale mne to pomohlo a mal som podobne priznaky ako alternator2, siet bola spravne nakonfigurovana ale nesla.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

styxx77

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 22 Dubna 2007, 16:02:32 »
som tu prvy krat.ubuntu 6.06 som mal na VMware.net isiel ihned po naistalovani.U6.10-na disku-net bez problemov,iba som nevedel vyriesit wi-fi.U7.04 instalacia cez net,po restarte sa nemozem pripojit na net.IP cez DHCP mam pridelene,pakety mi chodia,odo mna vsak nie.Ipv6 som zakazal,vymazal som tor aj privoxy,network manager tiez.som uz bezradny.da sa vratit na 6.06.
 ifconfig OK,servery dns tiez

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #6 kdy: 22 Dubna 2007, 17:53:09 »
Co to IPv6 ? nešlo by vypnout?
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

styxx77

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 23 Dubna 2007, 12:54:27 »
Vyriesene,asi pomohla odinstal.network-manager a nasledny restart.Poradi niekto,ako teraz na wi-fi.Je lepsi wi-fi radar?Net.-manager sa uz bojim instal.Adapter PRO/Wireless 2200BG Network Connection.
 dakujem

LS

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 23 Dubna 2007, 13:43:53 »
Pouzivam Network Manager uz od Ubuntu 5.10 (breezy), nerozumim jak by mohl zpusobovat neco takoveho. Bylo krome nastaveni IP protokolu take spravne nastaveno routovani (gw) a resolve (ns)?

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 23 Dubna 2007, 17:16:54 »
Mali s tym problem aj iny aj na wi-fi
http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=6607

styxx77

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 23 Dubna 2007, 17:36:39 »
Netvrdim,ze to bol prave NM,odinstal som viac progr.medzi inymi aj Firehol.Nie je v U-7.04 novšia verzia NM? S nastavenim som po upgrade nerobil nic,preto nechapem tie potiaže.Brana musela byt funkcna,kedže server mi pridelil IP.Konfiguraky ma napadlo pozriet,v etc/resolv.conf mam IP serverov.IP su v poriadku,tie iste su tam aj teraz.V Ubuntu začinam,nie som už najmladší,preto ten chaos.
 Vdaka za vypočutie.

styxx77

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 23 Dubna 2007, 18:52:36 »
Problem po prechode na U-7.04 sposobuje Firehol.Odinstal mi umoznil pripojenie samozrejme až po restarte.Teraz pred 10-timi min.som nainst.Fir.v konfiguraku zapol,restart a shell vyhodil kopec error.internet bol nefunkcny.Firehol znovu odinst. net ide.Firehol ostava v U-7.04 v tej iste konfiguracii aka tu je v navode od lukasa. svobodu.Možno sa mylim,som iba učen.Robi FIrehol logy pripojeni? A kde su uložene.?

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #12 kdy: 23 Dubna 2007, 20:14:35 »
No to já jsem měl stejnej problém. Ale mě jde jen o nasdílení internetu, tak jsem nainstaloval firestarter. No a ted mám lepší chutovku. Po určitý době (čas sem neměřil takže je náhodnej) se mi prostě vypne internet. Naprosto nechápu když normálně brouzdám a po určitý době nenajede nic. (naposledy se to kouslo po hodině). Hodím restart a zase to jede.???
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

drat

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: 23 Dubna 2007, 20:32:21 »
Po vypadku
Kód: [Vybrat]
dmesg

Pavelp

• Host
« Odpověď #14 kdy: 23 Dubna 2007, 20:33:43 »
Citace: styxx77
Problem po prechode na U-7.04 sposobuje Firehol.Odinstal mi umoznil pripojenie samozrejme až po restarte.Teraz pred 10-timi min.som nainst.Fir.v konfiguraku zapol,restart a shell vyhodil kopec error.internet bol nefunkcny.Firehol znovu odinst. net ide.Firehol ostava v U-7.04 v tej iste konfiguracii aka tu je v navode od lukasa. svobodu.Možno sa mylim,som iba učen.Robi FIrehol logy pripojeni? A kde su uložene.?
Ve /var/log/kern.log

LS

• Závislák
« Odpověď #15 kdy: 23 Dubna 2007, 20:35:23 »
FireHOL zatim v Ubuntu 7.04 nefunguje, jsou tu na to tema nejmene tri vlakna.

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #16 kdy: 24 Dubna 2007, 10:37:04 »
Citace: drat
Po vypadku
Kód: [Vybrat]
dmesg
K čemu to je dobrý? Vypsalo to po výpadku spoustu věcí... Spíš by se hodilo něco po čem by to už vůbec nevypadávalo. Nebo něco čím se to dá aspon restartovat v systému.
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

godzi

• Návštěvník
« Odpověď #17 kdy: 25 Dubna 2007, 20:27:18 »
tak sem si už taky nainstaloval ubuntu 7,04 a taky mi nejde internet:/ sem napojenej na voip telefon, kterej je router (dhcp) - ve windows xp, no problema. zkusil sem se pripojit pred nej naprimo pres statis IP,ale internet stejne nesel,problem bude podle me v tom, že v sítovej připojeních mam klasicky lo, eth0, ale pak taky eth0 avahi. a podle me je dhcpkem přidělana ip atd. tomu eth0 avahi, ale ne internet se připojuju pomocí eth0 ....pomůže mi někdo prosiiiim????

Qar

• Návštěvník
« Odpověď #18 kdy: 02 Června 2007, 12:13:25 »
Citace: lukas.svoboda
FireHOL zatim v Ubuntu 7.04 nefunguje, jsou tu na to tema nejmene tri vlakna.
Zdravím,
rád bych se zeptal, zda někdo nevíte - netušíte, kdy bude Firehol v Ubuntu 7.04 fungovat, případně jaký jiný firewall dočasně použít? Dočasně proto, protože bych rád dál používal Firehol.

Díky za odpověď.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.