Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Vo FF nejde klavesnica  (Přečteno 1518 krát)

Engi

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 243
    • Zobrazit profil
Vo FF nejde klavesnica
« kdy: 20 Duben 2007, 21:54:17 »
Neviete mi poradit mal som Kubuntu EE 6.10 a ako som presiel na Kubutnu FF 7.04 prestala mi v nom ist klavesnica aj ako som dal LiVECD ... feisty sa mi paci ale nejde ta klavesnica a kubuntu sa nechcem vzdat aale ak sa to nevyriesi tak potom ja neviem viete pomoct? klávesnice KME KM-3801, modrá (blue) - PS/2     tu je nanu link http://www.alza.sk/18842899/klavesnice-p4.htm
Intel Pentium 4 1700 Hz 640 DDR Nvidia GeForce FX 5200 128 RAM
OS: Kubuntu 6.10 + moje nesikovne ruky ktore ho casto d****u :D ... kazdy sa raz uci :D

Engi

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 243
    • Zobrazit profil
Vo FF nejde klavesnica
« Odpověď #1 kdy: 20 Duben 2007, 22:08:12 »
ani staru klavesnicu nebere mam dojem ze mi nebere PS2
 port ...  myslimze si mozem hladat novu distribuciu
Intel Pentium 4 1700 Hz 640 DDR Nvidia GeForce FX 5200 128 RAM
OS: Kubuntu 6.10 + moje nesikovne ruky ktore ho casto d****u :D ... kazdy sa raz uci :D

max007

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 197
    • Zobrazit profil
Vo FF nejde klavesnica
« Odpověď #2 kdy: 27 Duben 2007, 09:32:30 »
cau mam stejny problem nejaka starsi klavesnice v PS/2 a v FF nebere :( ale EE jede ?? da se to nejak vyresit?
DELL Inspiron 1520 • 15,4", 1440x900 • C2D T5250/1,5GHz/2MB cache • RAM 2GB/667MHz • GF 8400M GS - 128MB • HDD 120GB/5400ot. • Wifi b/g • BT • Ubuntu-II

Lukáš Svoboda

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3839
    • Zobrazit profil
    • http://linux.euweb.cz
Vo FF nejde klavesnica
« Odpověď #3 kdy: 27 Duben 2007, 09:34:43 »
je to nahlasene jako chyba
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux-source-2.6.20/+bug/106289

pokud muzete, pouzijte USB klavesnici

max007

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 197
    • Zobrazit profil
Vo FF nejde klavesnica
« Odpověď #4 kdy: 01 Květen 2007, 10:14:15 »
A jak se dozvim ze tento problem je opraven? Je to docela zasadni vec, protoze bez klavesnice se neda poradne spustit instalace FF. Bude to asi chtit nove live cd FF ke stazeni.
DELL Inspiron 1520 • 15,4", 1440x900 • C2D T5250/1,5GHz/2MB cache • RAM 2GB/667MHz • GF 8400M GS - 128MB • HDD 120GB/5400ot. • Wifi b/g • BT • Ubuntu-II

Jakub Lucký

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3433
    • Zobrazit profil
    • Jakub Lucký
Vo FF nejde klavesnica
« Odpověď #5 kdy: 01 Květen 2007, 16:00:59 »
O opravě se dozvíte v hlášení toho bugu...
Nestačilo by prostě za 10 korun koupit přepojku z PS/2 do USB?
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

max007

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 197
    • Zobrazit profil
Vo FF nejde klavesnica
« Odpověď #6 kdy: 01 Květen 2007, 20:48:37 »
no stoji sice 40 kc, ale je to divne, kdyz clovek aktualizuje system na novejsi verzi a nefunguje klavesnice. Podobne kdyz chce nekomu predvest live cd....
DELL Inspiron 1520 • 15,4", 1440x900 • C2D T5250/1,5GHz/2MB cache • RAM 2GB/667MHz • GF 8400M GS - 128MB • HDD 120GB/5400ot. • Wifi b/g • BT • Ubuntu-II

Jakub Lucký

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3433
    • Zobrazit profil
    • Jakub Lucký
Vo FF nejde klavesnica
« Odpověď #7 kdy: 01 Květen 2007, 21:09:04 »
Je to holt bug (asi něco jako špatná detekce PS/2 nebo odchytávání signálů, popř předávání signálů dál)
Předělávalo se to, nebo něco jiného co s tím souvisí, ale asi to ještě ne úplně povedlo...
Od toho je hlášení bugů :)
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

max007

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 197
    • Zobrazit profil
Vo FF nejde klavesnica
« Odpověď #8 kdy: 05 Květen 2007, 19:44:54 »
Zjisitil jsem ze klavesnice nefunguje pri zapojeni USB mysi a PS/2 klavsenice. Pokud jsem pouzil oboje v PS/2 tak to funguje, a pokud pouziju oboje USB tak take.
DELL Inspiron 1520 • 15,4", 1440x900 • C2D T5250/1,5GHz/2MB cache • RAM 2GB/667MHz • GF 8400M GS - 128MB • HDD 120GB/5400ot. • Wifi b/g • BT • Ubuntu-II