Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ATI X300 - jaký driver?  (Přečteno 1820 krát)

Yohann

• Návštěvník
ATI X300 - jaký driver?
« kdy: 21 Dubna 2007, 10:31:32 »
Mám notebook Dell a na něm grafiku ati x300, ale nevím jaký driver instalovat.
Je lepší nainstalovat nějaký ten ati driver, nebo to nechat jak to je po instalaci s fglrx, moc se v tom nevyznám, jeden je svobodný druhý nesvodný, potom ati a ještě fglrx, mám v tom zmatek. (s kterým drivrem budu mít nejvyšší výkon).

Jinak v 7.04 mi ty efekty celkem fungujou, když jsem měl ale 6.10 tak mi v Berylu nějak nešly ty vodní kapky, s tím souvisí další otázka: Kde najdu jak nastavit podrobněji ten compiz v 7.04, třeba průhlednost, ty kapky, atd.

díky :-)
ThinkPad T61 Kubuntu 10.10 64
Nokia N900

dumi

• Stálý člen
  • **
ATI X300 - jaký driver?
« Odpověď #1 kdy: 22 Dubna 2007, 00:11:05 »
compiz sa nastavuje v editore konfigurácie (príkaz gconf-editor) pod apps si treba nájsť compiz a nastaviť. dobrý návod na to je tu. čo sa týka vašej karty, tak bohužiaľ mám nvidiu, ale vo všeobecnosti slobodné ovládače (teda vydané pod licenciou GNU GPL) bývajú slabšie a menej podporujú kvality karty. ich výhoda je tá, že sú skutočne slobodné a nevzťahujú sa na ne nijaké autorské práva abo niečo podobné. neslobodné ovládače pochopiteľne majú vlastnosti vice versa. ak si chcete nainštalovať neslobodné ovládače, tak v 7.04 by to mal zvládať restricted drivers manager (v systém, správa).
a teda najvyšší výkon budete mať s neslobodnými ovládačmi, ale možno budú mierne nestabilné a podliehať nejakým licenčným podmienkam.
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

Yohann

• Návštěvník
ATI X300 - jaký driver?
« Odpověď #2 kdy: 23 Dubna 2007, 00:40:08 »
díky...
ten compiz jsem vyřešil tak, že jsem jsi stáhnul compiz settings:

http://mogoshare.com/download.php?file=963576

...nainstaluju a potom se v menu nahoře zobrazí další položka: compiz settings.

no a s tou grafikou uz to taky nejak udělám jak jste psal, vyzkoušim a uvidím,
ted řeším problém s adsl modemem, mám usb modem a ten nerozjedu, tak kupuju ethernetovej... potom stáhnu nějaký ten  driver na graf.

tak díky... :-)
ThinkPad T61 Kubuntu 10.10 64
Nokia N900

dumi

• Stálý člen
  • **
ATI X300 - jaký driver?
« Odpověď #3 kdy: 23 Dubna 2007, 01:39:09 »
ak sa dá, odporúčam radšej inštalovať balíčky dostupné zo zdrojov. pri ostatných sa vám nebudú automaticky aktualizovať a ich kompatibilita nemusí byť úplná. ale samozrejme je to úplne ok postup. čo som našiel, tak nastavovanie by mal zvládať gnome-compiz-manager, ale neviem čo dokáže ten vami stiahnutý balík, takže asi treba vyskúšať.
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.